Tyck till om tyreso.se

Se och göra

Tyresö är en ung och aktiv kommun. Här finns över 200 föreningar av de mest skilda slag.

Många besöker Tyresö för naturens skull – du kan fiska, bada, paddla, vandra, cykla, plocka svamp, rida eller spela golf. Tyresö slott med sin park är också ett attraktivt utflyktsmål. 

Sommarens guide till Tyresö

19 juni 2017 Fritid

Här får du tips om badplatser, utflyktsmål, sevärdheter och mycket annat. Här finns också kartor med cykelturer och promenadslingor för dig som vill upptäcka mer av Tyresö.

Det här kan du göra i Tyresö i sommar

Sommarboken - kul läsprojekt för unga

Sommarboken
14 juni 2017 Kultur

Sommarboken är ett läsprojekt som vänder sig till dig mellan 7 och 16 år. Hämta ett Sommarbokenhäfte på ditt bibliotek och skriv om de böcker du läser så får du en bokgåva och en biljett till avslutningsfesten.

Läs mer om läsprojektet Sommarboken

Pop-up-bibliotek

Pop-up-bibliotek
14 juni 2017 Kultur

I sommar har biblioteket pop-up-verksamhet på olika platser i Tyresö. Det kommer att finnas pyssel, material till Sommarboken, boktips med mera. Besök oss gärna!

Läs mer om pop-up-biblioteket
 

Nyheter

 • 24 juli 2017 Fritid

  Velothon genom Tyresö 10 september

  Söndagen den 10 september är det åter dags för cykelloppet Velothon Stockholm. Loppet startar i år på Ringvägen och när det går genom Tyresö på morgonen kommer vissa gator att stängas av helt.

 • 05 juli 2017 Kultur

  Sommarkollo vecka 32 och 33

  Nu går det att anmäla sig till kulturskolans populära sommarkollo! Under vecka 32 och 33 kan barn och ungdomar mellan 9-13 år skapa en musikal tillsammans med kvalificerade pedagoger. Anmälan senast 17 juli.

 • 03 juli 2017

  Sommartips med buss

  Behöver du tips på vad du ska hitta på? Då kan du hämta en karta med på lokala utflyktsmål i Tyresö, Haninge och Nynäshamn på bussen.

 • 30 juni 2017

  Båtbottentvätten är igång

  Nu är båtbottentvätten i Vissvass igång för säsongen, välkommen att ringa och boka tid.

 • 05 juni 2017

  Cirkusskola vecka 26

  Den 26-30 juni är det cirkusskola i Stimmets skolas gymnastiksal. Begränsat antal platser, föranmälan via Tyresö kulturskolas hemsida. Passa på, cirkusskolan är gratis. Hjärtligt välkomna!

 • 29 maj 2017 Fritid

  Det händer på Alby

  Frågar man en Tyresöbo om kommunens bästa smultronställen står Alby garanterat med på listan. Hit åker besökare från hela länet för att njuta av den härliga naturen. Fast även om Tyresöborna är nöjda med mycket här, står utvecklingen inte still.

 • Fler nyheter Prenumerera