10 april 2024

Hjälp oss hålla rent och snyggt på återvinningsstationerna

På återvinningsstationerna (ÅVS) lämnar du som privatperson förpackningar av papper, plast, glas och metall. På många stationer finns även behållare för småbatterier och klädinsamling. Annat avfall, som till exempel möbler och trädgårdsavfall lämnas på kretsloppscentralen.

ÅVS vid Bollmora Allé.

Vanligt att saker hamnar fel

Vid årsskiftet tog kommunen över ansvaret för ÅVS. Du fortsätter sortera dina förpackningar precis som vanligt och lämnar dem på din närmaste ÅVS. Vi arbetar för att det ska vara så enkelt som möjligt för Tyresöbor att lämna förpackningsavfall till återvinning.

– Varje månad dumpas cirka två ton avfall som inte hör hemma på en ÅVS. Det är dyrt att hantera, och innebär att den totala kostnaden för kommunens avfallshantering ökar. Så i slutänden blir det dyrare för oss alla, berättar Anna Åhlander, samordnare för förpackningsinsamlingen i Tyresö kommun.

För att vi tillsammans ska kunna vända utvecklingen, kom ihåg att sortera ditt avfall enligt skyltningen på behållarna. Lämna aldrig avfall på marken eller utanför behållarna, det klassas som nedskräpning och dumpning, vilket är ett miljöbrott som kan ge böter eller vid allvarliga fall fängelse i upp till ett år.

För att hitta din närmaste ÅVS och sorteringstips, besök Sveriges avfallsportal www.sopor.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillsammans gör vi skillnad för miljön!

Sidan publicerad av: avfall@tyreso.se
Senast uppdaterad: 11 april 2024