Tyresö näringslivsdag

Tyresö näringslivsdag är ett årligt evenemang för att synliggöra och främja det lokala näringslivet. Tyresö näringslivsdag 2023 arrangerades ihop med Tyresöfestivalen den 1–2 september.

Jonas Eriksson

Jonas Eriksson föreläser på Näringslivsdagen.

Tyresös näringslivsdag genomfördes i år i ny tappning, men med samma möjligheter för dig som företagare i Tyresö att göra affärer och utveckla ditt nätverk.

Under evenemanget delades priset "Årets Butik" ut till Busungarnas klädförmedling.

NyföretagarCentrum delade ut priset "Årets Nyföretagare" till Däckbytarna i Tyresö.

Dag 1: Fredag 1 september

På fredagsförmiddagen genomfördes ett kostnadsfritt program med inspiration och mingel.

 • Frukost med guldkant.
 • Tyresö – en plats för entreprenörer, Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.
 • Tyresö i utveckling, Olof Johansson, översiktsplanerare och projektledare för nya företagsområdet Lindalshöjden.
 • "Ditt företag, din anställning, din framtid" Martin Björgell, privatmarknadschef och pensionsexpert på Handelsbanken med ett brinnande engagemang för värdebaserat ledarskap som är gränsöverskridande.
 • Föreläsning med Jonas Eriksson, Sveriges mest framgångsrika fotbollsdomare. Entreprenör och ledare inom näringslivet och i Draknästet.

Tid: Fredag 1 september, kl 8.00-11.30
Plats: Inomhus i lokal Kvarnhjulet, Pluggvägen 6B, hus B.

Dag 2: Lördag 2 september

På lördagen fanns möjlighet för företag att ställa ut på Tyresöfestivalen, Tyresös egen folkfest.

 • Kl 13.30 delades priset för "Årets butik" ut på Stora scenen.

Tid: Lördag 2 september, kl 11-16
Plats: I och kring Stadsparken intill Tyresö Centrum

Kontakt

Har du frågor om Tyresö näringslivsdag? Vill du bli partner?

Kontakta Gunilla Berg, näringslivschef., på telefon 08-578 294 63 eller e-post gunilla.berg@tyreso.se 

Årets Butik 2023 blev Busungarnas klädförmedling, med motiveringen: "Årets Butik har man skapat ett eget koncept som bidrar till cirkulär ekonomi, och där sociala insatser blivit till en naturlig del av verksamheten. Sammantaget ger det kunderna en helhetsupplevelse. Karin driver Busungarnas klädförmedling med driv, vilja, och ett hjärta av guld. Hon har ett stort engagemang för att ändra synen på begagnade kläder och secondhandbutiker. Med trevlig service och stort utbud har Busungarnas klädförmedling blivit en favorit bland många familjer i och utanför Tyresö, och vinner därmed titeln Årets Butik 2023.”

Läs nyhet om Årets butik och Årets nyföretagare

Med priset "Årets butik" vill vi uppmärksamma företagare som i Tyresö kommun driver handel med drivkraft, nytänkande och glädje.

Nominering

Både den stora och lilla butiken har möjlighet att vinna. Du kan nominera vilken butik som helst i Tyresö kommun, det spelar ingen roll i vilken bransch butiken är verksam.

Årets butik är ett företag som är verksamt i Tyresö kommun och där du alltid känner dig välkommen, får en personlig service och där ett trevligt bemötande är en självklarhet.

Priset delas ut en gång per år under Näringslivsdagen.

Kriterier

Utan inbördes ordning:

 • bemötande
 • tillgänglighet
 • positiv företagsanda
 • unikitet
 • öppettider
 • stil-lokal

Jury

Efter att nomineringstiden gått ut sätter sig juryn och utvärderar de inkomna nomineringarna och väljer ut vilken butik som ska få priset. Juryn består av:

 • Emma Norén Johansson, Skandia Fastigheter
 • Gunilla Berg, näringslivschef, Tyresö kommun
 • Susanne Odelwall ordförande i Företagarna i Tyresö
 • Helena Törnqvist, kommunikationschef, Tyresö kommun

Frågor

Kontakta Gunilla Berg, näringslivschef gunilla.berg@tyreso.se.

Onsdagen den 1 juni och fredagen den 3 juni arrangerades Tyresö Näringslivsdag på nytt efter uppehåll på grund av pandemin. Den 1 juni var det popupmässa i centrum följt av prisutdelning för Årets Butik som blev Ica Kvantum Tyresö – en matvarubutik i världsklass som utvecklas tillsammans med kunden och som alltid erbjuder det bästa.

Den 3 juni fortsatte näringslivsdagen på Ranchland där det både bjöds på inspirerande talare och organiserat affärsmingel. Kvällen fortsatte i god stämning med middag, linedans och underhållning med hjälp av en hemlig gäst.

Årets företag blev AB Kontaktpressning. "Deras tekniska kompetens bidrar till att finna lösningar som fungerar och ledorden är kvalitet samt precision förenat med långsiktighet och trygghet. Integrationsfrågor ligger ägarna nära hjärtat, inte minst i dessa tider, av de 23 anställda har många rötter ifrån andra länder."

Årets nyföretagare blev Lindalen Trädgård AB. "Med sin magkänsla, envishet och kunskap vill Lottie bidra till framtiden genom att odla och minska påfrestningarna på vår gemensamma miljö" löd delar av motiveringen. 

Läs mer om vinnarna på Tyresö näringslivsdag 2022

Sidan publicerad av: servicecenter@tyreso.se
Senast uppdaterad: 26 mars 2024

Hitta på sidan