Tyck till om tyreso.se

Förskola och skola

I Tyresö kommun är valfrihet ett motto. Du kan välja förskola, annan pedagogisk omsorg (familjedaghem) och skola i kommunal eller enskild regi.

Ansökan till samtliga förskolor, pedagogisk omsorg och grundskola, oavsett regi, gör du här:

E-tjänstportalen

Nya riktlinjer för förskolan

Föreskolelärare Johanna Salo med barn
08 mars 2017 Förskola

Nya regler för barnomsorg på obekväm arbetstid och rätt att tacka nej till ett erbjudande om placering i förskolan. Det är några exempel på förändringar i riktlinjerna för den kommunala förskolan.

Läs mer om de nya riktlinjerna för förskolan

Språket - vägen in i skolan

Saima Glogic
22 februari 2017 Skola

Som språkutvecklare i Tyresö och med erfarenhet av att vara nyanländ, har Saima Glogic stor kunskap om vad som behövs för ett lyckat mottagande av elever i skolan.

Läs mer om språkets betydelse för eleverna

Stimmets förskola får flexibla öppettider

06 mars 2017 Förskola

I april öppnar Stimmets förskola – som blir Tyresös första förskola med flexibla öppettider för de som har behov av omsorg tidiga morgnar och sena kvällar.

Läs mer
 

Nyheter

 • 23 mars 2017 Förskola

  Rätt till förskola under sommar och jul

  Barn till föräldralediga får rätt till förskola 15 timmar i veckan under sommarlov och jullov. Det har barn- och utbildningsnämnden beslutat i ett tillägg till de nya riktlinjerna för förskolan.

 • 14 mars 2017 Förskola

  Barns trygghet på agendan

  Kampanjen Förskolebrevet, som får mycket uppmärksamhet i media just nu, handlar om att förskolor ska arbeta mot sexuella övergrepp på barn. Detta är en fråga som våra förskolor arbetar långsiktigt med.

 • 07 mars 2017

  Besök Tyresö på Skoljobbsmässan

  Lärare? Besök vår monter på Skoljobbsmässan den 29 mars.

 • 17 februari 2017 Skola

  Ny metod gav ökad delaktighet

  Under 2016 testades en ny metod för det ständiga förbättringsarbetet i förskola och skola. Metoden har fallit väl ut i främst skolan, och på Hanvikens skola har elevernas delaktighet ökat markant.

 • 10 februari 2017 Skola

  Små knep ger mer lärande

  Glasspinnar, plastmuggar och post-it-lappar. På Kumla skola lär sig alla lärare och elever nya knep för att skapa en klassrumskultur där eleverna är mer delaktiga i sitt eget lärande.

 • 26 januari 2017 Förskola

  Nu påbörjas arbetet med Stimmets förskola

  I början av april planeras Stimmets förskola att öppna i paviljonger på Stimmets skolas skolgård. Under vecka 4 sätter de förberedande arbetena igång.

 • Fler nyheter Prenumerera