Tyck till om tyreso.se
Till tyreso.se

Studenthandboken - Allt du behöver veta inför din stora dag!

studentmossor
26 april 2017

Studentdagen är en oerhört efterlängtad dag för många efter många års plugg. Att ta studenten händer bara en gång i livet. På Tyresö gymnasium är studentdagen torsdag 8 juni och utspringet sker 13.00

Hämta Studenthandboken här:

Sommarskola på Tyresö gymnasium

undervisning
17 maj 2017

Här kommer information om tider för sommarskola på Tyresö gymnasium. Informationen kommer uppdateras. För frågor kontakta skolans reception.

Läs mer om sommarskolan

Tyresö gymnasiums elever lyckas väl!

tg_jobb
20 januari 2017 Skola

Vi har sedan länge haft stora framgångar med våra yrkesprogram. Vi vet att många av våra elever som påbörjar en utbildning hos oss har stora möjligheter till arbete redan under studietiden. Många erbjuds även en fast anställning direkt efter studenten.

Läs mer om undersökningen

SVT besöker IM på Tyresö gymnasium

SVT_introprogrammet
23 maj 2017

Fredagen den 19 maj var SVTs redaktion för Nyheter på lätt svenska på besök på Tyresö gymnasiums Introduktionsprogram.

Läs mer om besöket

Praktikplatser leder till jobb

frisorpuffbild
16 mars 2017

Tyresö gymnasium har sedan länge ett tätt samarbete med branscherna vilket ger fina praktikplatser. Många av våra elever erbjuds jobb redan under sin praktik. Här kan du läsa om vad våra handledare tycker om våra elever.

Läs intervjuer med handledare här.
 

Fler nyheter

Tyresö gymnasium - filmen

Tyresö gymnasium - filmen

Hotell- och turismprogrammet APL-film

Hotell- och turismprogrammet APL-film

Här kan du höra mer om vad våra elever på hotell- och turismprogrammet tycker om sin utbildning och APL. 

Tyresö gymnasium har sedan länge ett tätt och framgångsrikt samarbete med branscherna vilket ger fina praktikplatser. Många av våra elever erbjuds jobb redan under sin praktik. En nyhet från och med hösten 2017 är vår Tyresömodell för APL. (Arbetsplatsförlagt lärande).

När du läser enligt Tyresömodellen för APL får du en grundläggande yrkesutbildning med mycket arbetslivserfarenhet. Du får inte bara kunskap om ditt yrke inne på skolan utan hälften av din utbildning under ditt sista år* är förlagd på en arbetsplats. Även i årskurs 1 och 2 kan du ha kortare perioder av APL. På arbetsplatsen har varje elev en handledare som ansvarar för att eleven utvecklas inom sitt arbetsområde. Vi på skolan ansvarar för att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att nå utbildningens mål.

1000 KR EXTRA I STUDIESTÖD
Förra året infördes ett nytt stöd för elever som under hela, eller delar av utbildningen, studerar mer än halva tiden på arbetsplats. Bidraget är på 1000 kr i månaden utöver studiebidraget och kan sökas av den som läser enligt Tyresömodellen för APL under sitt sista läsår* i utbildningen. Stödet kallas lärlingsersättning, även om man läser åk 1 och 2 skolförlagt.