Tyresöfestivalen

Lördag den 1 september kl 12.00–17.00 blir det prova på-aktiviteter, underhållning och härlig karnevalstämning i Stadsparken nära Tyresö centrum. Tyresöfestivalen fyller 10 år och det ska vi fira ordentligt!

Prova på roliga aktiviteter under Tyresöfestivalen. Foto: Dana Marouf.

Under Tyresöfestivalen samlas medborgare, föreningar, lokalpolitiker och kommunala verksamheter för dialog, möten och prova-på-aktiviteter. Det är fritt inträde till området och du är hjärtligt välkommen!

Föreningarnas dag

Många av Tyresös föreningar visar upp sin verksamhet under dagen. Du kan bland mycket annat prova på schack, streetbasket, gymnastik, folkdans och kampsport.  Eller steka en pannkaka över öppen eld, prata med tjejjouren eller utmana kompisen i bungy-run. Gör ett relationstest, ta ett porträttfoto eller lär dig hur man arbetar för fred.

Mat och café

Mat från olika länder hittar du i våra food-trucks och försäljningsstånd. Kaffe, läsk och glass finns på flera ställen.

Uppträdanden av amatörer och proffs

På stora scenen blir det ett späckat program med dans, musik, sumba och en barnföreställning med karnevalkänsla. Årets huvudakt är Panetoz – en mycket populär musikgrupp vars glada hitlåtar får alla att dansa – och pausa!

Den nya parkourparken invigs med tal och uppvisningar.

Tjänstemän och politiker på plats

Vill du veta mer om hur kommunen arbetar och utvecklas? Eller vill du själv vara med och påverka framtidens Tyresö? Då är det här ett bra tillfälle att träffa representanter från kommunen och från våra politiska partier – passa på att diskutera!

Mångfald och omtanke

Det stående temat är mångfald och omtanke. Vi vänder oss till alla Tyresöbor. Gratis inträde. Arrangemanget är drogfritt.

Hitta till Tyresöfestivalen

Tyresöfestivalen är ett utomhusarrangemang nära Tyresö centrum mellan Stadsparken och Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6.

Till kartalänk till annan webbplats

Parkering

Det är ont om parkering i området. Medverkande och besökare till festivalen hänvisas till parkeringen vid Tyresö centrum eller Granängsvägen.

Kommunikationer

Busshållplats Tyresö centrum.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 30 maj 2018
Upp