Tyck till om tyreso.se

Förskola och skola

I Tyresö kommun är valfrihet ett motto. Du kan välja förskola, annan pedagogisk omsorg (familjedaghem) och skola i kommunal eller enskild regi.

Ansökan till samtliga förskolor, pedagogisk omsorg och grundskola, oavsett regi, gör du här:

E-tjänstportalen

Tyresö klättrar i ranking av Sveriges skolkommuner

27 april 2016 Skola

Tyresö klättrar från plats 113 till plats 49 i rankingen av Sveriges skolkommuner, vilket innebär att Tyresö nu placerar sig bland de 25 % högst rankade kommunerna i Sverige.

Läs mer om Öppna jämförelser 2016

Så tycker elever och vårdnadshavare om Tyresös skolor

22 april 2016 Skola

Goda resultat vad gäller trivsel och trygghet, men utrymme för förbättringar av dokumentationen kring elever och av elevernas lust att lära. Det visar 2016 års elev- och föräldraenkät.

Läs mer om enkätresultaten för skolan

Så tycker vårdnadshavarna om Tyresös förskolor

22 april 2016 Förskola

Resultaten av 2016 års elev- och föräldraenkät är nu klara. Inom förskolan är de allra flesta vårdnadshavare nöjda, men det finns områden som behöver förbättras.

Läs mer om resultaten i förskolan

Nu är Tyresö förskola invigd

Ballonger!
28 april 2016 Förskola

Torsdagen den 28 april klippte barn- och utbildningsnämndens ordförande Anki Svensson bandet och invigde därmed Tyresö förskola. På programmet stod sedan visning av lokalerna, överlämnande av blommor och presenter samt snittar och cider.

Se bilder från invigningen
 

Nyheter

 • 26 april 2016 Förskola

  Det som göms i snö...

  Förskolan Teddybjörnen är en av de verksamheter som varje år hjälper till att plocka skräp i sin närmiljö. Den 26 april var det dags igen - och barnen har koll på varför det är så viktigt att hålla rent.

 • 25 april 2016

  Yrkessvenska – en snabb väg till jobb

  Vad är det för skillnad på att säga ”bussdörren är öppen” eller ”bussdörren är öppnad”? Eleverna som läser svenska för bussförare kommer med förslag. Nivån på grammatikdiskussionen är hög när Johanna Molander undervisar om perfekt particip på C3L.

 • 21 april 2016 Skola

  Att lära genom podcasts

  Med samtalet som utgångspunkt för lärandet använder två lärare på Nyboda skola inspelade samtal, så kallade podcasts, i undervisningen.

 • 20 april 2016 Förskola

  Tyresö testar kvalitetsverktyg för förskolan

  Tyresö är en av de kommuner vars förskolor under våren testar och utvärderar ett nytt nationellt kvalitetsverktyg för förskolan.

 • 30 mars 2016

  Sommarkollo 2016 - dags att anmäla sig

  Var med på Tyresö fritidsgårdars dagkollo i Alby och på Nyboda fritidsgård i sommar. Vi paddlar, spelar fotboll, pysslar, badar, leker och gör en massa annat skoj. För dig som går eller ska börja årskurs 4-6.

 • 23 mars 2016 Kultur

  Medveten satsning på kultur

  Fullbokat och fullt av känslor som svirrar i luften. Barnteater på ­biblioteket är en av Tyresö kommuns populära satsningar på ­kultur för barn. Vi hängde med på dockteaterföreställningen "Kanel och Kanin och alla känslorna" en lördag i mars.

 • Fler nyheter Prenumerera