Hotell- och turismprogrammet

Gillar du ett högt tempo och att ha liv och rörelse kring dig? Drömmer du om att ha hela världen som arbetsplats? Då är hotell- och turismprogrammet något för dig! Turismnäringen är idag den snabbast växande branschen i världen, och många spännande karriärmöjligheter väntar på dig.

Initiativförmåga och servicekänsla

Under studietiden kommer du att utveckla din initiativförmåga, servicekänsla och förmåga att möta gäster med olika bakgrund och behov. Du får den kunskap och kompetens som behövs för att arbeta inom hotell- och turismbranschen, allt från personlig service till eget företagande.

Spännande projekt och samarbeten

Under din gymnasietid kommer du att få lära dig att planera och genomföra många spännande projekt, både i och utanför skolan. Det kan till exempel handla om att ordna en konferens eller att skapa och genomföra guidade turer samt andra evenemang. Vi har ett nära samarbete med branschen i form av studiebesök, föreläsningar och gemensamma projekt.

Entreprenörskap

Vi samarbetar med Ung Företagsamhet (UF) och alla våra elever får en chans att driva ett eget företag. Genom kunskap i entreprenörskap kommer du att vara väl förberedd för ditt framtida yrkesliv.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

En viktig del av studierna på hotell- och turismprogrammet gör du på arbetsplatser inom branschen. Därför erbjuder vi praktik på några av Stockholms mest kända hotell, event- och turismföretag. Dessutom har du möjlighet att praktisera på andra orter i Sverige och utomlands. Många av våra elever får jobb på sina praktikplatser.

Högskolebehörighet och språk

Hos oss läser alla Engelska 6 och därför räcker det att välja till Svenska 2 och Svenska 3 som individuellt val för att få högskolebehörighet. För att du ska maximera dina chanser att få ditt drömjobb och erbjudas nya möjligheter i branschen så läser du dessutom något modernt språk.

Sidan publicerad av: Susanna Dafgård
Senast uppdaterad: 11 januari 2019