Tyck till om tyreso.se

Förskola och skola

I Tyresö kommun är valfrihet ett motto. Du kan välja förskola, annan pedagogisk omsorg (familjedaghem) och skola i kommunal eller enskild regi.

Ansökan till samtliga förskolor, pedagogisk omsorg och grundskola, oavsett regi, gör du här:

E-tjänstportalen

Ny webbplats för studie- och yrkesvägledning

Startsida för studie och yrkesvägledning
02 oktober 2015

Funderar du över din framtid, arbete eller studier? Nu är det enklare att hitta samlad information. Tyresö kommun har lanserat en ny webbplats som är gemensam för grundskola, gymnasieskola och vuxenstuderande.

Läs mer om den nya webbplatsen

Jonas Åkesson ny rektor på Kumla skola

Jonas Åkesson
22 september 2015

Nu är det klart att Jonas Åkesson blir ny rektor för Kumla skola.

Läs mer om nya rektorn

PRIO har elevernas resultat i fokus

24 augusti 2015

Resultaten i Tyresös skolor går åt rätt håll, men det finns fortfarande många områden som behöver utvecklas. Nu påbörjas arbetet med att effektivisera och prioritera rätt saker i kommunens skolor.

Läs mer om skolans arbetssätt PRIO
 

Nyheter

 • 06 oktober 2015

  Ökat fokus på förskolorna

  Ökat fokus på förskolornas verksamhet är målet när grundskolans och förskolans organisation separeras från 1 januari 2016.

 • 01 oktober 2015

  Gratisföreläsning "Just do it"

  Följ Jessicas Falks resa från livets botten till Nashville. En resa om möten som förändrat livet, en resa om tillfällen som ändrar livet, om med- och motgångar. Bollmoradalens kyrka onsdag 7 oktober.

 • 25 september 2015 Skola

  En andra chans!

  Nu i höst har programmet "Second Chance Shool" öppnat på Tyresö gymnasium. Det är en yrkesinriktad utbildning för unga mellan 17 och 24 år, som av olika orsaker inte avslutat sina gymnasiestudier.

 • 07 september 2015

  Vill du hjälpa ensamkommande flyktingungdomar?

  Många hör av sig och vill hjälpa ensamkommande flyktingungdomar. Engagemanget är glädjande. Tyresö kommun söker i första hand familjehem och gode män. Du kan också bli flyktingguide.

 • 02 september 2015

  Gratis temakvällar i Tyresö

  Välkommen på kostnadsfria föreläsningar för vuxna i Tyresö kommun. Höstens temakvällar har en röd tråd som handlar om självkänsla och mod att ta sig ur svårigheter och förverkliga drömmar.

 • 01 september 2015

  Elever på friskola i annan kommun kan få rätt till skolskjuts

  Elever som bor i Tyresö kommun kan få rätt till skolskjuts till friskola i annan kommun om avståndskriterierna är uppfyllda.

 • Fler nyheter Prenumerera