Tyresöfestivalen

Tyresöfestivalen går av stapeln första lördagen i september varje år. Det är en härlig folkfest med underhållning, överraskningar och roliga prova-på-aktiviteter. Stående tema är mångfald och omtanke.

Prova på roliga aktiviteter under Tyresöfestivalen. Foto: Dana Marouf.

För tionde året i rad anordnas Tyresöfestivalen av Tyresö kommun. Lördag den 1 september kl 12.00–17.00 blir det roliga upptåg i Stadsparken helt nära Tyresö centrum.

Föreningarnas dag

Många av Tyresös föreningar visar upp sin verksamhet under dagen. Du kan bland mycket annat prova på schack, streetbasket, gymnastik, folkdans och kampsport.  Eller steka en pannkaka över öppen eld, prata med tjejjouren eller utmana kompisen i bungy-run. Gör ett relationstest, ta ett porträttfoto eller lär dig hur man arbetar för fred.

Mat och café

Mat från olika länder hittar du i våra food-trucks och försäljningsstånd. Kaffe, läsk och glass finns på flera ställen.

Uppträdanden av amatörer och proffs

Vår gästartist är ännu hemlig! Men vi kan avslöja att det är en mycket aktuell och färgstark person. Fritidsgårdarna deltar med både rockband och streetdans och kulturskolan är där med uppvisningar och musikorkestrar. Håll också koll på skateparken där du kan trixa med brädan eller vara med i kickbiketävlingen.

Tjänstemän och politiker på plats

Vill du veta mer om hur kommunen arbetar och utvecklas? Eller vill du själv vara med och påverka framtidens Tyresö? Då är det här ett bra tillfälle att träffa representanter från kommunen och från våra politiska partier – passa på att diskutera!

Mångfald och omtanke

Det stående temat är mångfald och omtanke. Vi vänder oss till alla Tyresöbor. Gratis inträde. Arrangemanget är drogfritt.

Adress

Tyresöfestivalen är ett utomhusarrangemang nära Tyresö centrum mellan Stadsparken och Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6.

Parkering

Det är ont om parkering i området. Medverkande och besökare till festivalen hänvisas till parkeringen vid Tyresö centrum eller Granängsvägen.

Kommunikationer

Busshållplats Tyresö centrum.

 

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 18 februari 2018
Upp