El- och energiprogrammet – datorteknik

Har du ett stort teknikintresse inom data, nätverk och programmering och vill satsa på en utbildning som ger goda möjligheter att få ett bra arbete efter gymnasiet? Då är el- och energiprogrammets inriktning dator- och kommunikationsteknik något för dig.

Certifierad Cisco-akademi

Tyresö Gymnasium är en Cisco-akademi. Det innebär att du läser Cisco-upplagda kurser som leder fram till nya CCNA-certifieringen med fokus på säkerhet och automatisering

Fördjupning nätverkstekniker

På vår inriktning Dator- och kommunikationsteknik läser du kurser i nätverksteknik, nätverksteknologier, nätverkssäkerhet samt administration av nätverks- och serversystem. Du får lära dig om Microsoft Server och molntjänster. Du lär dig spelutveckling i programmering 1 och programmering 2 samt skapar en portfolio med arbetsprov att visa upp när du söker eftergymnasiala spelutvecklingsutbildningar.
Du lär dig front och back end-utveckling i webbutveckling 1 och webbserverprogrammering 1.

E-sport profil

Tyresö gymnasium erbjuder specialidrott med inriktning mot e-sport som individuellt val. I samarbete med Tyresös föreningsverksamhet hålls speleftermiddagar i vårt e-sportsrum.
Vi besöker även Dreamhack i Jönköping. På Tyresö gymnasium har du möjlighet att inrikta ditt gymnasiearbete mot e-sport. Läsåret 2019/2020 bygger eleverna som går årskurs tre ett e-sportscafé ihop med fritidsgårdarna och har en turnering vid öppet hus.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Du kommer att vara ute på praktik hälften av ditt tredje år. Ofta leder APL vidare till det första jobbet efter gymnasiet. Många av våra elever blir erbjudna anställning redan under studietiden.

Hos oss läser alla matematik 2a, därför räcker det att välja till kurser i engelska 6 och svenska som individuellt val för att få högskolebehörighet.

NYHET!

Testa spelet som våra avgångselever har gjort.
Du laddar ner spelet genom att klicka på länken här: Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 17 juni 2022