Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Nu startar samråd kring ny översiktsplan

Samrådshandling till alla hushåll
19 februari 2015 Stadsplanering

Alla hushåll i Tyresö ska nu ha fått hem samrådstidning med förslag till ny översiktsplan och en bilaga med planeringsunderlag och hållbarhetsbedömningar. Samrådet pågår 20 februari till 20 april. Ta chansen att påverka framtidens Tyresö!

Läs mer om hur du kan påverka framtidens Tyresö

Superbra sorterat, Tyresö!

19 januari 2015

Under 2014 samlade vi in 135 procent mer matavfall än året innan samtidigt som insamlat hushållsavfall minskade med cirka 6 procent jämfört med tidigare år.

Läs mer om hur vi återvinner

Botrygg, Strabag och Småa vann

Småa större
17 december 2014

Nu är markanvisningstävlingen för Norra Tyresö Centrum etapp 1 avgjord. Det kommer att byggas 119 hyreslägenheter, cirka 100 bostadsrätter och flera nya kommersiella lokaler.

Läs mer om de vinnande bidragen
 

Nyheter

 • 27 februari 2015

  Kvartals- eller månadsfaktura för renhållning och VA

  Från och med 2015 betalar du din renhållnings- och VA-avgift en gång per månad eller varje kvartal: i mars, juni, september och december.

 • 23 februari 2015

  Pyssel för barn och quiz för lite äldre

  Hur ska framtida Tyresö se ut? Diskutera med dina barn och låt dem lämna sina synpunkter. Här finns pyssel som stimulerar till tankar om Tyresö och kommunens plats i världen. Alla som kan läsa kan inbjuds till en quiz där tio presentkort på Bio Forellen lottas ut.

 • 17 februari 2015

  Cykelkurs i Tyresö

  Måndagen den 4 maj startar återigen en cykelkurs för vuxna och ungdomar som inte kan cykla eller bara kan cykla lite grann. Kursen är ett samarbete mellan Tyresö kommun och Cykelfrämjandet. Anmäl dig idag!

 • 16 februari 2015 Stadsplanering

  Har du fått samrådstidningen?

  Baxnade du inför omfånget? Lägg bilagan åt sidan till att börja med. Kolla in framtidsbilderna! Ta chansen att berätta hur du vill att Tyresö ska utvecklas.

 • 04 februari 2015

  Tryggare i Tyresö

  Visste du att de polisanmälda brotten i Tyresö minskat under ganska lång tid, trots att det blivit fler Tyresöbor? Det betyder att det är färre Tyresöbor som också utsätts för brott! Här kan du läsa mer om hur brottsligheten i Tyresö utvecklade sig under 2014.

 • 04 februari 2015

  Nya hämtdagar för hushålls- och matavfall vecka 7

  Sedan behovshämtningen infördes har mängden hushållsavfall minskat samtidigt som mängden matavfall ökat kraftigt. Därför justerar vi nu hämtningsschemat, vilket innebär att vissa kunder får en ny hämtdag. Här hittar du listorna när vi hämtar ditt avfall.

 • Fler nyheter Prenumerera