Tyck till om tyreso.se

Kultur och nöje

Tyresö kommun har en bred programverksamhet inom musik, dans, teater, film och konst. I evenemangskalendern kan du se vad som är på gång just nu.

Här hittar du information om evenemang i Tyresö:

Evenemangskalendern
Finns på Tyresö kommuns webbplats. Uppdateras kontinuerligt.

Månadsbladet
Finns att hämta på biblioteken och Servicecenter i Tyresö centrum eller som pdf-fil på tyreso.se. Publiceras även som helsidesannons i kommunbilagan Mitt i Tyresö en gång i månaden.

Kulturbroschyren
Ges ut inför varje vår och höst. Finns att hämta på biblioteken och Servicecenter.

Kulturbroschyren höst 2017 utskriftsvänlig version

Kulturnytt
Elektroniskt nyhetsbrev om kultur och bibliotek i Tyresö.  Bli prenumerant så har du kulturnyheterna direkt i din e-postbrevlåda.  

Prenumerera på Kulturnytt och andra nyhetsbrev här


Återkommande kulturevenemang

 • Kultur i höstmörkret

  Kultur i höstmörkret är en kulturvecka som lyser upp Tyresö mitt i mörkaste november! Konst, musik, cirkus och mycket annat. För alla åldrar, i alla kommundelar. Varmt välkommen till en sprakande kulturvecka!

 • Aktuell utställning i Tyresö konsthall

  I konsthallen visas utställningar med tonvikt på svensk samtidskonst. Det ordnas även salonger för mindre etablerade konstnärer och temautställningar. Till konsthallen hör också en bildverkstad.

 • Kultur för barn

  Bra teater och andra upplevelser erbjuds för barn under året i olika delar av kommunen - på biblioteken, bygdegården i Gamla Tyresö och Forellscenen i Tyresö centrum.

 • Se film på Bio Forellen

  Tyresö Filmförening driver biografen i samarbete med kulturenheten. Flera gånger i veckan visas aktuell spelfilm för barn och vuxna.

 • Funkisfestivalen

  Funkisfestivalen – för dig som älskar att sjunga och vill stå på scen! Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

 • Tyresö medeltidsdagar

  I maj varje år arrangeras Tyresö medeltidsdagar ute vid Lilla Tyresö med tornerspel, medeltida marknad och spektakel.

Publicerad av: Kristina Erdholm

Senast uppdaterad: 2017-11-07