Försäljning- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet, (tidigare handels- och administrationsprogrammet) är utbildningen för dig som brinner för kundservice, ekonomi, försäljning, marknadsföring eller butikskommunikation.

Utbildningen fokuserar bland annat på ledarskap, affärsutveckling och företagande. Du kommer få utveckla med exponeringsplaner, få kunskaper om hur man använder form och färg kring varor för att uppnå effekt och lära dig om digitala hjälpmedel, presentationsteknik och digital marknadsföring.

Som en del av utbildningen har du APL, arbetsplatsförlagt lärande, där du gör praktik på en arbetsplats som passar dig och dina intressen. I årskurs tre har du möjlighet att förlägga din APL utomlands.

Grunden till mycket inom försäljning och service är knutet till entreprenörskap och du kommer få möjlighet att starta och driva ditt eget UF-företag under utbildningstiden. Det är en chans att utveckla en affärsidé, utforma en grafisk profil och marknadsmaterial och på riktigt testa av en tanke som du har.

Självklart finns möjligheten att läsa till grundläggande högskolebehörighet hos oss på Tyresö Gymnasium.

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 18 januari 2022

Hitta på sidan