Jobba extra under studierna

Hos oss kan du som studerar en eftergymnasial yrkesutbildning eller vid universitet och högskola få möjligheten att få in en fot i arbetslivet genom att arbeta extra under studierna.

Möt några av våra tidigare studentmedarbetare

Sätter teori i praktik på HR-staben

Pontus Andersson,

studentmedarbetare


Vem kan bli studentmedarbetare?

Du som på heltid studerar en eftergymnasial yrkesutbildning eller vid högskola och universitet kan söka jobb som studentmedarbetare.

Varför satsar Tyresö kommun på studentmedarbetare?

Tyresö kommun arbetar för att underlätta för dig som ung akademiker inträde på arbetsmarknaden genom att erbjuda kvalificerat extrajobb vid sidan av studierna. Genom studentmedarbetarjobbet får du som student en tidig kontakt med arbetslivet och en merit i ditt CV. Genom att ta tillvara på unga akademikers kompetens kan Tyresö kommun få värdefull kunskap som höjer kvaliteten på verksamheterna.

Hur funkar det?

Som studentmedarbetare jobbar du cirka 8 timmar i veckan med timlön. Du har själv möjlighet att styra över din arbetstid. Anställningen är tidsbegränsad på max ett år. Arbetsuppgifterna ska vara kvalificerade och ha en koppling till din utbildning. Kommunen kontaktar också högskolor och universitet i närheten där tjänsterna marknadsförs mer riktat till den målgrupp av studenter som söks för respektive tjänst.

Tjänsterna annonseras ut under lediga jobb. Vi har löpande behov av studenter som arbetar extra i förskola.

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 7 augusti 2023