Josefin gick från studentmedarbetare till HR-specialist

Josefin Vestberg, tidigare studentmedarbetare fick efter examen rollen som HR-administratör och arbetar idag som HR-specialist på Tyresö kommun.

Studentmedarbetare Josefin Vestberg

Hur kom det sig att du började jobba på Tyresö kommun?

– Jag började arbeta som studentmedarbetare under tiden jag pluggade till personalvetare. Jag såg annonsen av en slump i en grupp för personalvetare på Facebook och då jag själv är uppvuxen i Tyresö så kändes det ju som ett klockrent deltidsjobb vid sidan av studierna! När jag tog examen fick jag rollen som HR-administratör och nu sedan ett halvår tillbaka har jag fått chansen att utvecklas ytterligare, nu som HR-specialist!

Hur är det att jobba som HR-specialist i Tyresö?

­– Det är en jätterolig roll med stor variation på arbetsuppgifter! Jag arbetar främst med lönebildning/lönepolitik och arbetsrättsliga frågor men vi har ett nära samarbete på enheten då alla frågor inom HR på ett eller annat sätt touchar varandra vilket jag tycker är superkul, det ger ett stort kollegialt lärande. Dessutom har jag daglig kontakt med kommunens chefer och även andra stödfunktioner, vilket är roligt. Vi arbetar både strategiskt, operativt och proaktivt så man får verkligen möjlighet att testa på och utvecklas på flera olika plan i rollen.

Vilka projekt jobbar du med just nu?

– Just nu har vi precis avslutat årets löneöversynen och ska nu så sakteliga analysera utfallet för att kunna göra prioriteringar inför nästkommande översyn. Parallellt med detta driver jag ett pilotprojekt inom flextid, har några personalärenden och håller på att sätta mig in i de nya avtalen som tecknats mellan centrala parter i senaste avtalsrörelsen, så vi kan tillämpa nya regleringar korrekt och justera vårt systemstöd vid behov.

Vad är mest spännande med ditt jobb?

- Att ingen dag är den andra lik och att det trots alla lagar, regler och avtal sällan finns ett korrekt svar inom HR-frågor. Det gäller att ha koll på alla delar och utifrån det göra lämpliga tolkningar och bedömningar vilket är både utmanande, intressant och roligt.

Namn: Josefin Vestberg

Yrke: HR-specialist

Utbildning: Fil. kand i sociologi med inriktning mot personal, arbete och organisation

Bor: Hökarängen, men som liten bodde jag under 10 års tid i Tyresö strand

Så tar jag mig till jobbet: I dessa pandemitider går jag tre meter till köksbordet från sängen, alternativt åker bil till kommunhuset. I normalfall åker jag buss in till jobbet varje dag.

Fritidssysselsättning: Tränar en hel del, framförallt styrkelyft och ridning.

Sidan publicerad av: hr@tyreso.se
Senast uppdaterad: 30 juni 2022