Sidan 3

Lorem Ipsum är en utfyllnadstext från tryck- och förlagsindustrin. Lorem ipsum har varit standard ända sedan 1500-talet, när en okänd boksättare tog att antal bokstäver och blandade dem för att göra ett provexemplar av en bok. Lorem ipsum har inte bara överlevt fem århundraden, utan även övergången till elektronisk typografi utan större förändringar. Det blev allmänt känt på 1960-talet i samband med lanseringen av Letraset-ark med avsnitt av Lorem Ipsum, och senare med mjukvaror som Aldus PageMaker.

Skolverketlänk till annan webbplats


Det finns många olika varianter av Lorem Ipsum, men majoriteten av dessa har ändrats på någotvis. Antingen med inslag av humor, eller med inlägg av ord som knappast ser trovärdiga ut. Skall man använda långa stycken av Lorem Ipsum bör man försäkra sig om att det inte gömmer sig något pinsamt mitt i texten. Lorem Ipsum-generatorer på internet tenderar att repetera Lorem Ipsum-texten styckvis efter behov, något som gör denna sidan till den första riktiga Lorem Ipsum-generatorn på internet. Den använder ett ordförråd på över 200 ord, kombinerat med ett antal meningsbyggnadsstrukturer som tillsamman genererar Lorem Ipsum som ser ut som en normal mening. Lorem Ipsum genererad på denna sidan är därför alltid fri från repetitioner, humorinslag, märkliga ordformationer osv.

Studievägledning

 • Studie- och yrkesvägledning - vad är det?

  Studie- och yrkesvägledning innebär att du i samtal med en vägledare tar upp frågor kring studier, yrken, val och beslut. I Tyresö finns det vägledare både i grundskolan, på gymnasiet och vuxenutbildningen.
 • Studie- och yrkesvägledning i grundskolan

  Du som går i grundskolan i Tyresö kommun och vill prata om studier, yrken, framtid och gymnasieval är välkommen till oss studie-och yrkesvägledare.
 • Studie- och yrkesvägledning på gymnasiet

  Du som går i gymnasiet och funderar på vad du ska göra efter gymnasiet är är välkommen till Tyresö kommuns studie- och yrkesvägledning (SYV).
 • Studie- och yrkesvägledning för vuxna

  Du som bor i Tyresö kommun och känner dig osäker inför ditt studie- och yrkesval eller funderar på hur du skall komma vidare i din karriär, är välkommen till Tyresö kommuns studie- och yrkesvägledning (SYV).
 • Extra stöd i studierna

  En del elever behöver mer stöd än andra för att klara skolarbete och utbildning. Behoven av stöd kan ha olika orsaker: fysiska, psykiska, sociala, språkliga eller andra behov. Det är viktigt att ta hänsyn till detta när man söker en skola eller utbildning, så att man får den hjälp man behöver.
 • Söka till högskola och universitet

  Här hittar du viktiga datum för dig som ska söka till högskola eller universitet.
 • Stöd för unga utan gymnasieutbildning

  Är du mellan 16 och 20 år, gått ut grundskolan men inte avslutat någon gymnasieutbildning? Inom det Kommunala aktivitetsansvaret (KAA) erbjuder vi stöd och vägledning för dig som vill komma igång med att studera, arbeta eller ha någon annan sysselsättning på dagarna.
Sidan publicerad av: lon@tyreso.se
Senast uppdaterad: 9 oktober 2019
Upp

Hitta på sidan