Hantverksprogrammet – stylist

Brinner du för mode, make-up och hårstyling? Vill du dessutom få kunskaper i försäljning och marknadsföring? Då är stylistprogrammet något för dig. Utbildningen ger dig stora möjligheter till arbete eller vidareutbildning inom mode, skönhet och detaljhandeln.

En stylist sminkar en kvinna.

Diplomerad styleadvisor

Vi samarbetar med Smart Styling som är ett digitalt utbildningsprogram inom styling. Målet med utbildningen är att ge kunskaper och förmågan att välja kläder och färger utifrån varje kunds personliga egenskaper. Utbildningen är kvalitetssäkrad av Svensk Handels kompetensbyrå. Efter avslutad utbildning kan du bli diplomerad styleadvisor och modesäljare.

Utbildningens upplägg

Under ditt första år får du grundläggande kunskaper inom hårstyling, makeup, hud, naglar samt mode, stil, färg och form. I årskurs två arbetar du med mer avancerade tekniker inom hår, mode och makeupstyling. I årskurs tre får du möjlighet att fördjupa dig i alla moment som ingår i ett stylistuppdrag. Du får de verktyg du behöver för att kunna skapa en helhet när det gäller stil, färg och form vilket ökar dina möjligheter till arbete.

Entreprenörskap

För oss är det viktigt att utbildningen leder till arbete. Därför arbetar vi ofta i projektform där du får arbeta med verklighetstrogna projekt och uppdrag. Du ges möjlighet att dokumentera dina arbeten i en portfolio som du sedan kan visa upp när du söker arbete. Genom att skaffa dig kunskaper i försäljning, företagande och entreprenörskap kommer du att vara väl förberedd för yrkeslivet eller vidare studier. Vår ambition är att du under utbildningen får möjlighet att prova på och fördjupa dig inom olika arbetsområden. Det finns även möjlighet att läsa in högskolebehörigheten om du önskar.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under hela utbildningstiden får du praktisera på arbetsplatser med inriktning på mode, skönhet, handel och försäljning och knyta framtida kontakter i branschen. APL är en viktig del av utbildningen och många av våra elever erbjuds arbete redan innan de slutat skolan.

Poängplan Stylist , 110.4 kB, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad av: Dafgård Päivärinta Susanna
Senast uppdaterad: 17 juni 2024