Båt, kajak och kanot

Här kan du läsa om alla vikar, fjärdar och strömmar som lämpar sig för paddling och om Tyresös bryggplatser och båtklubbar.

Paddlar kanot i skärgård.

Kanot och kajak

Tyresös kustremsa med många vikar och fjärdar lämpar sig mycket väl för kanot- och kajakfärder. Dessutom har Tyresö ett av de mest välkända och populära kanotstråken i Stockholmstrakten: Drevviken, Gudö å, Långsjön, Gammelströmmen, Tyresö Flaten, Nyfors, Albysjön, Uddbyviken och Kalvfjärden. Lyft är nödvändiga vid Nyfors och Uddby.

Det går också att från Albysjön ta vattenvägen över Fatburen. Lyft upp kanoten på Brakmarsvägen och sjösätt den igen vid nedre delen av Follbrinksströmmen mot slottet och Kalvfjärden.

Paddla i Stockholm och Tyresö
Kanotguiden har tips om kanotleder i Stockholm och Tyresö.

Kanotguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kanotboden har uthyrning av kanoter för både små och större arrangemang.

Kanotbodenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kajakboden har uthyrning av kajaker, kanadensare, S.U.P & utrustning.

Kajakbodenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bryggplatser och båtklubbar

Kommunen har avtal med 40-tal båtklubbar av varierande storlek som arrenderar mark av kommunen, därutöver finns ett dussintal till båtklubbar i kommunen som arrenderar av andra markägare eller äger sin egen mark. På kommunens mark finns cirka 1 500 båtplatser och privat mark cirka 1 100 båtplatser. Intresserade båtägare kan anmäla sig direkt till klubbarnas kö.

Roddbåtar

Tyresö fiskevårdsförening hyr ut roddbåtar vid Albysjön, Öringesjön, Grändalssjön, Tyresö Strand, Ällmorafjärden/Dyvik, på Notholmen och vid Tyresö Flaten.

Tyresö fiskevårdsföreninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad av: fritid@tyreso.se
Senast uppdaterad: 1 april 2019
Upp