Sommarredaktionen 2023

Mellan den 19 juni och den 7 juli 2023 bildar tre feriejobbare en sommarredaktion. De kommer filma, skriva och fota vid olika händelser i Tyresö kommun. Du hittar det de producerar i våra vanliga kanaler: tyreso.se, på vår Facebooksida och på vårt Instagramkonto @tyresokommun.

Feriejobbaren Katya

Feriejobbarna presenterar sig

Edith
Jag är en 17-årig tjej som precis gått klart första året på Anna Whitlocks gymnasium där jag studerar teknik med inriktningen design. Min stora hobby i livet är att läsa böcker, och då framförallt genrerna fantasy och romans eftersom man får resa och vara med om saker som inte existerar i det verkliga livet. Ett mål som jag har i framtiden är att bila genom Storbritannien och sova på gulliga Bed & Breakfasts medan man tar del av den vackra miljön. I framtiden vill jag antingen jobba som arkitekt eller bli en författare så det här sommarjobbet passade verkligen mig eftersom jag får en chans att utveckla min kreativitet.

Feriejobbaren Irma

Martina
Jag är 16 år gammal och blir 17 år i oktober. Jag går andra året på gymnasiet och läser programmet vård och omsorg. Efter gymnasiet vill jag fortsätta min utbildning på universitet och bli sjuksköterska för att sedan kunna jobba med barn på sjukhuset. Min största dröm är att resa runt världen och få chansen att både se och lära mig av andra kulturer.

På min fritid gymmar jag och jobbar på restaurang. Jag tycker även om att spendera tid med mina nära och kära. Jag har bott i Tyresö sen jag var sex år gammal och trivs jättebra här. I Tyresö finns allt från badplatser, parker och och fritidsgårdar, vilket är väldigt roligt för oss ungdomar. Att söka feriejobb tyckte jag lät som en bra idé då alla mina vänner gjorde det och man får även bra betalt. Jag sökte dock till ett annat feriejobb än sommarredaktionen, men jag trivs bra här hittills. De två senaste dagarna har varit så roliga och jag ser fram emot att lära mig nya saker.

Illustrerad bild av feriearbetaren Telma

Telma
Jag är 16 år gammal och till hösten börjar jag mitt andra år på samhällslinjen i gymnasiet. Under mitt första gymnasieår gick jag på Värmdö gymnasium vid Gullmarsplan men i höst åker jag till Kenyas huvudstad Nairobi för att studera där. Två av mina många intressen är samhällsfrågor och att skriva, något jag kommer få stor möjlighet att bli bättre på i Kenya. Förutom det har jag många andra intressen, bland annat dans och innebandy som jag spelat i flera år. I framtiden kan jag se mig själv jobba som journalist, helst utomlands. Därför passar jobbet som sommarredaktör mig perfekt.

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 28 juni 2023