Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Tyresö – tredje bästa familjekommun

Familj äter frukost på altan. foto: Ulf Berglund
19 maj 2016

Tidningen Fokus rankar Sverige kommuner i den årliga undersökningen "Bäst att bo"! Tyresö har i år klättrat till 24:e bästa kommunen av landets 290. Och vi är den tredje bästa i riket i gruppen "Att vara familj".

Läs mer om rankingen Bäst att bo

Båtbottentvätten har öppnat för säsongen

Båtbottentvätt på Trollbäckens båtsällskap i Vissvass den 16 juni 2015.
25 april 2016

Boka tid för båtbottentvätt gör du helgfria måndagar till torsdagar mellan 10.00 och 15.00. Fram till 19 maj har vi öppet två dagar i veckan. Dags att tvätta skrovet? Använd sms-tjänsten "Havstulpanvarningen".

Läs mer om båtbottentvätten

Följ etableringsarbetena i Norra Tyresö Centrum

Webbkamera Norra Tyresö centrum etapp 1
20 maj 2016

Nu har arbetet med infrastrukturen kommit igång. Ledningar för vatten och avlopp, el, tele, fiber och fjärrvärme ska ner i marken. Följ arbetet via vår webbkamera som uppdateras var femte minut.

Följ arbetena via webbkamera

Sök bygglov digitalt via mittbygge.se

Hus
05 februari 2016

På mittbygge.se kan du ansöka om bygglov, rivningslov, marklov eller göra en anmälan. Du kan fortsätta med en påbörjad ansökan, skicka in kompletterande handlingar och följa dina ärenden ända fram till beslut.

Läs mer om "Mittbygge"
 

Nyheter

 • 24 maj 2016

  Bilens tvättvatten – ditt badvatten

  Tvätta inte din bil på asfalterad yta. Oljor, giftiga tungmetaller, medel mot rost, kylarvätskor, spolarvätskor, vax, rester från avgaser och annat från bilen sköljs rakt ut i din närmaste badsjö.

 • 24 maj 2016

  Utspring för studenterna fredag 3 juni 13.00

  Fredag 3 juni kl 13.00 springer studenterna på Tyresö gymnasium ut. Personal och lärare på gymnasiet kommer se till att eleverna får en minnesrik dag, med god mat, underhållning och prisutdelningar.

 • 23 maj 2016 Stadsplanering

  Detaljplaner som vunnit laga kraft

  Tre detaljplaner, två i Bollmora och en i Trollbäcken, som har vunnit laga kraft.

 • 23 maj 2016 Fritid

  Gratis naturguidning 28 maj

  Välkommen att följa med Martina Kiibus till Klövberget som har storslagen utsikt över Kalvfjärden. Via en vindlande trappa tar vi oss ner till Kalvfjärdens strand med klippgrottor och släta hällar vid havet.

 • 23 maj 2016

  Bygglovrådgivning 26 maj

  Välkommen på rådgivning. Kontakta Servicecenter på 08-5782 91 00 för att boka tid.

 • 19 maj 2016

  Arbeten med nya Strandbadet

  Den nya badstranden är klar, all badsand i vattnet är utlagd. Ny badbrygga har kommit på plats och inklädnad med virke pågår. Den nya piren och båtbryggan är färdigställd och sjösättning av båtar pågår.

 • Fler nyheter Prenumerera