El- och energiprogrammet – elteknik

Är du tekniskt intresserad och vill ha ett fritt och ansvarsfullt yrke? Här får du kunskaper i att konstruera, installera och underhålla olika typer av elinstallationer. Efter utbildningen kan du till exempel arbeta som installationselektriker, serviceelektriker och larminstallatör.

Stockholms första ETG-partner

Tyresö gymnasium är Stockholms första ETG-partner. Fördelen med det är att när du är klar med gymnasiestudierna och har blivit godkänt med examensproven får du ditt yrkesbevis. Det betyder att lärlingstiden blir inkluderad i utbildningen. Du blir alltså elektriker på tre år i stället för fyra. Det innebär att du kan börja arbeta som förstaårs montör direkt efter gymnasiet istället för att vara lärling. Samhället expanderar och blir allt mer digitalt vilket leder till att behovet av duktiga elektriker kommer att växa. Därför har vi genom vårt samarbete anpassat utbildningen utifrån företagens önskemål och krav för att du som nyutbildad elektriker ska ha stora möjligheter att få jobb. Vill du bli elektriker och få ett framtidsyrke som är både spännande, omväxlande och roligt ska du välja en skola som är en ETG-partner. Det finns även möjlighet att läsa in högskolebehörigheten om du önskar.

Läs mer om ETG-college här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Entreprenörskap

Under årskurs tre kommer du och dina klasskamrater att läsa entreprenörskap. Genom att skaffa dig kunskaper i företagande och entreprenörskap kommer du att vara väl förberedd för yrkeslivet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Oavsett vilken inriktning du väljer kommer du att vara ute på praktik en del av din utbildning vilket ofta leder vidare till det första jobbet efter gymnasiet.

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 24 februari 2021