Tyck till om tyreso.se

Upptäck Tyresö

Huvudbild

I Tyresö finns natur, kultur, skärgård, bad och storstad inom räckhåll. Tyresö ligger cirka 1,5 mil sydost om Stockholm Vi har cirka 47.000 invånare och drygt 1.100 småföretag. Kollektivtrafiken är väl utbyggd och via motorvägen är du här på 20 minuter.

Slott och vandrarhem

Tyresös vagga och kulturella stolthet är Tyresö slott med omgivande park. På midsommaraftonen strömmar människor till slottsparken för att delta i traditionellt midsommarfirande. På slottet finns krog och café och intill ligger en stor handelsträdgård.

Tyresö slottspark är ett mycket populärt utflyktsmål främst under sommarhalvåret men även under resterande del av året kommer besökare för att promenera, åka skridskor med mera.

Vid slottet ligger även Tyresö kyrka som är en mycket populär kyrka att viga sig i.

Notholmen, som du når via en bro från slottsparken eller med båt (Kalvfjärden), finns café och härliga klippor för sol och bad. Här finns gästhamn för fritidsbåtar och roddbåtsuthyrning, samt ett mindre vandrarhem.

I direkt anslutning till slottsområdet ligger ett vandrarhem, Lilla Tyresö (STF). Vandrarhemmet är öppet året om. Det är gångavstånd till buss som snabbt tar dig till Gullmarsplan.

Fina naturupplevelser

I Alby friluftsområde finns bland annat ett levande lantbruk, Uddby gård, med gårdscafé. Där finns också Alby friluftsgård – ett härligt grönområde med discgolfbana, vandrings- och joggningsspår, skidspår, pulkabackar, utegym, bastu, raststuga, kaffeservering, badplats, ängar och grillplatser.

Läs mer om våra utflyktsmål
Hitta utflyktsmål i Tyresö naturkarta - en friluftsguide för mobil och webb

Bada i Tyresö

Tyresö har flera bra friluftsbad. Bland dessa kan nämnas Trinntorpsbadet och Sandholmarnas naturreservat på Tyresöhalvön (Erstaviken) och Kumlabadet i Trollbäcken (Drevviken). Du hittar alla bad här.

Servicecenter – till din tjänst

Tyresö centrum är ett välsorterat inomhuscentrum. Mitt i centrumanläggningen finns Tyresö kommuns Servicecenter där du kan hämta information om kommunen, få tips om sevärdheter och evenemang, köpa fiskekort och mycket annat.


Publicerad av: webmaster@tyreso.se

Senast uppdaterad: 2017-08-16

Högermeny

Upptäck Tyresö

Upptäck Tyresö

Se möjligheterna med att bo och leva i Tyresö

Upptäck Tyresö

Kontakt

Servicecenter

Besöksadress:
Marknadsgränd 2
Tyresö centrum

Du når oss via gångbron som börjar vid hissen ovanför rulltrapporna.