Tyck till om tyreso.se

Se och göra

Tyresö är en ung och aktiv kommun. Här finns över 200 föreningar av de mest skilda slag.

Många besöker Tyresö för naturens skull – du kan fiska, bada, paddla, vandra, cykla, plocka svamp, rida eller spela golf. Tyresö slott med sin park är också ett attraktivt utflyktsmål. 

Sagornas skog

Moster mossa
14 september 2017 Kultur

Gå på upptäcktsfärd i den spännande Albyskogen! Möt Moster Mossa och hör Bergdrottningens berättelser. Grädda pinnbröd över elden och klättra i en repbana. Söndag 1 oktober 12-15, barnvagnsvänligt och gratis.

Läs mer om sagornas skog här

Barnteater: Tappa bort

Boulevardteatern
14 september 2017 Kultur

Söndag 1 oktober 13.00 spelar Boulevardteatern sin nya pjäs Tappa bort för barn 2-5 år. Kvarnhjulet, hus A, Pluggvägen 6. Entré: 30 kr. Förköp från 18 september på tyreso.se/biljetter eller på Servicecenter.

Läs mer om barnteatern här

Broschyren Kul fritid för unga i Tyresö

Kul fritid 2017
29 augusti 2017 Fritid

I Tyresö kommun finns många tillfällen till fritidsaktiviteter året om, både inom- och utomhus. I broschyren "Kul fritid för unga i Tyresö" har vi samlat information från våra föreningar och Kulturskolan.

Kul fritid för unga i Tyresö
 

Nyheter

 • 25 september 2017 Service

  På upptäcktsfärd med nya Tyresöbor

  En gång om året bjuder Tyresö kommun nyinflyttade Tyresö­bor på en gratis guidad busstur. Häng med och träffa några nya invånare!

 • 25 september 2017 Fritid

  Gratis naturguidning 30 september

  Ny guidning – Vildmarkskänsla i Solbergaskogen. Vi vandrar med utsikt över Tyresö slott och Notholmen och ner längs Kalvfjärdens strand. En trolsk mossravin leder oss ner till Lilla Tyresö. Rejäla skor behövs.

 • 25 september 2017 Kultur

  Spännande vecka på bibblan

  9–15 oktober händer det extra många spännande saker för alla åldrar på biblioteken i Tyresö. Vad sägs om att gå på en interaktiv Muminutställning? Eller varför inte boka en PB – en personlig bibliotekarie.

 • 25 september 2017 Kultur

  Utställning för barn: Hur gick det sen?

  Med anledning av Finlands 100-årsjubileum visas en Muminutställning inspirerad av Tove Janssons berättelse Hur gick det sen? Vernissage för alla barn måndag 9 oktober 10.00. Tyresö konsthall. Fri entré.

 • 25 september 2017 Kultur

  Biblioteksveckan

  9-15 oktober händer det extra många spännande saker för alla åldrar på biblioteken i Tyresö. Program för hela veckan finns på biblioteken, på tyreso.se/evenemang och på bibliotekets webbplats.

 • 18 september 2017

  Fastighetsarbeten klara på Uddby gård

  Nu har Tyresö kommun byggt klart visningsgården på Uddby gård. Se här hur det har sett ut och hur det ser ut idag och vad kommunen har gjort.

 • Fler nyheter Prenumerera