Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Populärt att bo i Tyresö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.

Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och trafik. Du kan också följa samhällsplaneringen och få vägledning inför ett bygge. Vid akuta fel på kommunens VA-nät, gator eller fastigheter efter kontorstid, ring 798 44 44.

Earth Hour

Earth Hour 2014

04 april 2014 Miljö

Lördagen den 29 mars arrangerades aktiviteter i Tyresö centrum och Trollbäcken för att uppmärksamma Earth Hour. Här kan du läsa om dagen och se bilder.

Lär mer om vad som hände på Earth Hour
Kvinna bygger altan

Dags söka bygglov inför sommarens projekt

20 februari 2014 Service

Nu börjar snart högsäsongen för vårens och sommarens byggprojekt. Det är viktigt att du kommer in med din ansökan eller anmälan i god tid, så att kommunens bygglovshandläggare hinner hantera ditt ärende.

Läs mer om bygglov
Basilika i stadsodling

Vill du odla, men har ingen trädgård?

25 mars 2014 Miljö

I vår startar Tyresö kommun tillsammans med Tyresö Trädgårdsförening ett projekt där medborgare får möjlighet att odla egna grönsaker och annat i odlingslådor.

Läs mer om odlingsprojektet
 

Nyheter

 • 16 april 2014

  Sandsopning Siklöjevägen tisdag natt

  Onsdag morgon mellan 02-06 kommer vi att sandsopa Siklöjevägen och för att det ska fungera kan inga bilar stå parkerade på Siklöjevägen dessa timmar.

 • 15 april 2014

  Ingen bygglovsrådgivning torsdag 17 april, skärtorsdagen.

  Helgfria torsdagar kl 15-18 kan du efter avtalad tid träffa en bygglovshandläggare i Servicecenter och få hjälp med inledande frågor om bygglov. Välkommen att boka tid till nästa gång 24/4-2014!

 • 10 april 2014

  Det våras för gifterna

  Nu pågår ett intensivt arbete i landets fritidsbåtshamnar inför båtsäsongen, något som innebär hantering av stora mängder farligt avfall. Läs om hur du ska hantera avfallet här.

 • 10 april 2014

  Sortera rätt i påsk!

  Du kommer väl ihåg att sortera rätt så att sillburkar, tomma godispåsar och äggskal får en chans till nytt liv?

 • 10 april 2014

  Attefalls förslag till bygglovbefriade åtgärder

  Regeringen lämnade under torsdagen den 20 mars 2014 över en proposition till riksdagen som innehåller fyra bygglovsbefriade åtgärder. Propositionen ska nu behandlas, och votering sker i riksdagen den 4 juni.

 • 10 april 2014

  Gångbana längs Långsjövägen

  Vi planerar för att bygga en gångbana längs Långsjövägen mellan Kärrvägen och Klövervägen. Gångbanan planeras på den södra sidan (jämna husnummer). Syftet är att öka säkerheten och tryggheten för gående.

 • Fler nyheter Prenumerera