Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Om bostadsförsörjningen i Tyresö

21 september 2015

- Vi vill ordna bostäder åt alla grupper och i dagens bostadsituation krävs framförhållning och långsiktig planering för att få tag på lägenheter, säger kommundirektör Bo Renman som har gett förvaltningarna i uppdrag att inventera möjligheterna att hjälpa dem med särskilda behov och uppfylla kommunens avtal kring flyktingmottagning.

Läs mer om planerna.

Tack alla som lämnat namnförslag till Norra Tyresö Centrum!

Karta namnförslag Norra Tyresö Centrum
01 oktober 2015 Stadsplanering

Under september har tyresöborna kunnat lämna in förslag till de nya gatorna, torg och park i Norra Tyresö Centrum. Över 70 förslag har kommit in - stort tack till alla som bidragit! Men vad händer med förslagen nu?

Läs mer om namnförslagen

Vill du bli samhällsbyggare i Tyresö?

Tyresö View, 23 våningars bostadshus i Tyresö centrum
14 september 2015

Tyresö är inne i en expansiv fas med många spännande stadsbyggnadsprojekt som ska planeras och genomföras. Följ med oss på resan! Även om du inte just nu hittar en tjänst som passar dig, eller har avslutat dina studier, så vill vi gärna få kontakt med dig redan nu.

Läs mer och anmäl intresse!
 

Nyheter

 • 07 oktober 2015

  Broschyr om vägarbeten på Brakmarsvägen

  Vecka 40 fick fastighetsägarna i etapp 7, 8, 12, 14, 18 och 19 en informationsspäckad broschyr i brevlådan. Läs broschyren här.

 • 07 oktober 2015

  Reflektera i höstmörkret

  I Servicecenter Tyresö kommunhus kan du hämta en gratis reflex från den 7 oktober till den 19 oktober. Med en reflex ökar du din säkerhet när du rör dig utomhus när det är mörkt!

 • 06 oktober 2015

  Eldningsveckor i Tyresö

  Under veckorna 41 och 42 får du elda grenar, kvistar och ris om du saknar möjlighet att kompostera eller frakta bort ditt trädgårdsavfall. Du får elda så länge din eld inte stör någon eller medför brandrisk.

 • 06 oktober 2015

  Bygglovrådgivning 8 oktober

  Välkommen på rådgivning. Kontakta Servicecenter för att boka tid, på 08-5782 98 00.

 • 30 september 2015

  Ny cykelparkering i Öringe

  Vi bygger en ny cykelparkering vid busshållplatsen i Öringe. Parkeringen blir med tak och möjlighet att låsa fast cykeln vid ramen.

 • 25 september 2015

  Granskning: Detaljplan för Norra Tyresö Centrum etapp 1

  Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett granskningsförslag till ny detaljplan för Norra Tyresö Centrum etapp 1. Nu vill vi ha dina synpunkter på förslaget.

 • Fler nyheter Prenumerera

Högermeny

Länk till webbplats för översiktsplaneringen

Nu pågår en ny översiktsplanering. Klicka på bilden och läs om hur Tyresö kan utvecklas fram till 2035.

Matavfallsinsamling

Matavfallsinsamling

Skattekollen

Skattekollen

Skattekollen_

Räkna ut exakt hur dina skattepengar fördelas bland kommunens verksamheter.  
Till skattekollen