Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Bild och form (från 7 år)

Vi arbetar med olika material inom måleri, teckning och skulptur. Här får du utlopp för din fantasi och kreativitet.

Pojke tecknar under bildlektion på Tyresö kulturskola.

Bilder berättar. Genom att själva skapa får vi en ökad förståelse för det vi ser omkring oss. Att göra egna berättelser med bild och form, ger eleverna möjlighet att bli aktiva medskapare i sammanhang de ingår. Eleverna får lära sig grunderna i konstens hantverk, material och historia.

Det allra viktigaste är lusten och glädjen i att få skapa. I kulturskolans bildundervisning får du skapa både fritt, i temaarbeten och genom olika materialexperiment. Stor vikt läggs vid elevernas intressen och möjligheter.

Materialen och teknikerna vi arbetar med varierar med barnens ålder och färdighet. Vi tecknar med blyerts och kol, lär oss blanda färg och olika måleri- och trycktekniker samt skapar tredimensionella objekt i olika material. Terminen avslutas med en utställning som lyfter fram och sammanfattar det eleverna gjort under terminen.

Boka kurs

Lärare
Susanne Högdahl Holm

Sidan publicerad av: Patrik Hogenäs
Senast uppdaterad: 20 november 2019
Upp

Hitta på sidan