Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Tisdag 3 maj öppnar båtbottentvätten för säsongen

Båtbottentvätt på Trollbäckens båtsällskap i Vissvass den 16 juni 2015.
25 april 2016

Boka tid för båtbottentvätt gör du helgfria måndagar till torsdagar mellan 10.00 och 15.00. Fram till 19 maj har vi öppet två dagar i veckan. Dags att tvätta skrovet? Använd sms-tjänsten "Havstulpanvarningen".

Läs mer om båtbottentvätten

Krusboda – intressant, men inte kulturmärkt

19 april 2016

I Tyresös kulturmiljöinventering från 2015 nämns flera bostadsområden som kulturhistoriskt intressanta. Detta kan på verka möjligheten att utnyttja Attefallsreglerna för till-, om- och nybyggnation. Någon tanke på att kulturmärka områden finns dock inte.

Läs mer om Krusboda och Attefallsreglerna

Nu startar etableringsarbeten i Norra Tyresö Centrum

Webbkamera Norra Tyresö centrum etapp 1
14 april 2016

Nu har arbetet med infrastrukturen kommit igång. Ledningar för vatten och avlopp, el, tele, fiber och fjärrvärme ska ner i marken. Följ arbetet via vår webbkamera som uppdateras var femte minut.

Följ arbetena via webbkamera

Sök bygglov digitalt via mittbygge.se

Hus
05 februari 2016

På mittbygge.se kan du ansöka om bygglov, rivningslov, marklov eller göra en anmälan. Du kan fortsätta med en påbörjad ansökan, skicka in kompletterande handlingar och följa dina ärenden ända fram till beslut.

Läs mer om "Mittbygge"
 

Nyheter