Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Populärt att bo i Tyresö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.

Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och trafik. Du kan också följa samhällsplaneringen och få vägledning inför ett bygge. Vid akuta fel på kommunens VA-nät, gator eller fastigheter efter kontorstid, ring 798 44 44.

Klartecken för fler bygglovsbefriade åtgärder

18 juni 2014

Riksdagen beslutade den 4 juni att vissa byggnationer, samt det så kallade Attefallshuset ska få byggas utan krav på bygglov. De nya reglerna börjar gälla den 2 juli 2014.

Läs mer om de nya reglerna

Bygglovsrådgivningen har sommaruppehåll

01 juli 2014

Torsdagar kl 15-18 kan du efter avtalad tid träffa en bygglovshandläggare i Servicecenter och få hjälp med inledande frågor om bygglov. Höstens första rådgivning är den 28 augusti. Välkommen att boka tid!

Läs mer om bygglovsrådgivningen
Miljövänner

Tyresö fortsätter klättra i miljöranking

25 juni 2014 Miljö

Tyresö fortsätter klättra i tidningen Miljöaktuellts ranking av Sveriges samtliga 290 kommuner. I år hamnade vi på plats 20, vilket betyder 21 placeringar högre än 2013. Malmö knep förstaplatsen.

Läs mer om miljörankingen
 

Nyheter

 • 23 juli 2014 Miljö

  Hur mår din sjö?

  Med start den 1 augusti undersöker Länsstyrelsen vattenkvaliteten i 85 sjöar i länet, bland annat i Tyresö. Provtagningen görs med hjälp av sjöflygplan och båt.

 • 18 juli 2014

  Utbyggnad av Skatepark 135

  Nu börjar parken ta form. Den blir unik i sitt slag i stockholmstrakten eftersom det blir möjligt att åka både skateboard, kickbike och BMX.

 • 16 juli 2014

  Ny webbplats om Norra Tyresö Centrum

  Välkommen till den nya webbplatsen om Norra Tyresö Centrum - Tyresös nya kvarter som nu är under planering.

 • 09 juli 2014

  Vägarbeten Sjöbacken

  Entreprenaden är nu klar och tack alla för ett gott samarbete. Birka kommer avetablera arbetsbodarna vid Strandallén 4 efter semestern. Gatukostnaderna kommer att debiteras efter semestern.

 • 08 juli 2014

  Vårt beteende vid övergångsställen

  Två studenter vid KTH har utfört en studie om förares och fotgängares agerande vid obevakade övergångsställen i Tyresö kommun. Hur gör du, lämnar du företräde?

 • 07 juli 2014

  Cykelstigen mellan Vissvass och Åvavägen är klar

  Nu är cykelstigen mellan Vissvass och Åvavägen klar. Passa på att cykla Åva-turen som nu är cykelbar väg hela rundan.

 • Fler nyheter Prenumerera