Ansökan till gymnasiet

När du har bestämt dig för vilken skola och vilket program du ska välja, gör du din ansökan via Gymnasieantagningen i Stockholms län.

När är det dags att söka gymnasiet?

  • Första ansökningsdatum är i februari och under maj månad kommer du att kunna, vid behov, ändra din ansökan. Kontakta då Gymnasieantagningen.
  • Du söker vanligtvis till gymnasieskolan under vårterminen det år du avslutar grundskolan. Information och studievägledning får du från skolans studievägledare.
  • Om du redan går på en gymnasieskola, men vill söka om, ska du kontakta din studievägledare.
  • Om du inte går i skolan men som vill söka till gymnasiet ska du kontakta Gymnasieintagningen eller din tidigare studievägledare.
  • Oavsett vilka skolor och utbildningar du söker till ska du lämna in en ansökan där du skrivit alla dina val.
  • Frågor om din ansökan besvaras av Gymnasieantagningen Stockholms län på telefon 08-58 00 80 eller e-post: gyantagningen@ksl.se

Centralt kansli för antagningen

Det är Gymnasieintagningen Stockholms län som ansvarar för antagningen till gymnasieskolan för kommuner i Stockholms län (förutom Norrtälje kommun). Även antagningen till de flesta av länets fristående gymnasieskolor sköts av det centrala kansliet. På deras hemsida finns det information om utbudet inom gymnasieskolan i Stockholms län, antagningsstatistik från tidigare år och övrig information om antagning till gymnasieskolan.

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 6 mars 2018