Parkour

Section with path "Page Content/Mitten/E-post" could not be found in parent "Nyboda fritidsgård"

Parkour är en av de populäraste sporter bland barn just nu. Fritidsgårdarna arrangerar parkourverksamhet för barn och ungdomar i åldern 6–14 år.

Vad är parkour egentligen?

Parkour är konsten att ta sig från en punkt till en annan på ett smidigt och säkert sätt som möjligt. Parkour handlar om att leka med rörelse samtidigt som man tränar uthållighet, snabbhet och smidighet. För att börja träna parkour behöver man inte vara elitgymnast, vilken frisk människa som helst kan börja. Men vad som krävs är stark vilja och motivation.

Vår vision är att träningen inte bara ska fokusera på styrka utan på hela kroppen. Vi tränar självkänsla, självförtroende, balans, tålamod, stabilitet, disciplin, medvetenhet, motivation, delaktighet, glädje och harmoni. Men det viktigaste är att vi ska ha kul!

Kvalitet och värdegrund

Våra träningar genomsyras av ett hälsofrämjande perspektiv, där alla barn får synas, bekräftas och uppmuntras till att ta ett steg i taget när det gäller inlärningsprocessen. Detta eftersom livet handlar om att ta små steg framåt. Vi tror på en bra gruppsammanhållning.

Sidan publicerad av: Tomas Olausson
Senast uppdaterad: 30 november 2022