Studie- och yrkesvägledning för vuxna

Du som bor i Tyresö kommun och känner dig osäker inför ditt studie- och yrkesval eller funderar på hur du skall komma vidare i din karriär, är välkommen till Tyresö kommuns studie- och yrkesvägledning (SYV).

Här kan du träffa en utbildad, oberoende studie- och yrkesvägledare, och få hjälp med ditt framtida val. Du kan boka en egen tid.Vi har drop in-tid varje dag på C3L. På torsdagkvällar finns vi i kommunens Servicecenter kl 16.00–19.00.

Drop-in-tider och telefontider på C3Llänk till annan webbplats

Vägledningen erbjuder:

  • vägledning inför studie- och yrkesval
  • information om hur du uppnår gymnasieexamen/slutbetyg från kommunal vuxenutbildning
  • information om studieekonomiansöknings- och informationsmaterial till högskola, YH-utbildningar, folkhögskola och gymnasial yrkesutbildning för vuxna med mera.

Det är viktigt att du själv är aktiv i planeringen av din framtid och ser samtalet som en process framåt.

Karriärvägledning

Karriärplanering handlar om dig, vad du kan erbjuda en framtida arbetsgivare och vad du vill få ut av arbetslivet.

Du jobbar fram dina viktigaste värdegrunder, intressen och kompetenser. Vi arbetar tillsammans fram områden där du kan trivas och kan utvecklas i ditt kommande arbete. Detta kan även vara till hjälp om du funderar på att börja studera.​

För dig som är under 20 år

Om du är under 20 år och inte har ett slutbetyg/gymnasieexamen eller studiebevis och vill studera på vuxenutbildningen istället för på gymnasiet skall du vända dig till studie- och yrkesvägledaren på Tyresö gymnasium. De avgör sedan om du får läsa hos oss.

För mer information kontakta Sofia Lindgren, studie- och yrkesvägledare på Tyresö gymnasium, tel: 073-092 90 12, e-post: sofia.lindgren@tyreso.se

Särskilt stöd

Studerandeteamet på C3L är en resurs för dig som får svårigheter att klara dina studier eller har en funktionsnedsättning. I studerandeteamet finns biträdande rektor, lärare och studie- och yrkesvägledare representerade för att tillsammans hjälpa dig att hitta vägar framåt.

För mer information kontakta Tina Söderström Allard, studie- och yrkesvägledare på C3L, e-post: tina.soderstromallard@tyreso.se

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 9 mars 2018
Upp