Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.
Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och hur du söker bygglov.

Superbra sorterat, Tyresö!

19 januari 2015

Under 2014 samlade vi in 135 procent mer matavfall än året innan samtidigt som insamlat hushållsavfall minskade med cirka 6 procent jämfört med tidigare år.

Läs mer om hur vi återvinner

Botrygg, Strabag och Småa vann

Småa större
17 december 2014

Nu är markanvisningstävlingen för Norra Tyresö Centrum etapp 1 avgjord. Det kommer att byggas 119 hyreslägenheter, cirka 100 bostadsrätter och flera nya kommersiella lokaler.

Läs mer om de vinnande bidragen

Markanvisningstävling Kryddvägen och Basilikagränd

Kryddvägen tävling
11 december 2014

Tyresö kommun bjuder in till en markanvisningstävling för uppförande av bostäder vid Kryddvägen och Basilikagränd. Tävlingen är öppen för byggherrar och exploatörer med dokumenterad erfarenhet, och pågår mellan 1 december och 26 februari.

Läs mer om tävlingen
 

Nyheter

 • 30 januari 2015

  2014 års brottsförebyggande insats?

  Har du förslag på någon person eller förening som du tycker bör uppmärksammas för en brottsförebyggande insats under 2014? Lämna ditt förslag till oss så kanske den kan vinna ett fint pris under Kultur- och idrottsgalan i mars!

 • 28 januari 2015

  Vattenläcka Sandvägen

  Det har uppstått en vattenläcka på Sandvägen 9. VA stänger av vattnet, de adresser som blir utan vatten är Sandvägen 1-15 och 8-22.

 • 23 januari 2015

  Första spadtaget för Pluto

  Den 30 januari tas första spadtaget för kvarteret Pluto på Töresjövägen.

 • 21 januari 2015

  Nu är tyreso.se mobilanpassad

  Nu har vi mobilanpassat tyreso.se! Det ska vara lätt att hitta information på webbplatsen oavsett om du surfar på datorn, mobilen eller läsplattan.

 • 14 januari 2015

  "Vi siktar på att bli klimatneutrala"

  Vattenfall har gjort en film om samarbetet med Tyresö kommun och om vår strävan efter att bli klimatneutrala. Se den här.

 • 12 januari 2015 Trafik

  Är du en Bil-Bosse eller kanske en Cykel-Kim?

  För att få en bättre bild av varför boende i östra Tyresö reser som de gör har vi genomfört djupintervjuer. Metoden har resulterat i åtta pendlartyper.

 • Fler nyheter Prenumerera