Företagande i Tyresö

I Tyresö kommun satsar vi på att skapa ett bra företagsklimat, både för etablerade företag och för dig som vill göra din dröm verklig. Det ska vara enkelt för dig som företagare att verka i Tyresö. Vi arbetar nära våra företagare och strävar efter att erbjuda bästa möjliga service.

Tyresö – en plats för entreprenörer

I en kommun belägen strax utanför Stockholm finns det unika möjligheter att på ett framgångsrikt sätt driva företag. I Tyresö finns storstadens puls runt hörnet och naturen utanför fönstret – här får kreativa tankar utlopp. Vi vill att det ska gå bra för företagen i Tyresö och vi hoppas att du ska trivas med att verka här och att du vågar satsa på din verksamhet.

Evenemang och nätverkande

Ta del av det som händer inom företagande och näringsliv i Tyresö genom att delta på våra träffar och evenemang. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du inget! Länk finns här nedanför.

Följ oss på Facebook

Tyresö kommun har en Facebook-sida som riktar sig till dig som är företagare. Här kan du följa oss:

Tyresö Näringsliv på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Delta på Tyresö näringslivsdag 16 oktober 2024

Hej företagare, i slutet av sommaren kan du börja hålla utkik efter inbjudan med programinnehåll! Tyresö näringslivsdag äger rum den 16 oktober på Kumla herrgård. Det blir en innehållsrik eftermiddag fylld med inspiration, B2B – meeting, prisutdelning med mera. En dag för och med företagare!

Läs mer om Tyresö näringslivsdag

Så stöttar kommunen det lokala näringslivet

Oavsett om du söker mark, lokaler eller bara behöver prata med någon från kommunen om förutsättningarna för just ditt företag finns vi till hands för rådgivning, tips och support. Vi stöttar näringslivet på följande vis:

  • Vi erbjuder kommunens företagare "en väg in"-service via Servicecenter, men du är också välkommen att direkt kontakta näringslivschefen.
  • Vi gör regelbundet företagsbesök och bjuder in till företagarträffar.
  • Vi erbjuder ”starta eget”-rådgivning via Nacka-Tyresö-Värmdö Nyföretagarcentrum.
  • Vi samarbetar aktivt med lokalavdelningen av föreningen Företagarna i Tyresö.
  • Vi stödjer på olika sätt aktivt Ung Företagsamhets verksamhet på Tyresö gymnasium.
  • Vi informerar via nyhetsbrevet Näringslivsnytt.
  • Handla lokalt-kampanj julen 2023

Under hösten 2024 får Tyresö kommuns drygt 3000 medarbetare tillgång till en förmånsportal.

Du som Tyresöföretagare kan ansöka om att ansluta ditt företag till Förmånsportalen.

Det är företaget Benify som levererar Förmånsportalen till kommunen, och som hanterar all administration. De tar löpande hand om nya ansökningar, och du kan skicka in din ansökan via länken nedan.

Medarbetarna kommer även fortsättningsvis att kunna göra ett utlägg för sin friskvård om det är så att ens valda friskvårdsleverantör inte är en del av portalen.

Anslutningsformulär med information om Förmånsportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi besöker gärna ditt företag

Mötet med er företagare är viktigt för oss. Varje år gör vi ett stort antal företagsbesök runt om i kommunen. Syftet är att vi vill öka kunskapen och förståelsen för företagens villkor och förutsättningar. Vi får också möjlighet att ta del av synpunkter och idéer samt får information om företaget och dess framtidsplaner. Vi lyssnar även av vilka förväntningar företagarna har på kommunen.

Efter besöket tar vi synpunkterna och tankarna vidare till rätt förvaltning för att sedan återkoppla till de besökta företagen.

Vill ditt företag ha besök, varmt välkommen att kontakta näringslivschefen Gunilla Berg, se Kontakt, under sidans rubrik.

Bransch- och företagsregister

Upplysningscentralens (UC) näringslivsregister är ett lokalt företagsregister. Här hittar du bland annat information om företagens adress, omsättning och antal anställda.

Sök i UC:s näringslivsregister Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta kommunen

Kontaktuppgifter till näringslivschefen i Tyresö kommun hittar du under Kontakt, under sidans rubrik.

Sidan publicerad av: kommunikation@tyreso.se
Senast uppdaterad: 5 juni 2024