Aktuell utställning

Stefan Lindqvist visar målningar med motiv från strövtåg längs Klarälven, där han växte upp och från rabatterna på väg till ateljén i Gubbängen i utställningen Vid sidan av vägen i Tyresö konsthall.

Tyresö konsthall

  • Vernissage lördag 18 maj klockan 12.00–15.00
  • Lunchvisning torsdag 23 maj klockan 12.00
  • Utställningen pågår 18 maj – 24 augusti 2019
Konstfotografi med naturmotiv

Fotografi av Stefan Lindqvist

En målning startar alltid med en plats som jag känner väl, en plats jag besökt tidigare, ibland passerar varje dag. I bilden söker jag känslan, tystnaden, försöker få tiden att stanna för ett ögonblick. Målningarna i utställningen är alla akvareller, målade på 600 gr akvarellpapper. Motiven är från strövtåg längs Klarälven där jag växte upp och från rabatterna på väg till ateljén i Gubbängen. Akvarell som material ger ett motstånd, tekniken utmanar mig på ett inspirerande sätt, det är omöjligt att göra om, att ändra sig. Jag måste hela tiden se framåt, se vad som kan bli av det som ibland slumpmässigt kan uppstå på pappret. Att följa färgens rörelse, ta vara på det och samtidigt hålla fast vid min ursprungliga idé och intention med bilden. Den nedtonade färgskalan är ett medel att nå den rätta stämningen i bilden, den frusna rörelsen, tystnaden.

Stefan Lindqvist, maj 2019

Stefan Lindqvist  – biografi

Stefan Lindqvist (född 1965 i Karlstad) är bosatt och verksam i Stockholm. Utbildad på Hovedskous konstskola Göteborg 1988-89 och Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 1989-94. Stefan har haft ett flertal separat- och grupputställningar på gallerier, konsthallar och museer, bland annat på Örebro, Härnösand och Norrtälje konsthallar, Galleri Eva Solin, Galleri Svenska Bilder i Stockholm och Galleri Öhrström i Göteborg. Stefan har också medverkat på Liljevalchs Vårsalong ett flertal gånger.

Hans verk finns representerade på Nationalmuseum, Moderna museet, Konstakademins samlingar, British Museum i London, Statens konstråd samt i ett antal kommuner och landsting. Stefan har vid två tillfällen erhållit Konstnärsnämndens arbetsstipendium.

Sidan publicerad av: Lena Guthe
Senast uppdaterad: 14 maj 2019
Upp