Tyresöfestivalen

Många Tyresöbor deltog i Tyresöfestivalens 10-årsjubileum den 1 september i Stadsparken. Här kan du läsa om allt roligt som hände den dagen.

Flicka med ansiktsmålning och ballonger på huvudet spelar fiol.

Kul på festivalen! Foto: Dana Marouf.

Mångfald och omtanke

Under Tyresöfestivalen samlas medborgare, föreningar, lokalpolitiker och kommunala verksamheter för dialog, möten och prova-på-aktiviteter. Det stående temat är mångfald och omtanke och arrangemanget är drogfritt. Det är fritt inträde till området och alla ska känna sig hjärtligt välkomna!

Pojke i hjälm med visir på gräsmatta fångar en amerikansk fotboll.

Catch it! Foto: Annika Jernström

Prova på olika aktiviteter

Många av Tyresös föreningar visar upp sin verksamhet under dagen. Prova på schack, streetbasket, fotboll, gymnastik, folkdans och kampsport. På området hittar du även hoppborg, bokbord, växter, ponnyridning, pyssel, skapande verkstad, luffarslöjd och mycket annat.

Underhållning hela dagen

På Stora scenen blir det ett späckat program med dans, musik och tal. Konferencier är Nina Hjelmkvist – barnens favorit och känd från barn-tv.

Det bjuds också på barnföreställningen Global Karneval och instrumentprovning med Fri Luft. Barnen får improvisera, dansa, sjunga och prova instrument med musikerna. Hur låter t ex Pippi Långstrump som indisk raga eller Beethoven i reggaeskrud? Föreställningen är ett samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

När Nando dyker upp med sina coola moves och heta rytmer kan ingen unge sitta still – här talar vi om äkta rörelseglädje. Res dig upp och dansa!

På området minglar även Kulturbyrån Paradiso som har en rolig cirkusworkshop där du får gå på lina och jonglera.

Det blir härlig och medryckande världsmusik med Parizad, operasång med vinnaren av Talang 2018, Madeleine Hilleard, och schlager med deltagare från Tyresös deltävling av Funkisfestivalen, Perdaniel Söderlind, Linnea Johansson och Gerd Söderlind.

Teatergruppen Sceniora från SPF i Tyresö under ledning av Monica Wallstedt framför en ”tant-rapp” om livet på äldre dar. En del av livet, ibland den bästa!

Årets huvudakt är Panetoz, en mycket populär musikgrupp vars glada hitlåtar får alla att dansa – och pausa!

Tjänstemän och politiker på plats

Vill du veta mer om hur kommunen arbetar och utvecklas? Eller vill du själv vara med och påverka framtidens Tyresö? Då är det här ett bra tillfälle att träffa representanter från kommunen och från våra politiska partier – passa på att diskutera!

Den nya parkourparken invigs med tal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Lotta Stjernfeldt (M) och en halsbrytande parkouruppvisning och dansshow.

Hitta till Tyresöfestivalen

Tyresöfestivalen är ett utomhusarrangemang i Stadsparken nära Tyresö centrum. Området sträcker sig mellan Stadsparken och Kulturcentrum Kvarnhjulet, Pluggvägen 6.

Till kartalänk till annan webbplats

Mat och café

Mat från olika länder hittar du i våra food-trucks och försäljningsstånd. Kaffe, läsk och glass finns på flera ställen.

Parkering

Det är ont om parkering i området. Medverkande och besökare till festivalen hänvisas till parkeringen vid Tyresö centrum eller Granängsvägen.

Kommunikationer

Busshållplats Tyresö centrum.

Fotografering

Fotografering och filmning på området kan förekomma.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 13 september 2018
Upp