Tyck till om tyreso.se

Förskola och skola

I Tyresö kommun är valfrihet ett motto. Du kan välja förskola, annan pedagogisk omsorg (familjedaghem) och skola i kommunal eller enskild regi.

Ansökan till samtliga förskolor, pedagogisk omsorg och grundskola, oavsett regi, gör du här:

E-tjänstportalen

Fråga om skolans e-tjänster

18 augusti 2015

Hur loggar man in? Hur använder man programmen? Kom och ställ frågor till Kjell Bengtsson, pedagogisk IT-samordnare, om till exempel Unikum och Google sites.

Läs mer om träffarna

Återkoppling nyckeln till lärande

James Nottingham
24 augusti 2015

James Nottingham, pedagog, skolledare från England, talade inför alla Tyresös lärare om vad som är mest effektivt för att öka elevernas lärande.

Läs mer om föreläsningen

Har du behov av skolskjuts?

17 juni 2015

Nu kan ansökan om skolskjuts för höstterminen 2015 lämnas in. Detta gäller oavsett om du har skolskjuts idag eller om du ansöker för första gången. Tänk på att handläggningstiden för skolskjutstaxi är sex veckor.

Nya riktlinjer och ansökan

PRIO har elevernas resultat i fokus

24 augusti 2015

Resultaten i Tyresös skolor går åt rätt håll, men det finns fortfarande många områden som behöver utvecklas. Nu påbörjas arbetet med att effektivisera och prioritera rätt saker i kommunens skolor.

Läs mer om skolans arbetssätt PRIO
 

Nyheter

 • 03 juli 2015

  Höjda meritvärden för Tyresös nior

  Niornas meritvärde höjs i år med 7,7 poäng till 232,2. Även behörigheten till gymnasiet ökar och 92,7% av de nior som tog sin grundskoleexamen 2015 är behöriga till gymnasiet.

 • 30 juni 2015

  Nya riktlinjer för kommunala förskolor från 1 juli

  Från och med den 1 juli 2015 har den kommunala förskolan i Tyresö nya riktlinjer.

 • 24 juni 2015

  Nya verksamhetschefer på barn- och utbildningsförvaltningen

  I höst tillträder Elisabet Schultz som verksamhetschef för förskolan och Johan Ahlkvist som verksamhetschef för grundskolan i Tyresö kommun.

 • 16 juni 2015

  Språket i matematiken - film från Nyboda skola

  Skolverkets film om språkutvecklande arbetssätt är gjord på Nyboda skola tillsammans med elever i årskurs 7 och lärarna Julia Weinberg och Hala Mati.

 • 16 juni 2015

  Premieskolan i TV-studion

  Det är lite nervöst på redaktionen, spänningen stiger. Inrikesredaktörerna sitter raka i ryggen framför kameran och så är det äntligen sändningsdags. Tystnad, tagning!

 • 15 juni 2015

  Skapande skola ger eleverna mer kultur

  Det är en ganska kall och blåsig dag i forntiden men för eleverna i årskurs 3 på Fårdala skola verkar det inte spela någon roll. Med nya namn och iklädda tidstypiska kläder går de med liv och lust in för att leva järnåldersliv under en dag i Alby friluftsområde. Skapande skola gör det möjligt.

 • Fler nyheter Prenumerera

Högermeny

Tyresö gymnasium - filmen

Tyresö gymnasium - filmen

Du måste ha Flash player 8+ och JavaScript aktiverat för att se denna film.
Ladda ner Flash Player