Funkisfestivalen 2023

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Tyresös deltävling hålls den 13 februari 2023. Då uppträder deltagarna i Tyresö gymnasiums aula till en liveorkester. Vill du vara med och tävla? Anmäl dig senast den 1 december.

funkisfestivalen logotyp

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som omfattas av LSS. Sångtävlingen fungerar till stor del som den ”vanliga” melodifestivalen, med lokala deltävlingar, semifinal och en riksfinal. Det brukar vara en fantastisk tillställning fylld med glitter, glamour och glädje.

Deltagarna sjunger en egen låt eller en annan låt/cover och ackompanjeras av en liveorkester. En vinnare utses i varje deltagande kommun. 

Så anmäler du dig

De personer som deltar i Funkisfestivalen måste vara över 15 år och ha en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och omfattas av LSS. Anmäl dig senast 1 december 2022. Klicka på länken för att anmäla dig.

Till anmälan Länk till annan webbplats.

Så gick det 2022

Moises Rumie vann Tyresös deltävling den 21 februari 2022. Han var med i semifinalen på Nalen i Stockholm den 27 april men tyvärr räckte det inte hela vägen till finalplats denna gång.

Tyresös deltagande

Målet med Tyresös deltagande i Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som bidrar till att personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska få möjlighet att stå på scen, sjunga och ta plats – och vara huvudpersoner i ett stort underhållningsevenemang på egna villkor.

Huvudsyftet är att uppmärksamma personer med funktionsnedsättning och sätta strålkastarljuset på varje persons stora kapacitet, samtidigt som evenemanget ska ge en minnesvärd och glädjefylld kväll för alla Tyresöbor.

Arrangör och historik

Funkisfestivalen anordnas av föreningen Funkisglädje och är Sveriges största melodifestival, för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang. Deltävlingarna ute i landet anordnas av kommunerna i samarbete med Funkisglädje. Läs mer på Funkisglädjes hemsida.

Föreningen Funkisglädjes webbplats Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: kulturen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 7 november 2022