Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Öppet hus på Tyresö gymnasium

Gymnasieelever
18 april 2017 Skola

Tisdag 2 maj har Tyresö gymnasium öppet hus kl 17-18.30. Alla nior med föräldrar är varmt välkomna. Vi lovar att svara på alla möjliga och omöjliga frågor kring din kommande gymnasieutbildning.

Läs mer om öppet hus

Studenthandboken - Allt du behöver veta inför din stora dag!

studentmossor
26 april 2017

Studentdagen är en oerhört efterlängtad dag för många efter många års plugg. Att ta studenten händer bara en gång i livet. Här kommer några tips och råd hur du får ut det bästa av din stora dag!

Hämta Studenthandboken här:

UF-företagen på Hotell-och turismprogrammet

satisfactionUF
21 april 2017

UF-företagen på Hotell-och turismprogrammet arbetar på för fullt med sina UF-företag. Kolla in UF-företagets Satisfactions fina reklamfilm!

Se filmen här:

Tyresö gymnasiums elever lyckas väl!

tg_jobb
20 januari 2017 Skola

Vi har sedan länge haft stora framgångar med våra yrkesprogram. Vi vet att många av våra elever som påbörjar en utbildning hos oss har stora möjligheter till arbete redan under studietiden. Många erbjuds även en fast anställning direkt efter studenten.

Läs mer om undersökningen

Att tänka på inför gymnasievalet!

SYV-TG
25 januari 2017

Hej. Vi heter Sofia och Urban och arbetar som studie- och yrkesvägledare på Tyresö gymnasium. Här kommer våra bästa tips inför ditt gymnasieval. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du frågor eller funderingar.

Läs mer om gymnasievalet

Praktikplatser leder till jobb

frisorpuffbild
16 mars 2017

Tyresö gymnasium har sedan länge ett tätt samarbete med branscherna vilket ger fina praktikplatser. Många av våra elever erbjuds jobb redan under sin praktik. Här kan du läsa om vad våra handledare tycker om våra elever.

Läs intervjuer med handledare här.
 

Fler nyheter

 • 18 april 2017

  Öppet hus på kulturskolan 25 april

  Öppet hus! Kom till kulturskolan 25 April kl.18:00-19:30. Prova instrument och kika in i salarna för teater, bild och dans. Våra lärare tar hand om dig. Välkomna till oss!

 • 05 april 2017

  Dragracingstjärna besökte Fordonsprogrammet

  Micke Kågered, flerfaldig europamästare i Dragracing besökte Fordonsprogrammet på Tyresö gymnasium. Kågered hade med sin tävlingsbil och sin mekaniker Kent Carlsson. Dagen blev upplagd med föreläsningar och praktiska övningar.

 • Fler nyheter Prenumerera
Tyresö gymnasium - filmen

Tyresö gymnasium - filmen

Hotell- och turismprogrammet APL-film

Hotell- och turismprogrammet APL-film

Här kan du höra mer om vad våra elever på hotell- och turismprogrammet tycker om sin utbildning och APL. 

Tyresö gymnasium har sedan länge ett tätt och framgångsrikt samarbete med branscherna vilket ger fina praktikplatser. Många av våra elever erbjuds jobb redan under sin praktik. En nyhet från och med hösten 2017 är vår Tyresömodell för APL. (Arbetsplatsförlagt lärande).

När du läser enligt Tyresömodellen för APL får du en grundläggande yrkesutbildning med mycket arbetslivserfarenhet. Du får inte bara kunskap om ditt yrke inne på skolan utan hälften av din utbildning under ditt sista år* är förlagd på en arbetsplats. Även i årskurs 1 och 2 kan du ha kortare perioder av APL. På arbetsplatsen har varje elev en handledare som ansvarar för att eleven utvecklas inom sitt arbetsområde. Vi på skolan ansvarar för att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att nå utbildningens mål.

1000 KR EXTRA I STUDIESTÖD
Förra året infördes ett nytt stöd för elever som under hela, eller delar av utbildningen, studerar mer än halva tiden på arbetsplats. Bidraget är på 1000 kr i månaden utöver studiebidraget och kan sökas av den som läser enligt Tyresömodellen för APL under sitt sista läsår* i utbildningen. Stödet kallas lärlingsersättning, även om man läser åk 1 och 2 skolförlagt.