Sportlov 2021

Dags för ett efterlängtat sportlov. Vill du hitta på något kul hemma i Tyresö finns här några tips på saker du kan göra.

Aktuell information hittar du alltid i evenemangskalendern här på webbplatsen. Om du filtrerar på kategori lovaktiviteter får du upp evenemang för sportlovslediga med utförlig information.

Här finns evenemangskalendern

Ur spelet Minecraft

Biblioteken

Digital workshop: Lär dig bygga maskiner i Minecraft

Har du också drömt om att bygga en hiss i Minecraft? Kanske en pistondoor? Eller en automatisk chest-sorter? Anmäl dig till vår digitala workshop i Minecraft där du får lära dig grunderna inom Redstone. Du deltar hemifrån via Zoom och behöver en dator, internetuppkoppling, ett Minecraft-konto, och Minecraft Java Edition nedladdat på din dator.

Passar barn från cirka 10 år. Ingen avgift. Begränsat antal platser.
Anmäl dig till: biblioteket@tyreso.se

Onsdag den 3 mars och torsdag den 4 mars klockan 12–14.

Barn färglägger teckning

Pysselpåsar – take away

Pysselsugen på sportlovet? Hämta en gratis pysselpåse på ditt bibliotek och pyssla hemma. Finns på alla bibliotek så långt de räcker.

Sportlovstävling - Bokjakt

Under sportlovet kommer Tyresö bibliotek att ha en bokjakt för barn och ungdomar. Håll utkik på våra sociala medier och på vår webbplats för mer information och ledtrådar!

Facebook: facebook.com/tyresokulturbiblioteklänk till annan webbplats

Instagram: tyresokulturbiblioteklänk till annan webbplats

Läs mer på bibliotekets egen webbplats.länk till annan webbplats

Kulturskolan

Teaterkurs

Under två dagar på sportlovet erbjuder Tyresö kulturskola gratis teater. Vi kommer att arbeta med olika improvisationer och teaterlekar.

För barn födda 2010-2012. Gratis. Bokningen gäller båda dagarna. Ta med egen lunchlåda.
Måndag 1 mars och tisdag 2 mars kl 10–14.

Michael Jackson bandkurs

För dig från 13 år som sjungit och spelat ett tag. Vi övar in två låtar av ”The King of pop”. Gratis.
Måndag 1 mars och tisdag 2 mars kl 13–16.

Prova på solosång

Är du nyfiken på solosång, och undrar vad man gör på sånglektioner? Under sportlovet kan du nu prova på sång helt gratis.
Måndag 1 mars och tisdag 2 mars, flera tider

Här kan du anmäla dig till Kulturskolans kurserlänk till annan webbplats

Kultur- och naturspanarna – GPS-quiz

Familjeäventyr på egen hand utomhus i Alby, Tyresö slottspark och Tyresö centrum. Tre lekfulla utmaningsrundor för alla familjer som längtar efter ett litet äventyr.

Klä på er varmt, håll avstånd och ta med fikat ut!

Fröken Råtta i Tyresö slottspark

Följ med på Fröken Råttas äventyr i slottsparken och upptäck berömda slottsfruar, spännande träd och vad skalbaggarna lämnade i stocken.

Rekommenderad ålder: 6-10 år och familj.
Längd: cirka 60 minuter, 1,4 kilometer
Start: Tyresö slottsväg, obeliskerna mitt framför slottet.
Tillgänglighet: Turen är anpassad för rullstol och barnvagn, med reservation för begränsad framkomlighet på grund av snö.

Gömt och glömt i Alby

I Alby kan du gå en utmaningsrunda som leder till spännande, lite hemliga platser som de flesta inte känner till. Från fågelrestaurang till vikingagrav, om du har bra fantasi blir det en resa i tiden också…

Rekommenderad ålder: 6-12år och familj
Längd: cirka 60 minuter, 1,2 kilometer
Start: Vid Alby friluftsgård
Tillgängligt: Denna tur passar för dig som kan leta i skogen och kan gå på stigar som ibland blir branta. Ej tillgänglig med barnvagn och rullstol. Du behöver passera en trafikerad parkeringsplats.

Konstspaning runt Tyresö centrum

Följ med och upptäck den offentliga konsten som finns runt Tyresö centrum. Konstverken på våra gator och torg är ibland stora och väl synliga, andra lite mer hemliga så man får leta efter dem!

Rekommenderad ålder: 5-10 år och familj
Längd: cirka 45 min, 1 kilometer
Start: Vid Stadsparkens entréskylt utanför restaurang Spis och Vin.
Tillgängligt: Turen är anpassad för rullstol och barnvagn, med reservation förbegränsad framkomlighet på grund av snö. Ta med dig en vuxen person då du behöver gå i närheten av trafiken.

Hur gör man?

För att gå rundorna så surfar du in på play.gpsquiz.comlänk till annan webbplats med webbläsaren i din telefon. När du är i närheten av startpunkten för rundan dyker den upp i telefonen,

https://play.gpsquiz.comlänk till annan webbplats

Gps-quiz är gratis och öppet under tidsperioden: 27 februari-11 april.

GDPR och GPS-QUIZ

Personuppgifter kan komma att samlas in av GPS Quiz med syfte att genomföra quizet. Om du vill delta i våra quiz behöver du välja ett lagnamn och tillåta att programmet får åtgång till din platsdata. Därefter kan du välja att uppge din mailadress om du vill att lagresultatet ska skickas/mejlas till dig efter att quizet avslutats. Du kan också bocka i en ruta om du godkänner att din email-adress får användas av GPS Quiz för att skicka/mejla information till dig. Lämna inte några personuppgifter i lagnamnet eller i svarsformuläret. Quizen finns tillgängliga fram till den 11 april, men data kopplade till de specifika quizen raderas dagligen. Har du däremot valt att registrera din mailadress hos GPS quiz får du själv kontakta dem för att radera dessa data. Länk till GPS Quiz integritetspolicy: https://www.gpsquiz.com/privacypolicylänk till annan webbplats

Nationalparkernas hus i Tyresta

Äventyrliga klubben lär sig mer om ugglor
Temat för sportlovet i Tyresta nationalpark 2021 är ugglor! Du kan höra dom hoa sena kvällar. Deras sinnen är vässade för jakt med en syn och hörsel som vi människor bara kan drömma om. Vissa är stora och andra är pyttesmå.

Utanför naturum finns en utställning om ugglor, där ni kan lära er mer om ugglor och lära er deras läten.

Naturum och Äventyrliga klubben finns på plats alla dagar under sportlovet. Mellan kl 11–14 pågår en massa roliga aktiviteter och tävlingar om ugglor för hela familjen. Och vissa dagar är också ruggugglan på plats med kluriga gåtor.

Alla dagar på sportlovet kl 11–14.

Här kan du läsa mer om utställningen. länk till annan webbplats

Naturguidning på egen hand

Det finns fyra guidehandledningar för dig som vill vandra och upptäcka Tyresös natur. Gammelström och Tyresö-Flaten, Tre strömmar, Alby och Kolardammarna, samt Fatburen och Albysjön.

Här hittar du handledningarna

Åk skridskor och skidor

Här på webbplatsen kan du läsa när vi har spårat skidspår vid Alby eller skridskoslingor på Albysjön. Alllmänhetens åkning i våra ishallar är inställt på grund av restriktionerna kring coronapandemin.

Åka skidor

Åka skridskor

Sidan publicerad av: Christine Salomonsson
Senast uppdaterad: 25 februari 2021