Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Populärt att bo i Tyresö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.

Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och trafik. Du kan också följa samhällsplaneringen och få vägledning inför ett bygge. Vid akuta fel på kommunens VA-nät, gator eller fastigheter efter kontorstid, ring 798 44 44.

Småa större

Botrygg, Strabag och Småa bygger i Norra Tyresö Centrum

17 december 2014

Nu är markanvisningstävlingen för Norra Tyresö Centrum etapp 1 avgjord. Det kommer att byggas 119 hyreslägenheter, cirka 100 bostadsrätter och flera nya kommersiella lokaler.

Läs mer om de vinnande bidragen
Kryddvägen tävling

Markanvisningstävling Kryddvägen och Basilikagränd

11 december 2014

Tyresö kommun bjuder in till en markanvisningstävling för uppförande av bostäder vid Kryddvägen och Basilikagränd. Tävlingen är öppen för byggherrar och exploatörer med dokumenterad erfarenhet, och pågår mellan 1 december och 26 februari.

Läs mer om tävlingen
Naturbild

Förslag till nytt naturreservat

21 oktober 2014 Fritid

Nu finns ett förslag till inrättande av Klövbergets naturreservat inom del av fastigheterna Brevik 1:1, Dyvik 1:1 och Ällmora 1:144. Samråd mellan 21 oktober och 18 december.

Läs mer om Klövberget
 

Nyheter

 • 22 december 2014

  Bygglovsrådgivning har juluppehåll fram till 8/1 2015

  Välkommen att boka tid till nästa tillfälle, 8 januari 2015! Helgfria torsdagar kl 15-18 kan du efter avtalad tid träffa en bygglovshandläggare. Kontakta Servicecenter för att boka tid, på 08-5782 98 00.

 • 19 december 2014

  Begränsad bemanning inom viltvården

  Under jul- och nyårshelgen är bemanningen inom viltvård begränsad. Om ditt samtal inte besvaras, tala in ett meddelande på 08-5782 92 61 eller skicka e-post till tyreso@viltvard.se. Ärendet behandlas under mellandagarna eller omedelbart efter nyårshelgen. Läs om hur du agerar vid eventuell viltolycka.

 • 16 december 2014

  SL genomför trafikförbättringar i Tyresö

  Trafikförändringarna ska medföra en förbättring för resenärerna genom för tidtabellsperioden december 2014 till december 2015.

 • 15 december 2014

  Vill du installera en braskamin eller eldstad?

  Lämna in en anmälan till bygglovenheten och invänta startbesked innan installation och sotarbesiktning får ske. En anmälan kan också krävas om du ska göra åtgärder i redan befintlig braskamin eller eldstad.

 • 12 december 2014

  Klimatarbetet ger resultat

  Sveriges Kommuner och Landsting presenterade i december 2014 öppna jämförelser kring Energi och klimat. I korthet visar rapporten att Tyresös åtgärder för att minska energiförbrukning och klimatpåverkan har varit framgångsrika, men att mer finns att göra.

 • 11 december 2014

  Detaljplan för Tyresövallen

  Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat ett förslag till detaljplan för ny ishall inom Tyresövallen i Tyresö. Nu vill vi ha dina synpunkter på förslaget.

 • Fler nyheter Prenumerera

Högermeny

Skattekollen

Skattekollen

Skattekollen_

Räkna ut exakt hur dina skattepengar fördelas bland kommunens verksamheter.
Till skattekollen