Studie- & yrkesvägledning

Välkommen till C3L:s studie- och yrkesvägledning!

Till oss kan du som är vuxen vända dig om du har frågor kring studier eller yrken. Vi informerar om utbildningar, kurser, prövningar, betyg och behörighetskrav till högre utbildningar. Vi informerar också om studiemedel från CSN. Du kan få vägledning kring din nuvarande situation och dina tankar om framtiden. Tillsammans kan vi utforma en individuell studieplan för dig eller bara se närmare på dina möjligheter.

Vi finns tillgängliga för kortare samtal på våra drop in-tider, eller så kan du boka en tid. Du är välkommen att e-posta oss. På telefon når du oss på våra telefontider i första hand.

Boka vägledningssamtal

Nu kan du som vill boka in ett vägledningssamtal på plats på C3L. Det går fortfarande bra att boka in vägledningssamtal på telefon eller Skype.

Maila till oss studie- och yrkesvägledare för att boka in ditt vägledningssamtal och skriv gärna om du önskar ha det på plats, via telefon eller via Skype.

Om du har frågor om examen eller att studera vidare på universitet/högskola/Yrkeshögskola är det bra om du tar med dina gymnasiebetyg till vägledningssamtalet.

Telefontider

Lenita Wallin vikarierar för Sophia framöver och tar över hennes telefontider.

OBS! Vecka 29-31 är studievägledningen stängd.

Vecka 26:

  • Måndag: kl 10-11.30 och 14-15 – Tina
  • Fredag: kl 10-11.30 – Lenita

Vecka 27 och 28:

  • Fredag: kl 10-11.30 – Lenita

Vecka 32-34:

  • Måndag: kl 10-11.30 – Tina
  • Fredag: kl 10-11.30 – Tina

Telefonnummer:

Tina: 08-578 275 11
Lenita: 08-578 275 12

Studievägledarnas e-postadresser:

tina.soderstromallard@tyreso.se

lenita.wallin@tyreso.se

Tillfälliga ändringar av tiderna meddelas på startsidan.

Beställ intyg och betyg (använd länkarna nedan)

CSN – studieekonomi

Du kan finansiera dina studier med studiemedel från CSN (Centrala studiestödsnämnden) för grundläggande- och gymnasiekurser (inte SFI). Studiemedlet är skattefritt och pensionsgrundande.

Tänk på att när du uppger skola så ska du välja Centrum för Livslångt lärande. Det gäller även när du studerar på NTI-skolan. För att få studiemedel måste du själv ansöka om stöd hos CSN.

Informationsfilmer om studiemedel från CSN Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Studiestartsstöd – Nytt bidrag från CSN

Studiestartsstöd är ett bidrag som vissa arbetslösa kan få under en kortare tid för att studera på grundskole- eller gymnasienivå och därmed öka chanserna till jobb. Det är hem­kommun­en som i första hand bedömer vilka som tillhör målgruppen för studie­starts­stödet. Det är hos studie- och yrkesvägledarna på C3L som du gör din ansökan.

Mer information finns på csn.se:

Information om Studiestartsstöd Länk till annan webbplats.

Beställa slutbetyg eller gymnasieexamen

Studievägledarna utfärdar slutbetyg och gymnasieexamen när du har uppnått de poäng som krävs. Du måste själv meddela via e-post till studievägledarna när du är klar för ett slutbetyg eller en gymnasieexamen.

Sista dag för utfärdande av slutbetyg är 1 juli 2025. Se mer information på Skolverkets hemsida.

Mer information om slutbetyg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ditt slutbetyg eller gymnasieexamen från C3L skickas automatiskt till antagning.se. Om du har en aktiv ansökan på antagning.se kan du se dina betyg under Mina meriter. Kontrollera att de finns där. Tänk på att betygen måste vara inne på Antagning.se senast 21 juni 2022 för att räknas med till antagningen med start till vårterminen.

Beställ slutbetyg - gymnasieexamen

antagning.se Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: vuxenutbildningen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 23 juni 2022