Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Sök bygglov elektroniskt via mittbygge.se

Mittbygge
26 mars 2015

På mittbygge.se kan du ansöka om bygglov, rivningslov, marklov eller göra en anmälan. Du kan fortsätta med en påbörjad ansökan, skicka in kompletterande handlingar och följa dina ärenden ända fram till beslut.

Till mitt bygge

Samråd för skola, förskola, äldreboende och bostäder vid Fornudden

Fornuddens detaljplaneområde
22 maj 2015 Stadsplanering

Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett förslag till detaljplan för skola, förskola, äldreboende och bostäder vid Fornudden i Tyresö. Planområdet berör även torrläggningsföretag. Vi vill nu ha dina synpunkter på förslaget.

Läs mer om detaljplanen för Fornudden

Samråd för detaljplan vid Södergården

Södergården skiss
22 maj 2015 Stadsplanering

Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett förslag till detaljplan för bostäder vid Södergården i Tyresö. Nu vill vi ha dina synpunkter på förslaget.

Läs mer om detaljplanen för Södergården

Vill du odla men har ingen trädgård?

Basilika i stadsodling
14 april 2015

Ingen trädgård? Då är detta kanske något för dig. Kommunen lånar ut 40 lådor till odlingssugna Tyresöbor utan egen trädgård. Läs mer om projektet och anmäl dig redan idag.

Läs mer om odlingsprojektet

Efterlysning - har du sett jätteloka?

Medelstora jättelokor
26 maj 2015

Jättelokan hotar att slå ut andra växter och den är giftig. Därför måste alla hjälpas åt med att utrota växten. Har du jätteloka på din tomt är du skyldig att bekämpa den. Här kan du rapportera in om du har sett den!

Läs mer om jättelokan
 

Nyheter

 • 29 maj 2015 Fritid

  Gratis naturguidning 2 juni

  Gammelström och Tyresö-Flaten – lättvandrad guidar tur. Tyresö-Flaten har beskrivits som en av Stockholmstraktens vackraste insjöar. Vi vandrar längs norra stranden till Gammelströms porlande vatten.

 • 22 maj 2015 Trafik

  Effektivt, hälsobefrämjande och klimatsmart

  Cykelentusiasten och miljöpartisten Mikael Ordenius cyklar gärna både till arbetet och på fritiden. Frihetskänslan och effektiviteten är den viktigaste motivationen. Han hör ofta av sig till kommunen med tips på åtgärder som underlättar för cyklister.

 • 22 maj 2015 Stadsplanering

  Vägarbeten kring Brakmarsvägen

  Arbetet med att bygga ut vatten och avlopp till Raksta, Solberga och Bergholm startar efter semestrarna. Det är nästan ett år senare än planerat. Mer information kommer.

 • 20 maj 2015

  Konstverket Thyrisedhe

  Konstverket i Tyresö stadspark. Namnet Thyrisedhe anspeglar både på platsen där Tyresö har sitt ursprung men även på hela landskapet.

 • 04 maj 2015

  SMS-avisering för renhållningstjänster

  Från och med i höst kan du få en avisering via SMS som bekräftelse på utförd tömning av din slam- eller fettanläggning. För att vi ska kunna skicka SMS till dig behöver vi ditt godkännande och ditt mobiltelefonnummer.

 • 04 maj 2015

  Fårdala får fiber

  Mellan vecka 11 och 22 pågår Skanovas arbete med att fräsa ett cirka 50 centimeter spår i marken inför fibernedläggningen. Läs mer om arbetsgången.

 • Fler nyheter Prenumerera