Pontus kombinerade studierna på universitetet med meriterande jobb

Pontus Andersson är blivande personalvetare som skaffade sig ovärderliga kunskaper och erfarenheter som studentmedarbetare hos oss på Tyresö kommun.

Kille framför blå bakgrund

Hur blev du studentmedarbetare på HR-staben?

– Jag uppmärksammade en annons på personalvetarföreningens hemsida och tyckte detta var en helt perfekt tjänst att söka till, och jag hade rätt.

Hur funkar det att vara studentmedarbetare?

– Jag arbetar cirka 15 timmar i veckan. Det är ett väldigt flexibelt upplägg där vi anpassar arbetet efter mina studier. Att direkt få applicera det teoretiska jag lär mig på universitet i praktiken är otroligt nyttigt och användbart för framtiden. Jag har dessutom fått möjligheten att vikariera på HR-staben över sommaren.

Vad får du lära dig?

– Otroligt mycket. Med härliga och väldigt kompetenta kollegor lär jag mig något nytt vid varje tillfälle. Jag får möjligheten att delta på många intressant kurser och utbildningar som kommunen tillhandahåller. Det är även en stor organisation vilket gör att jag får arbeta inom flertalet olika områden. Det är exempelvis arbetsrätt, employer branding, rehabilitering, ledarskap, rekrytering och mycket mer. Jag får även ansvara över egna projekt och arbetsområden.

Vad betyder tiden som studentmedarbetare för din vidare karriär?

– Tiden här på Tyresö kommun betyder väldigt mycket. Att arbeta inom en kommun och offentlig verksamhet tycker jag är väldigt meriterande. Det ger mig en fortsatt bred och trygg grund att stå på i min framtid inom HR.

Namn: Pontus Andersson

Yrke: Studentmedarbetare på HR-staben, blivande personalvetare

Utbildning: Läser just nu sista året på programmet Personal, arbete och organisation på Stockholms universitet

Bor: Sköndal

Så tar jag mig till jobbet: Oftast kommunalt

Fritidssysselsättning: Umgås gärna med vänner, gillar även att träna och att resa. Annars spenderar jag mycket tid i naturen.


Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 30 juni 2022