17 juni 2022

Jakob från Tyresö gymnasium vann EM-silver i E-sport

En vecka innan Jakob skulle ta studenten nu i juni åkte han med kort framförhållning till Baku i Azerbajdzjan med svenska landslaget i E-sport för att tävla i EM i datorspelet Rocket League. Jakob blev uttagen till landslaget efter att hans skollag från Tyresö gymnasium vann svenska skolcupen tre år i rad med samma spel.

I europamästerskapet i Azerbajdzjan förlorade de dock mot laget från Holland i finalen som var en klar förhandsfavorit, eftersom de hade professionella spelare i sitt lag som var på en helt annan nivå än de övriga länderna. Fast de vann över Holland i gruppspelet blev det alltså för svårt i finalen. Men det är en helt fantastisk känsla och bli silvermedaljör säger Jakob som även fick dela på prissumman på 40 000:- med de två andra i hans lag. Plus resa och hotell betald.

-Efter EM och min insats där, är jag nu fast medlem i svenska landslaget, så jag kommer med all sannolikhet vara med på flera tävlingar i Rocket League runt om i världen under de närmaste månaderna säger Jakob som är mycket nöjd med sin insats.

Jakob har gått tre år på Tyresö gymnasiums program, Datorteknik, med E-sport som val och har bara gott att säga om möjligheterna och coachningen som lärarna och skolan har gett honom att utvecklas inom sin sport. -Är du också intresserad av att utvecklas och växa inom e-sport samtidigt som du går gymnasiet ska du absolut söka hit såger Jakob.

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 17 juni 2022