Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Funkisfestivalen 2020

Den 10 februari 2020 anordnas Tyresös deltävling i Funkisfestivalen. Välkommen till årets fest! 

Funkisfestivalen 2018

Linnéa Johansson framför låten "Just Gold" i Tyresös deltävling i Funkisfestivalen 2018

Funkisfestivalen i Tyresö - succén är tillbaka

Tyresö deltar under 2020 ännu en gång i Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Funkisfestivalen är en sångtävling som till stor del fungerar som den ”vanliga” melodifestivalen, med lokala deltävlingar, semifinal och en riksfinal. Det är tredje året i rad som Tyresö deltar i denna fantastiska tillställning fylld med glitter, glamour och glädje!

Kom och var med om den mest sprakande och energifyllda melodifestival du någonsin upplevt!

Tid och plats - Tyresös deltävling 2020

Datum: Måndag 10 februari 2020
Tid: kl. 18.00 - cirka 20.00
Plats: Tyresö gymnasiums aula, Farmarstigen 7
FRI ENTRÉ!

Bidragen 2020

 • Ernst Cederholm − Eloise
 • Nathalie Gustafsson − Kom och ta mig
 • Lena Löwgren − Jag ljuger så bra
 • Kent Tiilama − Leende guldbruna ögon
 • Nina Saarilehto − Kära bröder
 • Maria Brolund − Slå dig fri
 • Per Daniel Söderlind − Du är en galen röst i mig
 • Lena Kamrin − Mina bränder
 • Marita Söderlind − Reflection
 • Gerd Söderlind − Liv
 • Rebecka Keuter − Kärleksvisan
 • Maria Brun − Främling
 • Alex Giles − Goliat

Mer om Funkisfestivalen

Deltävling

De personer som deltar i Funkisfestivalen måste vara över 15 år och ha en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och omfattas av LSS. Deltagarna sjunger en egen låt eller en vanlig låt/cover i de olika deltävlingar som hålls runt om i landet. En vinnare utses i varje deltagande kommun. I år deltar över 20 kommuner i Funkisfestivalen.

Semifinal – och förhoppningsvis final

I den stora finalen får bara tolv bidrag plats. När kommunernas deltävlingar är färdiga, anordnas därför två semifinaler. Dessa hålls den 28 och 29 april 2020 på Nalen i Stockholm. Vilken semifinal som Tyresös bidrag deltar i, är ännu inte klart.

Från semifinalerna går sedan tolv bidrag vidare till den stora finalen, som går av stapeln i höst.

Under deltävlingarna, semifinalerna och i finalen ackompanjeras deltagarna av en riktig liveorkester

Moises Rumie när han vann finalen!

2019-års vinnare

Moises Rumie blev 2019 års vinnare i Tyresö, med låten "Heaven". Han gjorde sedan ett bejublat framträdande på Stockholm Waterfront i Stockholm i den stora finalen – och vann hela tävlingen!               

Tyresös deltagande

Målet med Tyresös deltagande i Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som bidrar till att personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska få möjlighet att stå på scen, sjunga och ta plats – och vara huvudpersoner i ett stort underhållningsevenemang på egna villkor.

Huvudsyftet är att uppmärksamma personer med funktionsnedsättning och sätta strålkastaljuset på varje persons stora kapacitet, samtidigt som evenemanget ska ge en minnesvärd och glädjefylld kväll för alla Tyresöbor.

Arrangör och historik

Funkisfestivalen anordnas av föreningen Funkisglädje och är Sveriges största melodifestival, för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Deltävlingarna ute i landet anordnas av kommunerna i samarbete med Funkisglädje. Läs mer på Funkisglädjes hemsida.

Föreningen Funkisglädjes hemsidalänk till annan webbplats

Deltagarna i Funkisfestivalen 2018 vinnare Per-Daniel Söderlind

Bild från deltävlingen i Tyresö 2018. Från vänster: Gerd Söderlind, Lena Löwgren, Marita Söderlind, Josefin Boström, Thomas Claesson, Linnea Johansson. Sittandes Perdaniel Söderlind.

Sidan publicerad av: kulturen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 10 januari 2020
Upp