Tyck till om tyreso.se

Förskola och skola

I Tyresö kommun är valfrihet ett motto. Du kan välja förskola, annan pedagogisk omsorg (familjedaghem) och skola i kommunal eller enskild regi.

Ansökan till samtliga förskolor, pedagogisk omsorg och grundskola, oavsett regi, gör du här:

E-tjänstportalen

Nya riktlinjer för kommunala förskolor från 1 juli

30 juni 2015

Från och med den 1 juli 2015 har den kommunala förskolan i Tyresö nya riktlinjer.

Läs mer om de nya riktlinjerna

Justering av maxtaxa för förskola och fritidshem

22 maj 2015

Från och med den 1 juli 2015 gäller nya avgiftsnivåer för maxtaxan till förskola och fritidshem efter ett regeringsbeslut om justering av maxtaxenivåerna. Justeringen innebär en viss höjning av avgiften för hushåll som har en inkomst över 42 890 kronor/månad.

Läs mer om de nya avgiftsnivåerna

Har du behov av skolskjuts?

17 juni 2015

Nu kan ansökan om skolskjuts för höstterminen 2015 inlämnas in. Detta gäller oavsett om du har skolskjuts idag eller om du ansöker för första gången. Tänk på att handläggningstiden för skolskjutstaxi är sex veckor.

Nya riktlinjer och ansökan
 

Nyheter

 • 03 juli 2015

  Höjda meritvärden för Tyresös nior

  Niornas meritvärde höjs i år med 7,7 poäng till 232,2. Även behörigheten till gymnasiet ökar och 92,7% av de nior som tog sin grundskoleexamen 2015 är behöriga till gymnasiet.

 • 24 juni 2015

  Nya verksamhetschefer på barn- och utbildningsförvaltningen

  I höst tillträder Elisabet Schultz som verksamhetschef för förskolan och Johan Ahlkvist som verksamhetschef för grundskolan i Tyresö kommun.

 • 16 juni 2015

  Språket i matematiken - film från Nyboda skola

  Skolverkets film om språkutvecklande arbetssätt är gjord på Nyboda skola tillsammans med elever i årskurs 7 och lärarna Julia Weinberg och Hala Mati.

 • 16 juni 2015

  Premieskolan i TV-studion

  Det är lite nervöst på redaktionen, spänningen stiger. Inrikesredaktörerna sitter raka i ryggen framför kameran och så är det äntligen sändningsdags. Tystnad, tagning!

 • 15 juni 2015

  Skapande skola ger eleverna mer kultur

  Det är en ganska kall och blåsig dag i forntiden men för eleverna i årskurs 3 på Fårdala skola verkar det inte spela någon roll. Med nya namn och iklädda tidstypiska kläder går de med liv och lust in för att leva järnåldersliv under en dag i Alby friluftsområde. Skapande skola gör det möjligt.

 • 04 juni 2015

  Ny organisation på barn- och utbildningsförvaltningen

  Förskolan och grundskolan är viktiga för Tyresös framtid. Detta innebär att verksamheterna behöver arbeta långsiktigt, främjande och förebyggande. Kommunens mål är att Tyresö ska vara en av Sveriges bästa skolkommuner och för att kunna uppfylla det målet krävs en tydlig organisation i barn- och utbildningsförvaltningen.

 • Fler nyheter Prenumerera

Högermeny

Tyresö gymnasium - filmen

Tyresö gymnasium - filmen

Du måste ha Flash player 8+ och JavaScript aktiverat för att se denna film.
Ladda ner Flash Player