Tyresöfestivalen

Tyresöfestivalen går av stapeln första lördagen i september varje år. Tyresöbor, föreningar, lokalpolitiker och kommunala verksamheter samlas i stadsparken för dialog, prova på-aktiviteter och nöjen.

Tyresöfestivalens grafiska element, kallad Tyresöfestivalloggan.

Det här hände under Tyresöfestivalen 2019

Många av Tyresös föreningar visade upp sin verksamhet under dagen och besökarna fick testa tennis, speedshooting, taekwondo och mycket mer. De passade på att knyta knopar, steka pannkakor, se en fotoutställning, fynda fina växter eller delta i en pelargontävling. 

Det hände roliga saker över hela festivalområdet! Aktiviteterna var grupperade på Sportfältet, Kommuntorget, Träffpunkten, Politikersvängen, Kulturklustret, Hälsohyllan, Naturtorget och Skateparken.

På Stora Scen var det uppträdande, tal, sång och musik hela dagen: trolleri, humor och cirkuskonster! Moises Rumie, vinnare av Funkisfestivalen 2019, uppträdde liksom flera andra lokala förmågor från kulturskolan och fritidsgårdarna. Sångerskan Lova Drevstam står för finalnumret. (Högst upp på sidan hittar du länk till hela programmet.)

För de som är intresserade av hur kommunen arbetar och utvecklas är Tyresöfestivalen ett bra tillfälle att träffa representanter från kommunen och från de politiska partierna.

FAKTA
Datum: Lördag 14 september 2019
Tid: 12.00-17.00
Plats: Stadsparken vid Tyresö centrum och ängarna längs Wättinge gårdsväg samt Kulturcentrum Kvarnhjulet på Pluggvägen 6
Entré: Fri entré till området
Parkering: OBS! Det finns inga parkeringsplatser vid Kulturcentrum Kvarnhjulet

Sidan publicerad av: kulturen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 23 januari 2020
Upp