Funkisfestivalen - för dig som älskar att sjunga och stå på scen!

Den 21 januari 2019 anordnas Tyresös deltävling i Funkisfestivalen. Välkommen att delta i årets fest! 

Funkisfestivalen 2018

Linnéa Johansson framför låten "Just Gold" i Tyresös deltävling i Funkisfestivalen 2018

Funkisfestivalen 2019

Tyresö deltar under 2019 i Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Det är andra året i rad som Tyresö deltar i denna fantastiska tillställning fylld med glitter, glamour och glädje!

Funkisfestivalen är en sångtävling som till stor del fungerar som den ”vanliga” melodifestivalen, med deltävlingar, semifinal och en final.

Deltävling i kommunen

De som deltar i Funkisfestivalen sjunger en egen låt eller en vanlig låt/cover i de olika deltävlingar som hålls runt om i landet. En vinnare utses i varje deltagande kommun. I år deltar 21 kommuner i Funkisfestivalen.

Semifinal – och förhoppningsvis final

I den stora finalen får bara tolv bidrag plats. När kommunernas deltävlingar är färdiga, anordnas därför två semifinaler. Dessa hålls den 1 och 2 april 2019 på Nalen i Stockholm. Vilken semifinal som Tyresös bidrag deltar i, är ännu inte klart.

Från semifinalerna går sedan tolv bidrag vidare till den stora finalen, som går av stapeln den 26 augusti 2019 på Waterfront Building i Stockholm.

Under deltävlingarna, semifinalerna och i finalen ackompanjeras deltagarna av en riktig liveorkester

Anmäl dig till Tyresös deltävling

Tyresös deltävling hålls den 21 januari 2019 kl. 18, i Tyresö gymnasiums aula. Du som tycker att det skulle vara roligt att stå på scen och sjunga, antingen en egen låt eller en vanlig låt/cover, är varmt välkommen att anmäla dig!

Sista dag för att skicka in anmälan är den 23 november 2018.

Fyll i anmälningsformuläret direkt på datorn och anmäl dig till Funkisfestivalenlänk till annan webbplats

Du kan också skriva ut anmälningsformuläret, fylla i dina uppgifter och skicka in den via vanlig post till Tyresö kommun, Fritid och friluft, 135 81 Tyresö.

Utskrivbart anmälningsformulär till Funkisfestivalen

Vilka får delta i Tyresös deltävling?

Tyresöbor som över 15 år och som har en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och omfattas av LSS.

Viktigt att veta

I deltävlingen i Tyresö kan maximalt tio bidrag tävla. Om fler än tio personer anmäler sig kommer vi att lotta vilka bidrag som kommer med. Senast den 3 december meddelar vi dig om du kommer med.

Är du i behov av extra stöd måste du ha med dig en person som stöd på repetitioner och tävling.

Funkisfestivaeln 2018

Perdaniel Söderlind, vinnare av Tyresös deltävling 2018

Förra årets vinnare

Perdaniel Söderlind blev förra årets vinnare i Tyresö, med låten "Hon har blommor i sitt hår". Han gjorde sedan ett bejublat framträdande på Cirkus i Stockholm i den stora finalen.

Vinnare i den stora finalen blev dock Freja Holmberg från Haninge med låten "Build you up".                                                                

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen anordnas av föreningen Funkisglädje och är Sveriges största melodifestival, för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Läs mer på Funkisglädjes hemsida.

Föreningen Funkisglädjes hemsidalänk till annan webbplats

Tyresös deltagande

Målet med Tyresös deltagande i Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som bidrar till att personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska få möjlighet att stå på scen, sjunga och ta plats – och vara huvudpersoner i ett stort underhållningsevenemang på egna villkor.

Huvudsyftet är att uppmärksamma personer med funktionsnedsättning och sätta strålkastaljuset på varje persons stora kapacitet, samtidigt som evenemanget ska ge en minnesvärd och glädjefylld kväll för alla Tyresöbor.

Deltagarna i Funkisfestivalen 2018 vinnare Per-Daniel Söderlind

Bild från deltävlingen i Tyresö 2018. Från vänster: Gerd Söderlind, Lena Löwgren, Marita Söderlind, Josefin Boström, Thomas Claesson, Linnea Johansson. Sittandes Perdaniel Söderlind.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 11 oktober 2018
Upp