Tyck till om tyreso.se

Avfall och återvinning

Avfall och återvinning

 

Vill du veta mer om...

 • Våra avfallstjänster

  Här kan du läsa om hur du ska hantera olika slags avfall som till exempel hushållsavfall, grovavfall, matavfall och farligt avfall. I vår e-tjänsportal kan du beställa de flesta av våra tjänster.
  Läs om kommunens avfallstjänster 

  Kommunen har avtal med Suez Recycling AB (tidigare SITA Sverige AB) för insamling av hushållsavfall och matavfall, grovavfall, elavfall samt slamtömning i Tyresö kommun. 

  Blanketter boende och miljö

 • Återvinning

  Här lär du dig att sortera rätt, vad som händer med det du återvinner och var du kan lämna saker till second hand.
  Lär dig mer om återvinning

 • Kretsloppscentralen i Petterboda

  Under 2015 tog kretsloppscentralen i Petterboda emot cirka 85 000 besökare och sammanlagt cirka 10 000 ton grovavfall - vi är glada över att så många Tyresöbor bidrar till återvinning och bättre resursutnyttjande av vårt avfall!

  Du sorterar själv ditt avfall i containers enligt skyltningen. Har du svårt att hitta rätt plats, fråga gärna personalen. För ett smidigare besök - skriv ut skissen över centralen.
  Läs mer om kretsloppscentralen 

 • Abonnemang och taxor

  Läs om vad som ingår i ditt abonnemang samt hur du gör när du flyttar. I vår taxa hittar du priser på våra tjänster.
  Läs om våra abonnemang och renhållningstaxan 

  Kommunens avfallshantering bekostas med avgifter enligt en taxa som fastställs av kommunfullmäktige, inte av skattepengar.

  Blanketter boende och miljö

 • Den digitala VA- och renhållningskalendern

  I vår digitala månadskalender hittar du information om vad som är på gång inom VA- och renhållningen månad för månad. Månadsbilderna är bidrag ur den fina konstnärskalender som våra Tyresökonstnärer i Konstrundan säljer.
  Se vad som händer månad för månad 

  Under december delas en broschyr med avfalls-, renhållnings- och VA-information ut till enfamiljshus och fritidshus i Tyresö.

   

   

Sju myter om återvinning

Förskolebarn och personal vid återvinning
21 september 2016

Det finns en hel del seglivade myter om återvinning. Det rapporterar Förpacknings- och tidningsinsamlingen, som i ett pressmeddelande vill bemöta några av dem med fakta. Här kan du kolla hur många du gått på!

Läs mer om återvinning
 

Nyheter

 • 30 november 2016

  Nu tändas tusen juleljus

  Lucia står på tröskeln och de flesta har väl plockat fram sina adventsstakar. För många är det säkert dags att byta ut lampor i såväl adventsstake som ljuskrona. Du kommer väl ihåg att sortera de lamporna rätt?

 • 25 november 2016

  Återvinn din tidning och koka kaffe med gott samvete!

  När papper och kartong går till återvinning istället för att förbrännas bidrar till att vi inte behöver fälla så många nya träd. Varje tidning och reklamblad gör därför stor skillnad!

 • 18 november 2016

  Återvinn glasflaskan hundra gånger om!

  Sverige är bäst i världen på att återvinna glas och det sparar vi både energi och naturresurser på!

 • 11 november 2016

  Dina gamla kapsyler kan bli en bil!

  Ingen metall är för stor eller för liten för att lämnas till återvinning: cyklar, spik, värmeljushållare och gem - allt kan återvinnas!

 • 08 november 2016

  Tyresös bibliotek är Miljönär-vänliga!

  För att inspirera till hållbar konsumtion lanserar Tyresö kommun en märkning för alla som lagar, lånar och återanvänder sina produkter. Först ut att få märkningen är Tyresös bibliotek!

 • 04 november 2016

  Din gamla gräddfilsburk hjälper till att rädda världen!

  Det är lätt att tro att en förpackning mer eller mindre inte gör någon skillnad för materialåtervinningen, men det gör den! Läs mer om plaståtervinning här.

 • Fler nyheter Prenumerera