Josefin kombinerar studierna med meriterande jobb

Josefin Vestberg är blivande personalvetare som skaffar sig ovärderliga kontakter och erfarenheter som studentmedarbetare på Tyresö kommun.

Studentmedarbetare Josefin Vestberg

Hur blev du studentmedarbetare på HR-avdelningen?

– Jag såg en annons på Facebook och eftersom jag är uppväxt i Tyresö ville jag gärna prova på att jobba här.

Hur funkar det att vara studentmedarbetare?

­– Vi har ett flexibelt upplägg där jag jobbar cirka 10-15 timmar i veckan. Det blir mindre under intensiva tentaperioder på universitet och mer när det är lugnare på pluggfronten. Det är jättekul att jobba och samtidigt skönt att slippa kompromissa med studierna.

Vad får du lära dig?

– Jättemycket eftersom kommunens verksamhet är så bred. Jag har väldigt kompetenta kollegor på HR-avdelningen som jag får assistera inom olika delar av HR-området, till exempel employer branding, arbetsrätt, rehabilitering och rekrytering. Jag har också egna arbetsuppgifter som att sköta vår mejlbox och se till att chefer, medarbetare och medborgare som mejlar får bra svar.

Vad betyder tiden som studentmedarbetare för din vidare karriär?

- Att kunna mixa teori med praktisk kunskap under studietiden gör allting både lättare och roligare. Rent allmänt är jag övertygad om att det är supermeriterande att ha jobbat på en kommun och jag kan absolut se mig själv fortsätta göra det i framtiden.

 

Namn: Josefin Vestberg

Yrke: Studentmedarbetare på HR-avdelningen, blivande personalvetare

Utbildning: Läser just nu sista året på programmet Personal, arbete och organisation på Stockholms universitet

Bor: Enskede, men är uppvuxen i Tyresö

Så tar jag mig till jobbet: Oftast kommunalt

Fritidssysselsättning: Tränar en hel del, rider några gånger i veckan samt tränar på Friskis & Svettis. Umgås med vänner och reser gärna.

 

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 28 februari 2018