02 september 2023

Årets butik och årets nyföretagare är korade

Busungarnas klädförmedling, en secondhandbutik för barnkläder, tog hem priset som Årets butik. NyföretagarCentrum utsåg Däckbytarna i Tyresö till Årets nyföretagare.

Priset för Årets butik 2023 delades ut till Karin Pettersson, som driver Busungarnas klädförmedling, från stora scenen på Tyresöfestivalen lördagen den 2 september. Motiveringen löd:

Årets Butik har man skapat ett eget koncept som bidrar till cirkulär ekonomi, och där sociala insatser blivit till en naturlig del av verksamheten. Sammantaget ger det kunderna en helhetsupplevelse. Karin driver Busungarnas klädförmedling med driv, vilja, och ett hjärta av guld. Hon har ett stort engagemang för att ändra synen på begagnade kläder och secondhandbutiker. Med trevlig service och stort utbud har Busungarnas klädförmedling blivit en favorit bland många familjer i och utanför Tyresö, och vinner därmed titeln Årets Butik 2023.”

Karin Pettersson och Anita Mattsson håller blommor och diplom

Anita Mattsson, kommunstyrelsen ordförande, lämnade över priset till Karin Pettersson.

Nominerade av Tyresöborna

Med priset "Årets butik" uppmärksammar Tyresö kommun företagare som driver handel med drivkraft, nytänkande och glädje. Alla Tyresöbor har möjlighet att nominera sin favoritbutik, och vinnaren utses sedan av en jury utifrån följande kriterier:

  • bemötande
  • tillgänglighet
  • positiv företagsanda
  • unikitet
  • öppettider
  • stil-lokal

Övriga butiker som gick till final var Köttboden, Syrrans lanthandel och Tyr Hem & kök.

Jack Jakobsson med blommor och diplom

Årets nyföretagare

Jack Jakobsson, grundare av Däckbytarna i Tyresö, fick ta emot priset ”Årets nyföretagare” på Näringslivsdagen, som arrangerades av Tyresö kommun den 1 september. Priset delas ut av NyföretagarCentrum. Motvieringen löd:

Att gå från idé till genomförande kräver envishet, mod, kunskap och nätverk. Att utveckla en UF-idé/affärsidé, och i efterhand, läsa kursen entreprenörskap på Tyresö Gymnasium, det kräver extra stor envishet. I kursen får man lära sig att starta, driva, utveckla och avveckla ett företag. Årets nyföretagare kommer från Pakistan där är livsförhållanden helt annorlunda både för människor och för entreprenörer. I Tyresö har han fått stöd av lärarna, och av Nyföretagarcentrum att utveckla sin idé. Årets pristagare vill hjälpa människor i hemmet med deras bilar, med service, med byte av däck och mycket mer. Det underlättar vardagen, för framför allt äldre och för barnfamiljer. På sikt vill årets nyföretagare sprida sin affärsidé till hela Stockholmsområdet.”

Sidan publicerad av: Helena Törnqvist
Senast uppdaterad: 2 september 2023