Funkisfestivalen 2020

Den 10 februari 2020 anordnas Tyresös deltävling i Funkisfestivalen. Välkommen till årets fest! 

Funkisfestivalen 2018

Linnéa Johansson framför låten "Just Gold" i Tyresös deltävling i Funkisfestivalen 2018

Funkisfestivalen i Tyresö - succén är tillbaka

Tyresö deltar under 2020 ännu en gång i Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Funkisfestivalen är en sångtävling som till stor del fungerar som den ”vanliga” melodifestivalen, med deltävlingar, semifinal och en final. Det är tredje året i rad som Tyresö deltar i denna fantastiska tillställning fylld med glitter, glamour och glädje!

Anmälan

Här kan du som vill delta i Funkisfestivalen 2020 anmäla ditt intresse.

Intresseanmälan till Funkisfestivalen 2020.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sista dag för anmälan är 15 december 2019.

I deltävlingen i Tyresö kan maximalt tolv bidrag tävla. Alla som vill vara med får anmäla sitt intresse, men deltagare som inte tidigare deltagit i tävlingen har företräde till plats.

Tid och plats - Tyresös deltävling 2020

Datum: Måndag 10 februari 2020
Tid: kl. 18.00 - cirka 20.00
Plats: Tyresö gymnasiums aula, Farmarstigen 7
FRI ENTRÉ!

Mer om Funkisfestivalen

Deltävling

De personer som deltar i Funkisfestivalen måste vara över 15 år och ha en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och omfattas av LSS. Deltagarna sjunger en egen låt eller en vanlig låt/cover i de olika deltävlingar som hålls runt om i landet. En vinnare utses i varje deltagande kommun. I år deltar över 20 kommuner i Funkisfestivalen.

Semifinal – och förhoppningsvis final

I den stora finalen får bara tolv bidrag plats. När kommunernas deltävlingar är färdiga, anordnas därför två semifinaler. Dessa hålls den 28 och 29 april 2020 på Nalen i Stockholm. Vilken semifinal som Tyresös bidrag deltar i, är ännu inte klart.

Från semifinalerna går sedan tolv bidrag vidare till den stora finalen, som går av stapeln i höst.

Under deltävlingarna, semifinalerna och i finalen ackompanjeras deltagarna av en riktig liveorkester

Moises Rumie när han vann finalen!

2019-års vinnare

Moises Rumie blev 2019 års vinnare i Tyresö, med låten "Heaven". Han gjorde sedan ett bejublat framträdande i finalen på Stockholm Waterfront i Stockholm i den stora finalen – och vann hela tävlingen!               

Tyresös deltagande

Målet med Tyresös deltagande i Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som bidrar till att personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska få möjlighet att stå på scen, sjunga och ta plats – och vara huvudpersoner i ett stort underhållningsevenemang på egna villkor.

Huvudsyftet är att uppmärksamma personer med funktionsnedsättning och sätta strålkastaljuset på varje persons stora kapacitet, samtidigt som evenemanget ska ge en minnesvärd och glädjefylld kväll för alla Tyresöbor.

Arrangör och historik

Funkisfestivalen anordnas av föreningen Funkisglädje och är Sveriges största melodifestival, för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Deltävlingarna ute i landet anordnas av kommunerna i samarbete med Funkisglädje. Läs mer på Funkisglädjes hemsida.

Föreningen Funkisglädjes hemsidalänk till annan webbplats

Deltagarna i Funkisfestivalen 2018 vinnare Per-Daniel Söderlind

Bild från deltävlingen i Tyresö 2018. Från vänster: Gerd Söderlind, Lena Löwgren, Marita Söderlind, Josefin Boström, Thomas Claesson, Linnea Johansson. Sittandes Perdaniel Söderlind.

Sidan publicerad av: kulturen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 11 december 2019
Upp