Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Populärt att bo i Tyresö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.

Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och trafik. Du kan också följa samhällsplaneringen och få vägledning inför ett bygge. Vid akuta fel på kommunens VA-nät, gator eller fastigheter efter kontorstid, ring 798 44 44.

Söndagsöppet på kretsloppscentralen

19 september 2014

Kretsloppscentralen i Petterboda har söndagsöppet från 28 september till och med 19 oktober, öppettiderna är 09.00-14.00.

Läs mer om kretsloppscentralen

Vi efterlyser foton till 2015 års kalender

27 augusti 2014

Varje år har Tyresö kommun en fototävling där de vinnande bidragen publiceras i Tyresös kalender. Vad gör Tyresö speciellt för dig? Skicka in dina foton senast 30 september 2014.

Läs mer om fototävlingen
 

Nyheter

 • 22 september 2014 Fritid

  Gratis naturguidning 27 september

  Telegrafberget till Ällmora träsk. "Där öppnade sig plötsligt en tavla, som kom honom att frysa av förtjusning." Så beskriver Strindberg sitt första möte med skärgården när han från Telegrafberget blickade ut över fjärdar och holmar. Terrängen är stundtals kuperad. Välkommen!

 • 22 september 2014

  Bygglovsrådgivning 25 september kl 15:00-18:00

  Helgfria torsdagar kl 15-18 kan du efter avtalad tid träffa en bygglovshandläggare i Servicecenter och få hjälp med inledande frågor om bygglov. Välkommen att boka tid.

 • 18 september 2014

  Snabbladdstationen i Tyresö centrum påkörd

  Snabbladdstationen för elbilar har blivit påkörd, den fungerar nu igen men taket ska åtgärdas inom en snar framtid.

 • 18 september 2014

  Läs av din vattenmätare

  Du som fastighetsägare bör läsa av vattenmätaren minst en gång per år och lämna mätarställningen till oss. Dessa uppgifter ligger till grund för debiteringen av din vattenfaktura. Glömmer du avläsningen kan det medföra för hög eller för låg preliminär debitering.

 • 17 september 2014

  Konstverket Thyrisedhe och etapp 1 av Stadsparken invigd

  Onsdagseftermiddagen den 10 september invigdes den plana ytan framför Tyresö Park och Tyresö View, parktorg till den nya stadsparken som blir klar nästa år. Invigdes gjordes också det jättelika konstverket Thyrisedhe samtidigt som nya Café View hade smygöppet.

 • 17 september 2014

  Gratis föreläsning den 24 september på brandstationen

  Har du koll på brandsäkerheten där hemma? Boka din plats för ett gratis föredrag, praktisk användning av brandsläckare och visning för vuxna på Tyresö brandstation den 24 september!

 • Fler nyheter Prenumerera

Högermeny

Information

Information

resval tyresöLäs om alla aktiviteter Tyresö kommun genomför inom ramen för Resval Tyresö.