Så här lyckas vi

Tyresö gymnasium har utbildningen för dig. Tillsammans ser vi till att ditt intresse blir ditt framtida jobb!

Studenter kastar sia mössor i luften.

Här är vår värdegrund

Elever är underbart olika och lever i en värld som förändras snabbt. Det gillar vi! Hos oss står lärande, goda resultat och en mångsidig utveckling efter vars och ens individuella förutsättningar i centrum.

Våra framgångar går att mäta

Vi har länge varit framgångsrika med våra yrkesprogram. I oktober 2016 fick vi det återigen bekräftat när vi tog personlig kontakt med alla våra elever som tog studenten 2015 och 2016 för att följa upp vad de gör idag. Av de elever som tog studenten 2015 var 87 % i sysselsättning (arbete eller studier) och av de elever som tog studenten 2016 var 80 % i sysselsättning.

Nära kontakter med olika branscher

Vi har ett tätt samarbete med branscherna vilket ger fina praktikplatser. Vi lägger stor vikt vid att eleverna blir anställningsbara och vi har exempelvis en modern frisörsalong, bygghall och fordonshall vilket är grunden för att lära dig hantverket fullt ut. Du kan även skaffa dig attraktiva certifieringar från Microsoft och Cisco.

Resurser, stöd och elevdemokrati

För att lyckas i skolan behövs verkliga förutsättningar och bra resurser. Vi har bibliotek, idrottshallar, fotbollsplan, gym, och café.

Ibland kan man behöva lite extra stöd för att nå sina mål. Därför har skolan ett starkt elevvårdsteam som består av sjuksköterskor, kuratorer och studievägledare samt speciallärare.

Som elev kan du vara med att påverka olika saker på skolan. Detta sker exempelvis genom programråd och skolkonferenser.

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 3 mars 2018