Elljusspår och motionsspår

Det finns både elljusspår och obelysta motionsspår i naturen omkring Alby friluftsgård och i terrängen runt Barnsjön.

Två kvinnor joggar

Elljusspår och motionsspår i Alby

I terrängen norr om Alby friluftsgård finns elljusspår med tre olika sträckningar; de är 1 km, 1,6 km samt 4 km långa. Belysningen är tänd mellan kl 05.30 och kl 22.00 och endast släckt i dagsljus. Dessa spår startar vid utegymmet som ligger intill parkeringen, Alby skogsväg.

I terrängen söder om Alby friluftsgård finns ett elljusspår med en sträcka på 2 km. Belysningen är tänd mellan kl 05.30 och kl 22.00 och endast släckt i dagsljus. Startplatsen är precis i anslutning till parkeringen i slutet av Alby skogsväg.

Elljusspår vid Barnsjön

I terrängen runt Barnsjön i Trollbäcken finns ett belyst motionsspår med två olika sträckningar, 1,2 km och 2,3 km. De kan kombineras till en 3,5 km lång slinga. Belysningen är tänd mellan kl 05.30 och 22.00 och endast släckt i dagsljus.

Elljusspår och motionsspår på vintern

Inget av våra elljusspår eller motionsspår vinterunderhålls. Det kan leda till att det under perioder med snöfall och växlande väder blir både blött och halt.
På kortare sträckor kan det ske vinterunderhåll på delar av spåren. Det beror på att just de sträckorna klassas som en gång och cykelbana.
När det finns tillräckligt med snö så spårar vi 4 kilometer med längdskidspår i elljusspåret.

Sidan publicerad av: fritid@tyreso.se
Senast uppdaterad: 3 januari 2024