El- och energiprogrammet – datorteknik

Har du ett stort teknikintresse inom data, nätverk och programmering och vill satsa på en utbildning som ger goda möjligheter att få ett bra arbete efter gymnasiet? Då är el- och energiprogrammets inriktning dator- och kommunikationsteknik något för dig.

Fördjupning nätverkstekniker och spelprogrammering

På vår inriktning Dator- och kommunikationsteknik läser du kurser i nätverksteknik, nätverkssäkerhet samt administration av nätverks- och serversystem. Du får lära dig om Microsoft Server och molntjänster. Vi ger dig även vägledning och stöd till att ta Googles onlinekurser om bland annat cybersäkerhet samt kodning och utveckling. Detta är mycket eftertraktad kunskap i dag.

Du lär dig spelutveckling i programmering 1 och programmering 2 samt skapar en portfolio med arbetsprov att visa upp när du söker eftergymnasiala spelutvecklingsutbildningar. Du lär dig även front och back end-utveckling i webbutveckling 1 och webbserverprogrammering 1.

E-sport profil

Tyresö gymnasium erbjuder specialidrott med inriktning mot e-sport som individuellt val. I samarbete med Tyresös föreningsverksamhet hålls speleftermiddagar i vårt e-sportsrum.

Vi besöker även Dreamhack i Jönköping. På Tyresö gymnasium har du möjlighet att inrikta ditt gymnasiearbete mot e-sport. Läsåret 2019/2020 bygger eleverna som går årskurs tre ett e-sportscafé ihop med fritidsgårdarna och har en turnering vid öppet hus.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Du kommer att vara ute på praktik hälften av ditt tredje år. Ofta leder APL vidare till det första jobbet efter gymnasiet. Många av våra elever blir erbjudna anställning redan under studietiden.

Poängplan Datorteknik , 110.1 kB, öppnas i nytt fönster.

NYHET!

Testa spelet som våra avgångselever har gjort.
Du laddar ner spelet genom att klicka på länken här: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 14 juni 2024