12 december 2023

Kulturskolan samarbetar över kommungränsen

En nyhet för våren 2024 är att det i mån av plats även är möjligt för Tyresös barn och unga att anmäla sig till kurser på Kulturskolan i Haninge, och tvärtom.

Tyresö har inlett ett samarbete med Kulturskolan i Haninge för att öka valfriheten och bredden på utbudet. Elever i den egna kommunen har förtur, men efter terminsstart är elever från den andra kommunen välkomna att anmäla intresse för kurser där det finns platser kvar. Inledningsvis kommer ett begränsat antal platser att erbjudas.

– Det är väldigt roligt att kunna erbjuda den här möjligheten. Det kan ju vara så att en Tyresöelev går i skolan i Haninge och att det passar bättre att ta sig direkt till kulturskolan där, eller att det finns en kurs i Tyresö som inte finns i Haninge, säger Christina Holm, chef på Kulturskolan i Tyresö.

Är du som Tyresöbo intresserad av en kurs på Kulturskolan i Haninge efter den 15 januari kontaktar du Kulturskolan i Tyresö så får du hjälp att anmäla ditt intresse. Elever från Haninge kontaktar Kulturskolan i Haninge. Samarbetet kommer till en början att löpa under 2024 och sedan utvärderas.

Kulturskolan i Haninge Länk till annan webbplats.

Sidan publicerad av: Stina Gerhardt
Senast uppdaterad: 12 december 2023