Tyck till om tyreso.se

Boende och miljö

Populärt att bo i Tyresö

Det är populärt att bo i Tyresö. Det byggs nya lägenheter och småhus på många platser i kommunen – ofta i naturnära lägen. Vi är rädda om vår ”gröna” karaktär med närhet till skog, sjöar och hav.

Här kan du läsa om nya bostadsprojekt och om vår kommunala service som renhållning, vatten, avlopp, gator och trafik. Du kan också följa samhällsplaneringen och få vägledning inför ett bygge. Vid akuta fel på kommunens VA-nät, gator eller fastigheter efter kontorstid, ring 798 44 44.

Busskylt

Tyresöbor får provåka gratis med SL

19 augusti 2014 Trafik

Tyresö kommun och SL erbjuder bilpendlande Tyresöbor att gratis provåka kollektivt under ett par veckor i höst. Tanken är att få bilister att ändra sina resval och oftare ställa bilen hemma. På så vis minskar både utsläppen och köerna på Tyresövägen.

Läs mer om testresenärsprojektet
Fredrik S spadtag GC-väg Willys

Nu bygger vi ny gång- och cykelväg

19 augusti 2014 Trafik

Den 19 augusti togs första spadtaget för en ny gång- och cykelväg utanför butiken Willys som öppnar i höst. Den nya gång- och cykelvägen är drygt 300 meter lång och knyter ihop Njupkärrsvägen med Bollmora gårdsväg och tunneln mot Nacka/Stockholm.

Läs mer om invigningen
 

Nyheter

 • 28 augusti 2014 Fritid

  Gratis naturguidning 30 augusti

  I Prins Eugens fotspår – Naturguidning runt Fatburen och Tyresö Slott. Låt dig likt Prins Eugen förundras över Tyresös vackra och skiftande natur och jämför dagens landskap med hur det såg ut på prinsens tid.

 • 27 augusti 2014

  Vi efterlyser foton till 2015 års kalender

  Varje år har Tyresö kommun en fototävling där de vinnande bidragen publiceras i Tyresös kalender.Vad gör Tyresö speciellt för dig? Skicka in dina foton senast 30 september 2014.

 • 26 augusti 2014

  Så tyckte Tyresöborna i den tidiga dialogen

  Nu har förslag, idéer och synpunkter från den tidiga dialogen sammanställts. Läs vad Tyresöborna tycker är viktigast att tänka på när vi formar framtida Tyresö.

 • 22 augusti 2014

  Hastighetskontroller i samband med skolstarten

  Skolstartsveckan genomförde närpolisen i Tyresö och trafikpolisgruppen i Nacka en riktad insats med hastighetskontroller vid skolor. Insatsen resulterade i 30 rapporter och 3 indragna körkort.

 • 20 augusti 2014

  VA-arbeten på Sälgvägen

  Vatten- och avloppsledningarna på Sälgvägen 6-2B är i dåligt skick och ska nu bytas ut. Arbetena påbörjades vecka 34 och förväntas pågå i cirka fem veckor.

 • 20 augusti 2014

  VA-arbeten på Sälgvägen

  På grund av rötter i avloppssystemet utförs akuta vägarbetet på Sälgvägen. Avfallsbilarna kommer därför inte kunna trafikera vägen under de kommande veckorna. För att få tömt, flyttar du ditt kärl till Lönnvägen eller Konvaljevägen.

 • Fler nyheter Prenumerera

Högermeny

Information

Information

resval tyresöLäs om alla aktiviteter Tyresö kommun genomför inom ramen för Resval Tyresö.