Funkisfestivalen 2019

Den 21 januari 2019 anordnas Tyresös deltävling i Funkisfestivalen. Välkommen till årets fest! 

Funkisfestivalen 2018

Linnéa Johansson framför låten "Just Gold" i Tyresös deltävling i Funkisfestivalen 2018

Funkisfestivalen i Tyresö - succén är tillbaka

Tyresö deltar under 2019 ännu en gång i Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Funkisfestivalen är en sångtävling som till stor del fungerar som den ”vanliga” melodifestivalen, med deltävlingar, semifinal och en final. Det är andra året i rad som Tyresö deltar i denna fantastiska tillställning fylld med glitter, glamour och glädje! I år är tio bidrag med och tävlar i deltävlingen.

Kom och var med om den mest sprakande och energifyllda melodifestival du någonsin upplevt! 

Tid och plats - Tyresös deltävling

Datum: Måndag 21 januari 2019
Tid: kl. 18.00
Plats: Tyresö gymnasiums aula, Farmarstigen 7
FRI ENTRÉ

Mer om Funkisfestivalen

Deltävling

De personer som deltar i Funkisfestivalen måste vara över 15 år och ha en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och omfattas av LSS. Deltagarna sjunger en egen låt eller en vanlig låt/cover i de olika deltävlingar som hålls runt om i landet. En vinnare utses i varje deltagande kommun. I år deltar 21 kommuner i Funkisfestivalen.

Semifinal – och förhoppningsvis final

I den stora finalen får bara tolv bidrag plats. När kommunernas deltävlingar är färdiga, anordnas därför två semifinaler. Dessa hålls den 1 och 2 april 2019 på Nalen i Stockholm. Vilken semifinal som Tyresös bidrag deltar i, är ännu inte klart.

Från semifinalerna går sedan tolv bidrag vidare till den stora finalen, som går av stapeln den 26 augusti 2019 på Waterfront Building i Stockholm.

Under deltävlingarna, semifinalerna och i finalen ackompanjeras deltagarna av en riktig liveorkester

Funkisfestivaeln 2018

Perdaniel Söderlind, vinnare av Tyresös deltävling 2018

Förra årets vinnare

Perdaniel Söderlind blev förra årets vinnare i Tyresö, med låten "Hon har blommor i sitt hår". Han gjorde sedan ett bejublat framträdande på Cirkus i Stockholm i den stora finalen.

Vinnare i den stora finalen blev dock Freja Holmberg från Haninge med låten "Build you up".                

Tyresös deltagande

Målet med Tyresös deltagande i Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som bidrar till att personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska få möjlighet att stå på scen, sjunga och ta plats – och vara huvudpersoner i ett stort underhållningsevenemang på egna villkor.

Huvudsyftet är att uppmärksamma personer med funktionsnedsättning och sätta strålkastaljuset på varje persons stora kapacitet, samtidigt som evenemanget ska ge en minnesvärd och glädjefylld kväll för alla Tyresöbor.

Arrangör och historik

Funkisfestivalen anordnas av föreningen Funkisglädje och är Sveriges största melodifestival, för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Deltävlingarna ute i landet anordnas av kommunerna i samarbete med Funkisglädje. Läs mer på Funkisglädjes hemsida.

Föreningen Funkisglädjes hemsidalänk till annan webbplats

Deltagarna i Funkisfestivalen 2018 vinnare Per-Daniel Söderlind

Bild från deltävlingen i Tyresö 2018. Från vänster: Gerd Söderlind, Lena Löwgren, Marita Söderlind, Josefin Boström, Thomas Claesson, Linnea Johansson. Sittandes Perdaniel Söderlind.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 27 november 2018
Upp