Tyck till om tyreso.se

Kultur och nöje

Tyresö kommun har en bred programverksamhet inom musik, dans, teater, film och konst. I evenemangskalendern kan du se vad som är på gång just nu.

Här hittar du information om evenemang i Tyresö:

Evenemangskalendern
Finns på Tyresö kommuns webbplats. Uppdateras kontinuerligt.

Månadsbladet
Finns att hämta på biblioteken och Servicecenter i Tyresö centrum eller som pdf-fil på tyreso.se. Publiceras även som helsidesannons i kommunbilagan Mitt i Tyresö en gång i månaden.

Kulturbroschyren
Ges ut inför varje vår och höst. Finns att hämta på biblioteken och Servicecenter.

Kulturbroschyren våren 2018

Kulturnytt
Elektroniskt nyhetsbrev om kultur och bibliotek i Tyresö.  Bli prenumerant så har du kulturnyheterna direkt i din e-postbrevlåda.  

Prenumerera på Kulturnytt och andra nyhetsbrev här


Återkommande kulturevenemang

 • Aktuell utställning i Tyresö konsthall

  I konsthallen visas utställningar med tonvikt på svensk samtidskonst. Det ordnas även salonger för mindre etablerade konstnärer och temautställningar. Till konsthallen hör också en bildverkstad.

 • Kultur för barn

  Bra teater och andra upplevelser erbjuds för barn under året i olika delar av kommunen - på biblioteken, bygdegården i Gamla Tyresö och Forellscenen i Tyresö centrum.

 • Se film på Bio Forellen

  Tyresö Filmförening driver biografen i samarbete med kulturenheten. Flera gånger i veckan visas aktuell spelfilm för barn och vuxna.

 • Funkisfestivalen

  Funkisfestivalen – för dig som älskar att sjunga och vill stå på scen! Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

 • Tyresö medeltidsdagar

  I maj varje år arrangeras Tyresö medeltidsdagar ute vid Lilla Tyresö med tornerspel, medeltida marknad och spektakel.

 • Tyresöfestivalen 2017

  Tyresöfestivalen är en härlig folkfest som går av stapeln första lördagen i september varje år. Föreningarnas dag, prova på-aktiviteter, underhållning och uppvisningar!

 • Kultur i höstmörkret

  Kultur i höstmörkret är en kulturvecka som lyser upp hela Tyresö mitt under den mörkaste årstiden! Under vecka 46 erbjuds det extra många kulturupplevelser inom konst, litteratur, dans, musik, film och teater.

Publicerad av: Kristina Erdholm

Senast uppdaterad: 2018-01-09