Problem med telefonin

Publicerad: 21 september 12:20

Det är problem med kommunens telefonväxel och det kan vara svårt att nå oss. Vi arbetar med problemet.

Ansökan till gymnasiet

När du har bestämt dig för vilken skola och vilket program du ska välja, gör du din ansökan via Gymnasieantagningen i Stockholms län.

När är det dags att söka gymnasiet?

  • Första ansökningsdatum är i februari och under maj månad kommer du att kunna, vid behov, ändra din ansökan. Kontakta då Gymnasieantagningen.
  • Du söker vanligtvis till gymnasieskolan under vårterminen det år du avslutar grundskolan. Information och studievägledning får du från skolans studievägledare.
  • Om du redan går på en gymnasieskola, men vill söka om, ska du kontakta din studievägledare.
  • Om du inte går i skolan men som vill söka till gymnasiet ska du kontakta Gymnasieintagningen eller din tidigare studievägledare.
  • Oavsett vilka skolor och utbildningar du söker till ska du lämna in en ansökan där du skrivit alla dina val.
  • Frågor om din ansökan besvaras av Gymnasieantagningen Stockholms län på telefon 08-58 00 80 eller e-post: gyantagningen@ksl.se

Centralt kansli för antagningen

Det är Gymnasieintagningen Stockholms län som ansvarar för antagningen till gymnasieskolan för kommuner i Stockholms län (förutom Norrtälje kommun). Även antagningen till de flesta av länets fristående gymnasieskolor sköts av det centrala kansliet. På deras hemsida finns det information om utbudet inom gymnasieskolan i Stockholms län, antagningsstatistik från tidigare år och övrig information om antagning till gymnasieskolan.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 6 mars 2018
Upp