27 mars 2024

Snart dags för trädgårdsavfallshämtning

Nu är det dags för vårstädning i trädgården. Vi rekommenderar i första hand att du komposterar ditt trädgårdsavfall hemma. Om du inte har möjlighet att kompostera ditt trädgårdsavfall kan du få det hämtat med start vecka 16, genom att abonnera på ett trädgårdsavfallskärl.

Trädgård
Trädgårdsavfallskärl

Du som redan har ett trädgårdskärl

För dig som abonnerar på ett 370-literskärl för trädgårdsavfall kommer du få ditt trädgårdsavfall hämtat varannan vecka, måndag, tisdag eller torsdag från vecka 16 till och med 46.

Det enda du behöver göra är att ställa fram kärlet vid planerad hämtdag. Ställ kärlet vid fastighetsgräns/farbar väg senast klockan 06.00 med draghandtaget/hjulen utåt mot vägen.

Inför din första tömning kommer du få en påminnelse via SMS. Tänk på att aldrig lägga invasiva växter i trädgårdsavfallet.

Du som ännu inte har ett abonnenang

Om du som fastighetsägare önskar beställa ett abonnemang för trädgårdsavfall kan du göra det via vår e-tjänst. Efter anmälan får du ett 370-literskärl levererat hem. Du betalar för en hel säsong med 16 hämtningar under april - november.

Beställ trädgårdsavfallsabonnemang (till e-tjänst för boende i småhus) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om trädgårdsavfall

Sidan publicerad av: avfall@tyreso.se
Senast uppdaterad: 28 mars 2024