Tyck till om tyreso.se

Se och göra

Tyresö är en ung och aktiv kommun. Här finns över 200 föreningar av de mest skilda slag.

Många besöker Tyresö för naturens skull – du kan fiska, bada, paddla, vandra, cykla, plocka svamp, rida eller spela golf. Tyresö slott med sin park är också ett attraktivt utflyktsmål. 

Cirkusskola vecka 26

Cirkuskollo
05 juni 2017

Den 26-30 juni är det cirkusskola i Stimmets skolas gymnastiksal. Begränsat antal platser, föranmälan via Tyresö kulturskolas hemsida. Passa på, cirkusskolan är gratis. Hjärtligt välkomna!

Mer information och anmälan

Sommarboken - kul läsprojekt för unga

Sommarboken
14 juni 2017 Kultur

Sommarboken är ett läsprojekt som vänder sig till dig mellan 7 och 16 år. Hämta ett Sommarbokenhäfte på ditt bibliotek och skriv om de böcker du läser så får du en bokgåva och en biljett till avslutningsfesten.

Läs mer om läsprojektet Sommarboken

Pop-up-bibliotek

Pop-up-bibliotek
14 juni 2017 Kultur

I sommar har biblioteket pop-up-verksamhet på olika platser i Tyresö. Det kommer att finnas pyssel, material till Sommarboken, boktips med mera. Besök oss gärna!

Läs mer om pop-up-biblioteket

Plocka fram skridskorna - det är sommar!

Flicka åker skridskor
20 juni 2017

Varmt välkommen till Tyresö ishall vid några tillfällen nu i sommar!

Läs mer
 

Nyheter

 • 19 juni 2017 Fritid

  Sommarens guide till Tyresö

  Här får du tips om badplatser, utflyktsmål, sevärdheter och mycket annat. Här finns också kartor med cykelturer och promenadslingor för dig som vill upptäcka mer av Tyresö.

 • 29 maj 2017 Fritid

  Det händer på Alby

  Frågar man en Tyresöbo om kommunens bästa smultronställen står Alby garanterat med på listan. Hit åker besökare från hela länet för att njuta av den härliga naturen. Fast även om Tyresöborna är nöjda med mycket här, står utvecklingen inte still.

 • 29 maj 2017 Kultur

  Kulturskolan når nya målgrupper

  Ett pengatillskott från Kultur­rådet har öppnat nya möjligheter för Tyresö kulturskola. Fiol på fritids och teater för nyanlända tillhör satsningarna för att nå nya grupper. Häng med till Njupkärrs skola, där rock, tango och blues står på dagens program.

 • 15 maj 2017 Fritid

  Profilfritids fortsätter som ordinarie verksamhet

  Nu är det beslutat att Hanvikens SK, Tyresö FF samt Brännpunktens Korpförening/Tyresö amerikanska fotbollsförening får driva profilfritids som permanent verksamhet från den 1 augusti 2017.

 • 08 maj 2017 Kultur

  Vernissage i Tyresö konsthall

  Välkommen på vernissage lördag 20 maj 12.00-15.00. Pelle Perlefelt visar målningar och teckningar. Utställningen Silence pågår 20 maj - 26 augusti. Tyresö konsthall, biblioteket i Tyresö centrum, Östangränd 7.

 • 03 maj 2017

  Upptäck Tyresö på cykel

  Cykelkartan över Tyresö finns att hämta gratis i kommunens Servicecenter och på biblioteken.

 • Fler nyheter Prenumerera