Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Skolstart 21-22 augusti

Naturbild
12 juni 2017

Vi önskar alla ett skönt sommarlov och ser fram mot att träffa alla nya och gamla elever, glada och utvilade i augusti. Här kommer lite hålltider.

Läs mer om skolstarten i augusti

En fantastisk studentdag!

student2017
08 juni 2017

Torsdag 6 juni tog eleverna på Tyresö gymnasium studenten. Det var en minnesrik dag med tal, sång, underhållning och stipendieutdelningar. Sedan sprang alla glada studenter ut i solskenet och vuxenlivet kunde börja.

Läs mer om studentdagen.

Årets sommaravslutning för gymnasiets studenter

Se bilder från sommaravslutningen på slottet
02 juni 2017

Årets sommaravslutning för Tyresö gymnasiums studenter ägde åter rum på Tyresö Slott. Det var fantastisk stämning. Det bjöds på allsång, tal och god mat. Kvällen avslutades med dans. Tack till alla som var med och bidrog till denna härliga försommarkväll!

Läs mer om sommaravslutningen
 

Fler nyheter

 • 20 juni 2017 Skola

  Sommarlov? Nä, sommarskola!

  Fyra hugade elever och två engagerade lärare samlades på Nyboda skola för att starta upp sommarskolan. Det är första gången som Tyresö kommun arrangerar sommarskola i denna form.

 • 01 juni 2017

  Kaveln 2017

  Gymnasiekavlen gick av stapeln i Alby för 35 året i rad, onsdag 31 maj med 16 deltagande lag. Vinnaren av stafetten blev EE14c. Pris för bästa utklädnad gick till HT14´s cirkus. Gratulerar!

 • Fler nyheter Prenumerera
Tyresö gymnasium - filmen

Tyresö gymnasium - filmen

Hotell- och turismprogrammet APL-film

Hotell- och turismprogrammet APL-film

Här kan du höra mer om vad våra elever på hotell- och turismprogrammet tycker om sin utbildning och APL. 

Tyresö gymnasium har sedan länge ett tätt och framgångsrikt samarbete med branscherna vilket ger fina praktikplatser. Många av våra elever erbjuds jobb redan under sin praktik. En nyhet från och med hösten 2017 är vår Tyresömodell för APL. (Arbetsplatsförlagt lärande).

När du läser enligt Tyresömodellen för APL får du en grundläggande yrkesutbildning med mycket arbetslivserfarenhet. Du får inte bara kunskap om ditt yrke inne på skolan utan hälften av din utbildning under ditt sista år* är förlagd på en arbetsplats. Även i årskurs 1 och 2 kan du ha kortare perioder av APL. På arbetsplatsen har varje elev en handledare som ansvarar för att eleven utvecklas inom sitt arbetsområde. Vi på skolan ansvarar för att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att nå utbildningens mål.

1000 KR EXTRA I STUDIESTÖD
Förra året infördes ett nytt stöd för elever som under hela, eller delar av utbildningen, studerar mer än halva tiden på arbetsplats. Bidraget är på 1000 kr i månaden utöver studiebidraget och kan sökas av den som läser enligt Tyresömodellen för APL under sitt sista läsår* i utbildningen. Stödet kallas lärlingsersättning, även om man läser åk 1 och 2 skolförlagt.