Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Populärt att bo i Tyresö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.

Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och trafik. Du kan också följa samhällsplaneringen och få vägledning inför ett bygge. Vid akuta fel på kommunens VA-nät, gator eller fastigheter efter kontorstid, ring 798 44 44.

Kvinna bygger altan

Dags söka bygglov inför sommarens projekt

20 februari 2014 Service

Nu börjar snart högsäsongen för vårens och sommarens byggprojekt. Det är viktigt att du kommer in med din ansökan eller anmälan i god tid, så att kommunens bygglovshandläggare hinner hantera ditt ärende.

Läs mer om bygglov
Basilika i stadsodling

Vill du odla, men har ingen trädgård?

25 mars 2014 Miljö

I vår startar Tyresö kommun tillsammans med Tyresö Trädgårdsförening ett projekt där medborgare får möjlighet att odla egna grönsaker och annat i odlingslådor. Första mötet är den 5 maj.

Läs mer om odlingsprojektet
 

Nyheter

 • 23 april 2014 Fritid

  Gratis naturguidning 26 april

  Tack vare Tyresös tre strömmar var Tyresö ett av Stockholmstraktens viktigaste industrisamhällen under 1500- och 1600-talen. Bävern har lämnat tydliga spår i strandkanten och i Nyforsviken finner vi hyddan.

 • 22 april 2014

  Bygglovsrådgivning torsdag 24 april.

  Helgfria torsdagar kl 15-18 kan du efter avtalad tid träffa en bygglovshandläggare i Servicecenter och få hjälp med inledande frågor om bygglov.

 • 22 april 2014 Fritid

  29 april invigs utemiljön i Nybodaområdet

  Välkommen på invigningen av utemiljön i Nybodaområdet kl.16.30-18.30. Pröva på och se uppvisningar på lekplatsen, streetarenan och konstgräsplan samt världsrekordförsök i bolljonglering.

 • 18 april 2014

  Trafiksäkerhetsdagen i Tyresö!

  Kom till Tyresö centrum den 26 april och upplev Trafiksäkerhetsdagen. Lärorikt och kul för alla små och stora barn mellan klockan 10-15.

 • 17 april 2014 Trafik

  Lär dig cykla!

  I maj kommer Tyresö kommun i samarbete med Cykelfrämjandet att genomföra en nybörjarkurs för ungdomar och vuxna som inte kan cykla. Anmäl dig idag!

 • 17 april 2014

  Cykelkurs i Tyresö

  I maj kommer Tyresö kommun i samarbete med Cykelfrämjandet att genomföra en nybörjarkurs för ungdomar och vuxna som inte kan cykla. Anmäl dig idag!

 • Fler nyheter Prenumerera