Tyck till om tyreso.se

Se och göra

Tyresö är en ung och aktiv kommun. Här finns över 200 föreningar av de mest skilda slag.

Många besöker Tyresö för naturens skull – du kan fiska, bada, paddla, vandra, cykla, plocka svamp, rida eller spela golf. Tyresö slott med sin park är också ett attraktivt utflyktsmål. 

Nomineringar till kultur- och idrottspriser klara

Symbol för Kultur- och idrottsgalan
16 februari 2017 Kultur

Nu är juryn klar med sitt arbete! Tre personer eller föreningar har nominerats i varje priskategori. Vinnarna utses på Kultur- och idrottsgalan den 17 mars. Tack alla Tyresöbor som lämnade förslag!

Läs mer om vilka som blivit nominerade

Kulturstipendiaterna är utsedda

16 februari 2017 Kultur

Tyresö kommuns kulturstipendium för 2017 tilldelas klarinettisten Lisa Johannesson, jazzsångerskan och harpisten Anna Jalkéus samt författaren Helena Dahlgren. De får 10 000 kronor vardera.

Läs mer om stipendiaterna

Sportlov i Tyresö

sportlovsbarn
16 februari 2017 Fritid

Den 27 februari till 5 mars är det sportlov och kommunen erbjuder barn och ungdomar ett brett utbud av aktiviteter. Det blir barnteater, filmvisning med Japantema, serieteckning och en massa annat skoj!

Läs mer om sportlovet
 

Nyheter

 • 16 februari 2017 Fritid

  Gratis naturguidning 21 februari

  Lär dig känna igen träden på vintern. Välkommen att följa med Martina Kiibus på en lättvandrad guidning i Tyresö slottspark, vidare till Notholmen och längs med Follbrinksströmmens bäckravin.

 • 13 februari 2017 Kultur

  Vi som väver - utställning i Trollbäcken

  Utställning med textila verk skapade av medlemmar från Hantverksgårdens vänner. Välkommen på vernissage lördag 25 februari 12.00-14.00 på Trollbäckens bibliotek. Utställningen pågår till och med 1 april.

 • 13 februari 2017 Kultur

  Barnteater: Kan själv!

  På torsdag den 23 februari 10.00 och 12.30 spelas en föreställning speciellt för barn med behov av särskilt stöd. Välkommen till A-huset på Kvarnhjulet, Pluggvägen 6.

 • 31 januari 2017 Kultur

  Vernissage i Tyresö konsthall

  De ger sig av - Amanda Cardell visar skulptur och foto. Välkommen på vernissage lördag den 4 februari kl 12.00-15.00. Utställningen pågår till och med den 25 mars. Konsthallen ligger i biblioteket i Tyresö C.

 • 27 januari 2017 Kultur

  Kulturtimmar med konst, musik och slottshistoria

  Kulturtimmen är samlingsnamnet på en rad spännande program som Tyresö kommun erbjuder under våren. Ungefär en gång i månaden är alla välkomna till biblioteket i Tyresö centrum för en kulturell upplevelse.

 • 12 januari 2017 Kultur

  Vårens kulturbroschyr är här!

  Läs om de många roliga och inspirerande kulturprogram som Tyresö kommun arrangerar under våren, allt ifrån barnteater och författarbesök till konstutställningar och medeltidsdagar.

 • Fler nyheter Prenumerera