Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Slutbesiktningen klar – nu inleds bostadsbygget

Norra Tyresö Centrum
12 januari 2017

Slutbesiktningen för infrastrukturen blev klar strax innan jul. Nu sätts första spadtaget för Norra Tyresö centrums första etapp i marken. "Det är väldigt roligt att komma till genomförandefasen så snabbt", säger Carolin Andersson, planarkitekt.

Läs mer om bygget!

Fixa laddplats till elbil? Kom på infokväll!

16 januari 2017

Går du eller dina grannar i elbilstankar? Då behövs det bra laddplatser, helst vid era ordinarie p-platser. Men hur ordnar man det? Kom på en informationskväll och få svar - anmäl dig/er på fixaladdplats.se.

Läs mer om laddplatser för elbilar

Fornuddsparken först ut i stor parksatsning

fornuddsparken
25 november 2016 Stadsplanering

Snart inleds arbetet med att utveckla Fornuddsparken till en ännu trevligare och mer tillgänglig plats för de boende i Trollbäcken. Arbetet är en del i en större parksatsning som ska genomföras i Tyresö.

Läs mer om parkplanerna
 

Nyheter

 • 19 januari 2017 Fritid

  Gratis naturguidning 21 januari

  Välkommen att följa med Martina Kiibus till Nyfors brusande vattenfall, har vi tur ser vi den övervintrande lilla vinterbadande strömstaren. Vi vandrar vid kulturmarkerna runt Oppsätra och Gammelström.

 • 07 januari 2017 Trafik

  Aktuell snöröjningsinformation

  Framkomligheten ska vara godtagbar på samtliga vägar senast 15 timmar efter att ett normalt snöfall upphört.

 • 28 december 2016

  Är solpaneler något för dig? Kolla nya Solkartan!

  Funderar du på att installera solpaneler? Börja med att kolla Solkartan. Där får du enkelt en första bedömning av hur stor solinstrålningen är på ditt tak och hur mycket solenergi som kan produceras.

 • 13 december 2016 Stadsplanering

  Granskning av detaljplan för Töresjövägen

  Stadsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett förslag till detaljplan för Kumla 3:213 m.fl. (Töresjövägen). Planen är utställd för granskning under tiden 13 december 2016 – 31 januari 2017.

 • 09 december 2016

  Nya Miljönärer i Tyresö!

  Vad har Gaffelkonst, Eco Utemiljö och 135 Äpplen gemensamt? De är alla Miljönär-vänliga!

 • 25 november 2016

  Idrottsanläggningen byggs om på Trollbäckens IP

  Friidrottsanläggningen på Trollbäckens IP byggs om med fler löparbanor, höjdhopps- och längdhoppsgropar. Färdigställt maj-juni 2017.

 • Fler nyheter Prenumerera