22 mars 2024

Välkommen till öppen filmstudio

Den 3 april invigs kommunens öppna filmstudio centralt i Tyresö, för ungdomar mellan 13 och 19 år som vill skapa film.

ung film symbol

Filmstudion har öppet för drop-in varje onsdag klockan 17–20 och det är gratis att delta. Kulturskolans filmlärare finns på plats för att ge handledning och det krävs inga förkunskaper. Verksamheten är öppen för alla oavsett om man vill göra korta videor för sociala medier eller jobba med ett kortfilmsprojekt. Det finns tillgång till filmkameror, datorer med professionella videoredigeringsprogram och en green screen.

Studion är navet i kommunens filmverksamhet Ung film Tyresö som även kommer att genomföra workshoppar på fler platser som i Granängsringen och på Bergfotens fritidsgård. Verksamheten smygstartade redan för ett par år sedan men tack vare ett tillskott från Svenska filminstitutet kan den nu utvecklas. Den årliga höjdpunkten är Tyresös unga filmskaparnas egen filmfestival på Bio Forellen som har gått av stapeln två gånger redan. Senast inkom hela 47 bidrag.

– Studion är en plats där du oavsett förutsättningar kravlöst kan komma för att skapa, se eller bara snacka om film. Vi hoppas att det ska bli en kreativ hubb och ett forum för alla unga röster där ute, säger Annica Sjögren, filmpedagog på Tyresö kulturskola.

Välkommen på invigning

Alla som vill är välkomna den 3 april klockan 18-20 för att testa studion, mingla och se filmer som andra unga skapat. Vill man göra ännu mer film på påsklovet går det även bra att anmäla sig till en två dagar lång kostnadsfri workshop.

Filmstudion ligger på Pluggvägen 6D, intill Nyboda fritidsgård
Läs mer om Ung film Tyresö

Sidan publicerad av: Stina Gerhardt
Senast uppdaterad: 22 mars 2024