13 december 2021

Elever från Tyresö gymnasium vann Svenska Skolcupen i E-sport

Under hösten så tävlade gymnasieskolor i hela landet i E-sportturneringen Svenska Skolcupen, och Tyresö gymnasium är ännu en gång stolta vinnare i Rocket League!

Det glada vinnarlaget från vänster; Linus Gyllun, Jacob Gowans och Adam Svärd

Eleverna som tävlade för gymnasiet var Jacob Gowans, Linus Gyllun och Adam Svärd. De vann skolcupen i Rocket League även innan sommaren i år, så till våren satsar de på att ta hem skolcupen för tredje gången innan de tar studenten.

Adam och Jacob har valt Tyresö Gymnasiums el-dataprogram på grund av e-sport-inriktningen, Linus utbildar sig till elektriker och har utnyttjat möjligheten att gå e-sport som individuellt val, något alla elever på skolan har chansen att göra.

Alla tre, som går i årskurs tre på gymnasiet, tycker att E-sporten har gett dom en givande plattform att utveckla sina individuella färdigheter och också underlättat lagsamarbetet mellan varandra, då de kunnat spela och kommunicera direkt i klassrummet. De vill alla fortsätta att utvecklas inom detta och har därför valt att fördjupa kunskaper och färdigheter i E-sport på Tyresö gymnasium.

-Vi tycker Tyresö gymnasium har en proffsig spelutrustning i skolans ”gaming room” som används i e-sportundervisningen samt ett stort plus för att skolan också har ett fullt utrustat E-sportcafé där man kan spela på rasterna säger killarna.

- Det är väldigt roligt att eleverna presterat bra i Svenska Skolcupen och representerat vår skola på ett så förtjänstfullt sätt i Rocket League. Vi lägger stort fokus i individuell handledning utifrån varje elevs behov och dessa elever har verkligen tagit stora steg under läsåret som gått. Vi är mycket nöjda över deras insats och hoppas de ska kunna fortsätta på samma sätt nästa läsår, säger Robert Lagnemo som undervisar i e-sport på Tyresö gymnasium.

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 13 december 2021