Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Vill du odla men har ingen trädgård?

Basilika i stadsodling
14 april 2015

Ingen trädgård? Då är detta kanske något för dig. Kommunen lånar ut 40 lådor till odlingssugna Tyresöbor utan egen trädgård. Läs mer om projektet och anmäl dig redan idag.

Läs mer om odlingsprojektet

Sök bygglov elektroniskt via mittbygge.se

Mittbygge
26 mars 2015

På mittbygge.se kan du ansöka om bygglov, rivningslov, marklov eller göra en anmälan. Du kan fortsätta med en påbörjad ansökan, skicka in kompletterande handlingar och följa dina ärenden ända fram till beslut.

Till mitt bygge

Sista veckan! Samråd om ny översiktsplan

19 februari 2015 Stadsplanering

Alla hushåll i Tyresö ska nu ha fått hem samrådstidning med förslag till ny översiktsplan och en bilaga med planeringsunderlag och hållbarhetsbedömningar. Samrådet pågår 20 februari till 20 april. Ta chansen att påverka framtidens Tyresö!

Läs mer om hur du kan påverka framtidens Tyresö
 

Nyheter

 • 17 april 2015

  Värmeljuskoppar sorteras inte längre som förpackning

  Värmeljuskopparna ska inte längre sorteras som metallförpackning. Istället för att lämna dem på FTI:s återvinningsstationer ska de numera lämnas till Kretsloppscentralens metallinsamling.

 • 17 april 2015 Miljö

  Nu inspekteras återvinningsstationerna

  Nästa vecka kommer Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund inspektera alla återvinningsstationer i Tyresö. Det görs för att se hur de sköts om av Svensk Förpackningsinsamling som ansvarar för stationerna.

 • 15 april 2015

  Tonårsresan - boka din plats nu

  Den 23 april är det dags för vår populära Tonårsresa för tonårsföräldrar igen! Den är gratis och den sista för i år. Nu kan du som är tonårsförälder boka din plats i bussen!

 • 14 april 2015 Miljö

  Kostnadsfritt solenergiseminarium

  Energirådgivningen arrangerar ett solenergiseminarium i Haninges kommunhus den 5 maj. Välkomna!

 • 13 april 2015

  Ny uppdaterad cykelkarta

  Tyresös nya cykelkarta finns att hämta gratis i kommunens Servicecenter, vårdcentraler, bibliotek och på vandrarhemmet Lilla Tyresö. Du kan även beställa eller ladda ner den här på webben.

 • 13 april 2015 Miljö

  Nu åker färre bilar runt skolor och förskolor

  Nu är de igång – de samordnade transporterna som ger en bättre miljö i Tyresö kommun.

 • Fler nyheter Prenumerera