Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Därför dröjer arbetet med Petterbodarondellen

16 februari 2017

Starten för att bygga om Petterbodarondellen har dragit ut på tiden. Anledningen till förseningen är att upphandlingen om vilken entreprenör som ska utföra arbetet har överklagats.

Läs mer om Petterbodarondellen

Träd tas ner – busshållplats stängs av

Hasselbacken
09 februari 2017

I februari påbörjas arbetet med att lägga ner kommunalt vatten och avlopp i gatan inför bygget av området Hasselbacken. I och med arbetet har en del träd på Bollmoravägen tagits ner. Busshållplatsen Bollmoraberg stängs av från måndag 13 februari.

Läs mer om bygget vid Hasselbacken

"Fler kommer att bo centralt i Tyresö"

En ny stadsdel växer fram
30 januari 2017

En tydligare stadsstruktur och fler naturliga mötesplatser i centrala Tyresö. Det är bara några av effekterna som bygget av Norra Tyresö Centrum väntas ge. "Vi hoppas att det blir en mer levande stadsdel", säger Carolin Andersson, planarkitekt.

Läs mer om bygget!

Byggprojektledaren nöjd: "Enkla anmärkningar"

23 januari 2017

Vatten, avlopp, fjärrvärme och sopsug är på plats. Nu tar infrastrukturarbetet för Norra Tyresö Centrum ett uppehåll tills de första husen är färdigbyggda.

Läs mer om infrastrukturarbetet
 

Nyheter

 • 16 februari 2017

  Tillsyn av enskilda avlopp under 2017

  Under 2017 kommer Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund inspektera cirka 65 enskilda avlopp runt Sjöberga och Björndalen på Brevikshalvön. Brev skickas ut till berörda fastighetsägare under februari.

 • 16 februari 2017

  Välkommen på träff om Grannsamverkan

  En gång om året bjuder Tyresö kommun och polisen in till ett möte om Grannsamverkan i Tyresö. Är du redan med, är intresserad av att starta eller bara nyfiken? Välkommen den 22 februari!

 • 16 februari 2017 Fritid

  Gratis naturguidning 21 februari

  Lär dig känna igen träden på vintern. Välkommen att följa med Martina Kiibus på en lättvandrad guidning i Tyresö slottspark, vidare till Notholmen och längs med Follbrinksströmmens bäckravin.

 • 09 februari 2017

  Matavfallstips under vintern

  Vid minusgrader kan matavfallet frysa fast i kärlet. Som fastighetsägare är du själv ansvarig för att försöka lossa på påsarna före tömning. Här hittar du några matnyttiga tips för vintern.

 • 30 januari 2017

  Var med och skapa baconbränsle du också

  Väljer du att pastapendla eller köra bilen på baconbränsle? Börja sortera ditt matavfall du också.

 • 12 januari 2017

  Slutbesiktningen klar – nu inleds bostadsbygget

  Slutbesiktningen för infrastrukturen blev klar strax innan jul. Nu sätts första spadtaget för Norra Tyresö Centrums första etapp i marken. "Det är väldigt roligt att komma till genomförandefasen så snabbt", säger Carolin Andersson, planarkitekt.

 • Fler nyheter Prenumerera

Högermeny

Fornudden

Fornudden

Plan för Fornudden

Vi bygger ny skola, nytt äldreboende och förbättrar Fornuddsparken.

Länk till webbplats för översiktsplaneringen

Nu pågår en ny översiktsplanering. Klicka på bilden och läs om hur Tyresö kan utvecklas fram till 2035.

Matavfallsinsamling

Matavfallsinsamling