Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Så kan Fornuddsparken få nytt liv

Skiss över Fornuddsparken
30 maj 2016 Stadsplanering

Planerna för Fornuddens nya skola, det nya äldreboendet och en förskola börjar ta form. Dessutom har ett förslag till utveckling av parken tagits fram. Tanken är att öppna upp mot vattnet, skapa en strandpromenad, fler sittmöjligheter och blomsterprakt.

Läs mer om planerna för Fornuddsparken

Wättingeområdet utvecklas med 1 000 bostäder

Wättingestråket, Alma arkitekter
30 maj 2016

Den viktiga gröna kilen Wättinge­stråket ska utvecklas som plats för möten och rekreation. Cirka 1 000 nya bostäder planeras samtidigt som dess ekologiska spridningsstråk för djur och växter bevaras och utvecklas.

Läs mer om planerna för Wättingeområdet

Vad betyder P-skylten?

Parkeringsskylt
31 maj 2016

Åtta av tio vet inte vad en P-skylt utan tilläggsskylt betyder. Vet du? Läs här vad som gäller och undvik böter.

Läs om skyltens betydelse

Följ etableringsarbetena i Norra Tyresö Centrum

Webbkamera Norra Tyresö centrum etapp 1
20 maj 2016

Nu har arbetet med infrastrukturen kommit igång. Ledningar för vatten och avlopp, el, tele, fiber och fjärrvärme ska ner i marken. Följ arbetet via vår webbkamera som uppdateras var femte minut.

Följ arbetena via webbkamera
 

Nyheter

 • 22 juni 2016

  Här tömmer du din båttoalett

  Sedan april 2015 är det förbjudet att tömma toalettavfall från fritidsbåtar i havet. Har båten ingen tank måste sådan installeras eller så kan en portabel tank införskaffas. Se var du tömma din båttoalett.

 • 22 juni 2016

  Nya Strandbadet har invigts

  Välkommen att bada, sola och leka vid nya Strandbadet som nu invigts. Ny sandstrand, nya, bryggor, ny lekplats och båtklubben har fått fler båtplatser.

 • 20 juni 2016

  Avfallshämtning under midsommar

  På midsommarafton hämtas ditt hushållsavfall, matavfall och trädgårdsavfall enligt ordinarie schema. Slamtömning utförs inte på midsommarafton såvida du inte beställer jourtömning.

 • 17 juni 2016

  Bussluffa i sommar!

  SL tipsar om hur du kan turista på hemmaplan! Få tips om bad, kultur och historia, mat och avkoppling eller hantverk och shopping.

 • 16 juni 2016

  Bilens tvättvatten – ditt badvatten

  Du som bor nära en sjö eller vattendrag kan göra en stor insats- välj att tvätta bilen i en bilvårdsanläggning, gödsla varsamt och undvik bekämpningsmedel i trädgården.

 • 16 juni 2016

  Bygglovrådgivning har sommaruppehåll

  Välkommen att boka rådgivning från 25 augusti 2016. Kontakta Servicecenter på 08-5782 91 00 för att boka tid.

 • Fler nyheter Prenumerera