Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Klart: Ersättningsbuss även på jullovet

ersättningsbuss
05 december 2016 Trafik

Den ersättningsbuss som trafikerat delar av Brevik sedan mitten av november kommer fortsätta köra även under jullovet. Bussen kommer att trafikera vardagar enligt den nya tidtabell som nyligen släpptes.

Ersättningsbuss även på lovet

Väg stängs av – för en bättre infrastruktur

nytorpsvägen
03 november 2016 Stadsplanering

Arbetet med att bygga ut kommunalt vatten och avlopp i östra Tyresö fortsätter. Från och med den 14 november kommer därför en del av Nytorpsvägen att stängas av för trafik.

Läs mer om arbetet

Fornuddsparken först ut i stor parksatsning

fornuddsparken
25 november 2016 Stadsplanering

Snart inleds arbetet med att utveckla Fornuddsparken till en ännu trevligare och mer tillgänglig plats för de boende i Trollbäcken. Arbetet är en del i en större parksatsning som ska genomföras i Tyresö.

Läs mer om parkplanerna

Så ska trafikpropparna på Tyresövägen lösas upp

petterboda
31 oktober 2016 Stadsplanering

Ny gång- och cykeltunnel samt utbyggd rondell. Om drygt en månad beräknas arbetet med att bygga om Petterbodarondellen dra igång. Tanken är att arbetet ska göra att framkomligheten på Tyresövägen blir betydligt bättre i framtiden.

Läs om arbetet på Tyresövägen
 

Nyheter

 • 06 december 2016

  Bygglovrådgivning 8 december

  Det är en stor efterfrågan på rådgivning. Boka i tid redan idag. Kontakta Servicecenter på 08-5782 91 00 för att boka tid.

 • 05 december 2016 Stadsplanering

  Samråd över detaljplan för Granitvägen pågår till 17 januari

  Stadsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett förslag till detaljplan för Granitvägen. Planområdet är beläget cirka 400 m sydväst om Tyresö centrum. Planen är utställd för samråd under tiden 6 december 2016 – 17 januari 2017, välkommen med dina synpunkter.

 • 30 november 2016

  Nu tändas tusen juleljus

  Lucia står på tröskeln och de flesta har väl plockat fram sina adventsstakar. För många är det säkert dags att byta ut lampor i såväl adventsstake som ljuskrona. Du kommer väl ihåg att sortera de lamporna rätt?

 • 30 november 2016

  Vägarbete med trottoar längs Långsjövägen

  Vi fortsätter med arbetet med att öka säkerheten och tryggheten för gående längs Långsjövägen. Nu blir det trottoar på en 150 meter lång sträcka mellan Klövervägen och Gysingevägen. Vägen är tidvis avstängd.

 • 28 november 2016

  Biltvätt på gatan räknas som miljöfarlig verksamhet

  Det står inte uttryckligen i lagen att det är förbjudet att tvätta bilen på gatan, men enligt miljöbalken får man inte släppa ut orenat avloppsvatten. Lär dig hur du tvättar snällt mot naturen och dig själv.

 • 25 november 2016

  Idrottsanläggningen byggs om på Trollbäckens IP

  Friidrottsanläggningen på Trollbäckens IP byggs om med fler löparbanor, höjdhopps- och längdhoppsgropar. Färdigställt maj-juni 2017.

 • Fler nyheter Prenumerera