18 mars 2020

Viktig information om hur det blir nu på Tyresö gymnasium (lättläst)

Regeringen har sagt åt alla gymnasier i Sverige att stänga skolorna för att minska spridningen av corona-viruset. Från torsdagen 19 mars är det inte några lektioner på Tyresö gymnasium. Då kommer du istället att vara hemma och ha kontakt med dina lärare via dator.

Tyresö gymnasiesärskola kommer att fortsätta att vara öppen som vanligt från 19 mars.

Om inte företaget som du har APL på säger något annat, ska du fortsätta arbeta där. Du kommer att få meddelande om du inte ska fortsätta arbeta och istället vara hemma och få undervisning på din dator.

De utvecklingssamtal som är idag, onsdag 18/3 och imorgon, torsdag 19/3 kommer inte att vara här i skolan utan ni pratar med varandra på telefon eller Google Hangouts Meet.

Från torsdag den 19 mars klockan 12 är det ordinarie schema för Tyresö gymnasium.

När din lektion startar ska du vara inne på Vklass för att vara med på lektionen. Det gör du genom att du går in i ditt schema, det kommer att komma mer information på vklass om hur du ska göra.

Det är viktigt att du har en dator hemma som fungerar så att du kan vara med på lektionerna. Om du inte har en dator kan du låna en dator på biblioteket, kontakta annelie.lemdal@tyreso.se om du har frågor om datorerna. Det är jätteviktigt att du går in på vklass och är med på lektionerna så att du får närvaro.

Skolsköterskan kontaktar elever som vill ha hälsosamtal. Hälsosamtalen kommer att vara på telefon eller på datorn.

Det är väldigt viktigt att alla går in på vklass och läser informationen som finns där.

Vi kommer att skriva där så fort det finns nytt som ni behöver veta.

Vänlig hälsning
Lena Beskow
Rektor

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 26 mars 2020
Upp