Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Avfallshämtningar under påsken

27 mars 2015

Mat- och hushållsavfallet kommer att hämtas på ordinarie dag även på röda dagar under påskhelgen. Slamtömning utförs inte på röda dagar.

Läs mer om avfallshämtningen i påsk

Sök bygglov elektroniskt via mittbygge.se

Mittbygge
26 mars 2015

På mittbygge.se kan du ansöka om bygglov, rivningslov, marklov eller göra en anmälan. Du kan fortsätta med en påbörjad ansökan, skicka in kompletterande handlingar och följa dina ärenden ända fram till beslut.

Till mitt bygge

Nu är det samråd kring ny översiktsplan

Samrådshandling till alla hushåll
19 februari 2015 Stadsplanering

Alla hushåll i Tyresö ska nu ha fått hem samrådstidning med förslag till ny översiktsplan och en bilaga med planeringsunderlag och hållbarhetsbedömningar. Samrådet pågår 20 februari till 20 april. Ta chansen att påverka framtidens Tyresö!

Läs mer om hur du kan påverka framtidens Tyresö

Tyresö kommuns tekniska handbok publicerad

Framsida TH mars 2015
10 mars 2015

Tyresö kommuns tekniska handbok innehåller regler för projektering, byggande, drift och underhåll av gatu- och parkområden inom kommunen. Handboken kommer att vara ledande dokument både internt och externt i samarbetet med konsulter.

Läs mer om handboken
 

Nyheter

 • 31 mars 2015

  Söndagsöppet på Kretsloppscentralen

  Under våren har Kretsloppscentralen i Petterboda söndagsöppet under åtta veckor med start 12 april.

 • 31 mars 2015

  Kretsloppscentralens öppettider i påsk

  Under påsken har Kretsloppscentralen i Petterboda ändrade öppettider.

 • 30 mars 2015

  Bygglovrådgivning 9 april

  Nu planeras många byggprojekt, boka i god tid. Helgfria torsdagar kl 15-18 kan du efter avtalad tid träffa en bygglovhandläggare. Kontakta Servicecenter för att boka tid, på 08-5782 98 00.

 • 27 mars 2015

  Testresenärsprojekt för Tyresöbor

  I april gäller det att hålla utkik, då kommer nämligen alla vanebilister (de som pendlar till jobbet eller studierna med bil) erbjudas att testa på kollektivtrafiken kostnadsfritt under två veckor!

 • 26 mars 2015

  Var med i Promenadfestivalen!

  Det är nyttigt att röra på sig då och då. Och det finns en motionsform som nästan alla kan utöva, stor som liten, ung som gammal – promenader. Under två veckor i april har du möjlighet att prova på detta på Tyresös promenadfestival.

 • 25 mars 2015

  Sandupptagning runt kommunens fastigheter

  Sandupptagningen startar i helgen vecka 13 runt kommunens fastigheter som skolor och förskolor. Målet är att all sand ska vara upptagen senast 15 april.

 • Fler nyheter Prenumerera