29 november 2023

Tyresö är hemma. Handla lokalt.

Att Tyresöborna handlar lokalt är en förutsättning för att företag inom handeln ska kunna etablera sig och växa här. Nu annonserar Tyresö kommun för en mer lokal julhandel.

Kommunens mål är att fler företag ska kunna starta, etablera sig, och växa i Tyresö. En livskraftig handel som bidrar både till arbetstillfällen och ett levande samhälle är en viktig del av det.

– Jag uppmanar alla jag känner att handla lokalt, och särskilt så här i juletid. Visst kan det vara bekvämt att shoppa julklapparna via nätet, men om vi ska ha ett levande samhälle där vi möts, handlar, äter eller fikar, så måste var och en av oss agera därefter. Om vi vill ha butiker med fint serviceutbud även imorgon, så måste vi handla i dem också idag, säger kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S).

Under årets julhandel pågår en annonskampanj för att påminna Tyresöborna om vikten av att handla lokalt. Annonserna syns i kommunens egna sociala medier-kanaler, i Mitt i Tyresö och på digitala skärmar i olika delar av kommunen. Dessutom kan du som vill skriva ut eller hämta affischer i kommunens Servicecenter och sätta upp i din egen butik eller verksamhet, för att visa att du stöttar den lokala handeln.

Material att ladda ner

– Det här ser jag som starten på ett mer långsiktigt arbete för att stötta den lokala handeln. I olika sammanhang lyssnar vi nu in vad det är företagarna behöver för stöttning av oss som kommun. Det kan komma att bli fler kampanjer framöver, men säkert också andra typer av insatser, beroende på vad handlarna berättar för oss att de behöver, säger Gunilla Berg, näringslivschef.

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 30 november 2023