Parkour

Fritidsgårdarna arrangerar parkourverksamhet för barn och ungdomar i åldern 6–14 år.

Vad är parkour?

Parkour är konsten att ta sig från en punkt till en annan på ett smidigt och säkert sätt som möjligt. Parkour handlar om att leka med rörelse samtidigt som man tränar uthållighet, snabbhet och smidighet. För att börja träna parkour behöver man inte vara elitgymnast, vilken frisk människa som helst kan börja. Men vad som krävs är stark vilja och motivation.

Vår vision är att träningen inte bara ska fokusera på styrka utan på hela kroppen. Vi tränar självkänsla, självförtroende, balans, tålamod, stabilitet, disciplin, medvetenhet, motivation, delaktighet, glädje och harmoni. Men det viktigaste är att vi ska ha kul!

Kvalitet och värdegrund

Våra träningar genomsyras av ett hälsofrämjande perspektiv, där alla barn får synas, bekräftas och uppmuntras till att ta ett steg i taget när det gäller inlärningsprocessen. Detta eftersom livet handlar om att ta små steg framåt. Vi tror på en bra gruppsammanhållning.

Anmälan och träning

Det kostar 300 kronor per termin att delta och det finns flera grupper, för nybörjare och de som tränat några terminer redan. Träningen är på Stimmets skola.

Sidan publicerad av: Tomas Olausson
Senast uppdaterad: 14 mars 2024