Funkisfestivalen 2024

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Den 29 januari hölls Tyresös deltävling 2024!

funkisfestivalen logotyp

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som omfattas av LSS. Sångtävlingen fungerar till stor del som den ”vanliga” melodifestivalen, med lokala deltävlingar, semifinal och en riksfinal. En fantastisk tillställning fylld med glitter, glamour och glädje!

Deltagarna sjunger en egen låt eller en annan låt/cover och ackompanjeras av en liveorkester. En vinnare utses i varje deltagande kommun.

Vinnare 2024

Vinnare av Tyresös deltävling 2024 var Tim Svanlund som framförde "Stad i ljus". Han representerar Tyresö i semifinalen på Nalen i Stockholm, den 9 och 10 april.

Deltagare och program 2024

Klicka på videon för att få veta mer om deltagarna som uppträdde den 29 januari 2024. Här kan du också läsa programmet för kvällen.

Program (pdf) , 1.2 MB.

Ernst Cederholm

Emil Lindberg

Darin Hogrewe

Gerd Söderlind

Noah Lundell

Maria Brolund

Lena Kamrin

Moa Hållander

Lena Löwgren och Nina Saarilehto

Lisa Neidenmark

Tim Svanlund

Filip Röed Enblom

Övriga medverkande

Marita Halldén, konferencier

Maria Dreemurr the Hedgehog, mellanakt

Kent Tiilama, värd

Nathalie Gustavsson, värd

Vinnare och deltagare februari 2023

Vinnare i Tyresös deltävling 2023 var Maria Dreemurr the Hedgehog. Totalt tävlade 14 deltagare om att representera Tyresö i semifinalen.

Artikel om Funkisfestivalen 2023

Konferencier var Tobbe Trollkarl och Elias Moberg

Arrangör och historik

Funkisfestivalen anordnas av föreningen Funkisglädje och är Sveriges största melodifestival, för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Deltävlingarna ute i landet anordnas av kommunerna i samarbete med Funkisglädje. Läs mer på Funkisglädjes hemsida.

Föreningen Funkisglädjes webbplats Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: kulturen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 7 februari 2024