Viktigt om e-tjänster och e-post!

Publicerad: 21 januari 10:29

Har du använt kommunens e-tjänster eller skickat e-post till kommunen någon gång mellan torsdag 16 januari kl 08.00 till och med måndag 20 januari kl 16.00? Då kan du behöva skicka om e-tjänsten eller e-postmeddelandet.

Behöver du skicka om? Läs mer här

Fordon- och transportprogrammet

Gillar du bilar och är du intresserad av hur den moderna teknologin fungerar? Då är fordonsprogrammet något för dig. Utvecklingen går snabbt inom branschen så det finns alltid nya saker att lära sig. Hos oss får du lära dig grunderna så att du kan börja arbeta som personbilsmekaniker.

Elever på fordonsprogrammet svetsar

Fordonsteknik

Utbildningen ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du lär dig att skapa goda relationer till kunder och medarbetare. Du får mycket goda förutsättningar för ett framtida arbete som personbilsmekaniker eller för att starta upp din egen verkstad.

Inriktning personbilsteknik

När du valt inriktning personbilsteknik lär du dig genomföra underhåll, diagnostisering och reparationer av personbilar. Du utvecklar ett tekniskt kunnande som hjälper dig vid problemlösning av fordon med hjälp av den teknik och utrustning som behövs för att reparera moderna bilar.

Utbildningens upplägg

I årskurs ett har du praktisk och teoretisk undervisning som ger grundläggande kunskaper om bilar. Du lär dig hur olika fordon är uppbyggda och hur olika komponenter fungerar. Under årskurs två kommer du och dina klasskamrater att starta en egen bilverkstad på skolan där ni lär er utföra reparationer och underhåll samt starta och driva ett företag. I årskurs tre går vi in djupare på den senaste tekniken så att du står redo att kliva ut i arbetslivet. Det finns även möjlighet att läsa in högskolebehörigheten om du önskar.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Programmet har ett nära samarbete med branschen. Du får en inblick i yrkeskulturen och utvecklar en yrkesidentitet redan från årskurs ett. Många av våra elever blir erbjudna anställning redan under studietiden.

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 11 januari 2019
Upp