10 maj 2022

Elever från Tyresö gymnasium vann Svenska Skolcupen i E-sport för tredje gången

Eleverna som tävlade för gymnasiet var Jacob Gowans, Linus Gyllun och Adam Svärd. De vann Svenska skolcupen i Rocket League för tredje gången i rad då de slog Flygteknik Ljungbyheds lag i Svenska Skolcupens final som avgick i Nordstan i Göteborg.

Det glada vinnarlaget från vänster; Jacob Gowans, Linus Gyllun och Adam Svärd

Adam och Jacob har valt Tyresö gymnasiums el-dataprogram på grund av e-sport-inriktningen, Linus utbildar sig till elektriker och har utnyttjat möjligheten att gå e-sport som individuellt val, något alla elever på skolan har chansen att göra.

Alla tre, som tar studenten om bara några veckor, tycker att E-sporten har gett dom en givande plattform att utveckla sina individuella färdigheter och också underlättat lagsamarbetet mellan varandra, då de kunnat spela och kommunicera direkt i klassrummet. De vill alla fortsätta att utvecklas inom detta och har därför valt att fördjupa kunskaper och färdigheter i E-sport på Tyresö gymnasium.

- Det är väldigt roligt att eleverna presterat bra i Svenska Skolcupen och representerat vår skola på ett så förtjänstfullt sätt i Rocket League. Vi lägger stort fokus i individuell handledning utifrån varje elevs behov och dessa elever har verkligen tagit stora steg under läsåret som gått. Vi är mycket nöjda över deras insats och hoppas kommande elever ska kunna fortsätta på samma sätt nästa läsår, säger Robert Lagnemo som undervisar i e-sport på Tyresö gymnasium.

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 10 maj 2022