Funkisfestivalen

Den 22 januari 2018 hölls Tyresös deltävling i Funkisfestivalen, där åtta bidrag tävlade. Vinnaren i deltävlingen blev Perdaniel Söderlind, som nu får representera Tyresö i den stora finalen på Cirkus i Stockholm i april.

Vad är Funkisfestivalen?

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. I år är första året som Tyresö deltar i tävlingen. Funkisfestivalen är en sångtävling som till stor del fungerar som den "vanliga" melodifestivalen, och är till för den som älskar att sjunga och stå på scen. Deltagarna sjunger en egen låt eller en vanlig låt/cover i de olika deltävlingar som hålls runt om i landet. Under deltävlingarna och i finalen ackompanjeras deltagarna av en riktig liveorkester.

När alla deltävlingarna är färdiga anordnas en stor final i Stockholm, där vinnarna från alla deltävlingarna tävlar och representerar sin kommun. I år är det 15 kommuner som deltar i Funkisfestivalen.

Deltävling i Tyresö och final i Stockholm

Tyresös deltävling hölls måndagen den 22 januari 2018 kl 18, i Tyresö gymnasiums aula och vinnaren blev Perdaniel Söderlind med "Hon har blommor i sitt hår".

Stor finalen på Cirkus

Den stora finalen, där Perdaniel Söderlind representerar Tyresö, går av stapeln den 23 april 2018, på Cirkus i Stockholm. Till finalen krävs biljett. (Biljetter säljs på Ticketmaster.)

Vilka får vara med i Tyresös deltävling?

Tyresöbor som över 15 år och som har en kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och omfattas av LSS. Om du behöver hjälp av stödpersonal på plats under deltävling och repetitioner, måste du ta med dig egna stödpersoner.
OBS! Deltävlingen i Tyresö 2018 har redan ägt rum. Om tävlingen går av stapeln i Tyresö 2019 uppdateras den här sidan med aktuell information.

Om Funkisfestivalen

Funkisfestivalen anordnas av föreningen Funkisglädje och är Sveriges största melodifestival, för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen ägde rum första gången år 2011 och blev genast en succé. Sedan dess har det blivit ett årligt återkommande evenemang.

Läs mer på Funkisglädjes hemsidalänk till annan webbplats

Tyresös deltagande

Målet med Tyresös deltagande i Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som bidrar till att personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning ska få möjlighet att stå på scen, sjunga och ta plats - och vara huvudpersoner i ett stort underhållningsevenemang på egna villkor. Huvudsyftet är att uppmärksamma personer med funktionsnedsättning och sätta strålkastaljuset på varje persons stora kapacitet, samtidigt som evenemanget ska ge en minnesvärd och glädjefylld kväll för alla Tyresöbor.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 12 mars 2018
Upp