27 april 2020

Studenten på Tyresö gymnasium

Studenten är en dag som många ungdomar drömmer om. Utspring till musik, fest med vänner och ett kliv in i vuxenlivet. Men på grund av rådande situation med Covid-19 har utbildningscheferna inom storstockholm beslutat att studentfirande i anslutning till skolorna inte kommer att genomföras. Deras beslut grundar sig på Folkhälsomyndighetens rekommendationer, bland annat gränsen på att max 50 personer får samlas.

Två studenter ligger i gräset och håller varandras händer.

Den planerade studentmiddagen på slottet den 1/6 är därför inställd och så även studentfotograferingen den 2/6. Som skola vill vi ändå gärna uppmärksamma studentdagen för våra elever utifrån de restriktioner som finns. På studentdagen den 3/6 planerar vi därför att på förmiddagen genomföra en picknick för studenterna tillsammans med deras mentorer.

Picknickarna kommer att ske på olika platser i närområdet såsom Tyresö slott, Alby friluftsgård, Flatenbadet och Fornuddsparken, detta för att sprida ut klasserna i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Skolledningen kommer att besöka de olika picknicksställena och tacka eleverna för deras tid på Tyresö gymnasium. Vid picknickens slut välkomnar vi en eller två anhöriga eller vänner per elev (beroende på klassens storlek så att vi håller oss inom max 50 personer) att möta upp studenten för fortsatt firande på annan plats.

Vi vill att alla respekterar de gällande restriktioner som finns för att göra denna dag genomförbar och som en minnesvärd stund för våra elever. Betyg kommer skickas hem och når eleven vanligtvis inom två veckor.

Studentdagen är elevernas sista dag här på Tyresö gymnasium och en minnesvärd dag för våra elever. Vi vill med denna samvaro och picknick uppmärksamma våra avgångselever och tacka dem för den tid vi delat, och de minnen vi skapat, under deras skolgång här hos oss.

Vi återkommer med ytterligare detaljer när det närmar sig.

Vänlig hälsning
Lena Beskow
Rektor

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 30 april 2020
Upp