Företagande i Tyresö

I Tyresö kommun satsar vi på att skapa ett bra företagsklimat, både för etablerade företag och för dig som vill göra din dröm verklig. Det ska vara enkelt för dig som företagare att verka i Tyresö. Vi arbetar nära våra företagare och strävar efter att erbjuda bästa möjliga service.

Tyresö – en plats för entreprenörer

I en kommun belägen strax utanför Stockholm finns det unika möjligheter att på ett framgångsrikt sätt driva företag. I Tyresö finns storstadens puls runt hörnet och naturen utanför fönstret – här får kreativa tankar utlopp. Vi vill att det ska gå bra för företagen i Tyresö och vi hoppas att du ska trivas med att verka här och att du vågar satsa på din verksamhet.

Läs mer om hur kommunen stöttar det lokala näringslivet

Så stöttar kommunen det lokala näringslivet

Oavsett om du söker mark, lokaler eller bara behöver prata med någon från kommunen om förutsättningarna för just ditt företag finns vi till hands för rådgivning, tips och support. Vi stöttar näringslivet på följande vis:

  • Vi erbjuder kommunens företagare "en väg in"-service via Servicecenter, men du är också välkommen att direkt kontakta näringslivschefen.
  • Vi gör regelbundet företagsbesök och bjuder in till företagarträffar.
  • Vi erbjuder ”starta eget”-rådgivning via Nacka-Tyresö-Värmdö Nyföretagarcentrum.
  • Vi samarbetar aktivt med lokalavdelningen av föreningen Företagarna i Tyresö.
  • Vi stödjer på olika sätt aktivt Ung Företagsamhets verksamhet på Tyresö gymnasium.
  • Vi informerar via nyhetsbrevet Näringslivsnytt.
  • Handla lokalt-kampanj julen 2023
Bildtext: Tyresö är hemma. Handla lokalt.

Handla lokalt-kampanj

Kommunens mål är att fler företag ska kunna starta, etablera sig, och växa i Tyresö. En livskraftig handel som bidrar både till arbetstillfällen och ett levande samhälle är en viktig del av det.

Under julhandeln 2023 pågår en annonskampanj för att påminna Tyresöborna om vikten av att handla lokalt. Annonserna syns i kommunens egna sociala medier-kanaler, i Mitt i Tyresö och på digitala skärmar i olika delar av kommunen. Dessutom kan du som vill skriva ut eller hämta affischer i kommunens Servicecenter och sätta upp i din egen butik eller verksamhet, för att visa att du stöttar den lokala handeln. Du får också gärna sprida kampanjen i dina egna sociala medier, nedan hittar du en bild att använda på Instagram.

Affisch att skriva ut (pdf) , 1.1 MB.

Bild att använda på Instagram , 674.9 kB.

Vi besöker gärna ditt företag

Mötet med er företagare är viktigt för oss. Varje år gör vi ett stort antal företagsbesök runt om i kommunen. Syftet är att vi vill öka kunskapen och förståelsen för företagens villkor och förutsättningar. Vi får också möjlighet att ta del av synpunkter och idéer samt får information om företaget och dess framtidsplaner. Vi lyssnar även av vilka förväntningar företagarna har på kommunen.

Efter besöket tar vi synpunkterna och tankarna vidare till rätt förvaltning för att sedan återkoppla till de besökta företagen.

Vill ditt företag ha besök, varmt välkommen att kontakta näringslivschefen Gunilla Berg, se Kontakt, under sidans rubrik.

Bransch- och företagsregister

Upplysningscentralens (UC) näringslivsregister är ett lokalt företagsregister. Här hittar du bland annat information om företagens adress, omsättning och antal anställda.

Sök i UC:s näringslivsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till näringslivschefen i Tyresö kommun hittar du under Kontakt, under sidans rubrik.

Sidan publicerad av: kommunikation@tyreso.se
Senast uppdaterad: 29 november 2023