Lyssna och titta på några av 2020 års deltagare

Möjligheterna att få se våra fantastiska deltagare i Funkisfestivalen 2020 har tyvärr inte varit så stora under 2021, men här har ni chansen att få se sex av bidragen!

I och med pandemin så har vi inte haft möjlighet att arbeta med projektet Funkisfestivalen på samma sätt som tidigare år. Vi hann visserligen med en delfinal i Tyresö innan pandemin bröt ut på allvar.

Men för Funkisfestivalens deltagare och framför allt vinnaren Gerd Söderlind har det inneburit att de inte haft möjligheten att framträda under året i olika sammanhang, som vi enligt tradition erbjuder dem. Tidigare har vinnaren bland annat sjungit på Kultur- och idrottsgalan och flera av deltagarna har sjungit på Tyresöfestivalen.

För att råda bot på detta arrangerades det ett par inspelningsdagar där alla deltagarna från Funkisfestivalen 2020 fick en förfrågan om att komma och spela in sitt bidrag. Vi fick in sex stycken anmälningar och resultatet kan ni se här! Artisterna ackompanjeras av Kulturskolans lärare.

Alex Giles med "Goliat". Text och musik: Laleh Pourkarim. Originalartist: Laleh.

Ernst Cederholm med "Eloise". Text och musik: Gert Lengstrand, Lasse Holm. Originalartist: Arvingarna.

Gerd Söderlind med "Liv". Text och musik: Lasse Holm, Ingela Forsman. Originalartist: Carola.

Kent Tiilama med "Leende guldbruna ögon". Text och musik: Alton Delmore, Arthur Smith, svensk text Robert Monby, Gösta Carje. Originalartist: Vikingarna.

Lena Kamrin med "Mina bränder". Text och musik: Thomas G:son, Jimmy Jansson, Anis Don Demina, Pa Moudou Badjie, Robin Svensson. Originalartist: Zeana feat. Anis Don Demina.

Marita Halldén med "Reflection". Text och musik: Matthew Wilder, David Zippel. Originalartist: Christina Aguilera

Sidan publicerad av: kulturen@tyreso.se
Senast uppdaterad: 28 september 2021

Hitta på sidan