Tyck till om tyreso.se

Förskola och skola

I Tyresö kommun är valfrihet ett motto. Du kan välja förskola, annan pedagogisk omsorg (familjedaghem) och skola i kommunal eller enskild regi.

Ansökan till samtliga förskolor, pedagogisk omsorg och grundskola, oavsett regi, gör du här:

E-tjänstportalen

Tyresö klättrar i ranking av Sveriges skolkommuner

27 april 2016 Skola

Tyresö klättrar från plats 113 till plats 49 i rankingen av Sveriges skolkommuner, vilket innebär att Tyresö nu placerar sig bland de 25 % högst rankade kommunerna i Sverige.

Läs mer om Öppna jämförelser 2016

Utspring för studenterna fredag 3 juni 13.00

24 maj 2016

Fredag 3 juni kl 13.00 springer studenterna på Tyresö gymnasium ut. Personal och lärare på gymnasiet kommer se till att eleverna får en minnesrik dag, med god mat, underhållning och prisutdelningar.

Läs mer om studentavslutningen

Premieskolan

25 maj 2016 Skola

Veckan efter skolavslutningen drar Tyresö kommuns premieskola åter igång. För sjunde gången erbjuds elever med höga betyg i kommunens åttondeklasser att delta i en vecka fylld med studiebesök, laborationer och upplevelser.

Läs mer
 

Nyheter

 • 20 maj 2016 Förskola

  Barnen visade upp sitt Tyresö

  På förskolans dag den 19 maj visade barnen på Fornuddens och Sofiebergs förskolor upp fantasifulla och kreativa skapelser på temat "Mitt Tyresö".

 • 18 maj 2016

  Lekutrustning åtgärdas efter besiktning

  All lekutrustning vid kommunens fastigheter har besiktigats och nu kommer vi att åtgärda det som vi har fått anmärkningar på.

 • 28 april 2016 Förskola

  Nu är Tyresö förskola invigd

  Torsdagen den 28 april klippte barn- och utbildningsnämndens ordförande Anki Svensson bandet och invigde därmed Tyresö förskola. På programmet stod sedan visning av lokalerna, överlämnande av blommor och presenter samt snittar och cider.

 • 26 april 2016 Förskola

  Det som göms i snö...

  Förskolan Teddybjörnen är en av de verksamheter som varje år hjälper till att plocka skräp i sin närmiljö. Den 26 april var det dags igen - och barnen har koll på varför det är så viktigt att hålla rent.

 • 25 april 2016

  Yrkessvenska – en snabb väg till jobb

  Vad är det för skillnad på att säga ”bussdörren är öppen” eller ”bussdörren är öppnad”? Eleverna som läser svenska för bussförare kommer med förslag. Nivån på grammatikdiskussionen är hög när Johanna Molander undervisar om perfekt particip på C3L.

 • 22 april 2016 Skola

  Så tycker elever och vårdnadshavare om Tyresös skolor

  Goda resultat vad gäller trivsel och trygghet, men utrymme för förbättringar av dokumentationen kring elever och av elevernas lust att lära. Det visar 2016 års elev- och föräldraenkät.

 • Fler nyheter Prenumerera