16 mars 2020

Därför ska du välja Tyresö gymnasium

Om du just nu står inför att välja gymnasium och din väg till framtiden är det viktigt att du väljer en skola och utbildning som både leder till jobb och som du verkligen trivs med. På Tyresö gymnasium hjälper vi dig att göra ditt intresse och din talang till ditt jobb. Här får du veta alla fördelarna med att plugga hos oss. Vi tar dig mot dina mål.

Din framtid är det viktigaste du har och på Tyresö gymnasium vill vi att du ska lyckas och nå dit du vill. Du har dina drömmar och mål - vi har utbildningarna som ger dig bra grunder och behörighet att komma vidare. Hos oss finns det många möjligheter och vårt jobb är att hjälpa dig att ta stegen som tar dig till dina mål. Här berättar vi mer om varför du ska välja just Tyresö gymnasium.

Vi utbildar dig så att ditt intresse blir ditt jobb

Brinner du för bilar och teknik? Vill du resa och ha hela världen som arbetsplats? Är du kreativ och vill utrycka dig i form och mode? Du har drömmarna och intressena som du har en passion för – vi har utbildningarna som gör dem till ditt framtida yrke. Vill du göra måndagarna till din vän och något att se fram emot, studera det som du brinner för och älskar att hålla på med. På Tyresö gymnasium erbjuder vi dig många möjligheter att bli det du drömmer om och här arbetar vi tillsammans med dig för att ta till vara på dina styrkor och resurser så att du kan förverkliga dina ambitioner. Vi har ett brett utbildningsutbud som ger dig de kunskaper du behöver för att nå dina mål.

Här är de utbildningar vi erbjuder på Tyresö gymnasium:

 • Hotell- och turismprogrammet. Gillar du att resa och se världen samt att jobba med människor i ett högt tempo? Då är hotell- och turismprogrammet din utbildning. Turismnäringen är bland världens snabbast växande branscher, full av karriärmöjligheter.
 • El- och energiprogrammet – datorteknik. Gillar du teknik, och framför allt data, nätverk och programmering? El- och energiprogrammets inriktning dator- och kommunikationsteknik omvandlar ditt intresse till goda jobbmöjligheter.
 • El- och energiprogrammet – elteknik. Är du tekniskt intresserad och vill jobba i ett fritt och ansvarsfullt yrke som hungrar efter mer arbetskraft? Det här programmet är vägen till att jobba som bl.a. service- eller installationselektriker, larminstallatör m.m.
 • Fordon- och transportprogrammet. Är bilar och ny teknologi din grej? Fordonsprogrammet ger dig de kunskaper som du behöver i en bransch där utvecklingen går snabbt och nya saker händer hela tiden. Här blir du framtidens personbilsmekaniker.
 • Hantverksprogrammet – frisör. Är du kreativt lagd och gillar att skapa med händerna? Då är frisöryrket jobbet där du hjälper människor samtidigt som du får uttrycka din kreativitet, antingen som egenföretagare eller som anställd.
 • Hantverksprogrammet – stylist. Är mode och styling din stora passion? Stylistprogrammet ger dig kunskaperna att kombinera din kreativitet med försäljning och marknadsföring så att du kan jobba med skönhet och mode.
 • Yrkesintroduktion. Vill du gå en yrkesutbildning men saknar behörighet till nationellt yrkesprogram? Vill du börja jobba så fort som möjligt? På yrkesintroduktionsprogrammet kan du utforma dina studier efter dina intressen och förutsättningar för att kunna etablera dig på arbetsmarknaden.
 • Introduktionsprogrammet. Vill du studera på gymnasiet men saknar behörighet? Här förbereder vi dig och hjälper dig till fortsatta studier.
 • Second Chance School. Är du mellan 17 och 24 år, utan arbete och har inte gått klart gymnasiet? Här skapar vi en unik utbildning för just dig som hjälper dig att komma igång och lära dig ett yrke.
 • Gymnasiesärskola. Har du gått särskolans grundutbildning erbjuder vi dig mer kunskaper och möjligheter i två yrkesinriktade nationella program och ett individuellt program.

Vill du läsa mer om dina möjligheter på Tyresö gymnasium? Ladda ned vår senaste katalog! , 15.3 MB.

Tyresö gymnasium – skolan med det lilla extra

Vi erbjuder inte bara ett brett utbud av bra utbildningar som tar dig mot dina mål. Att lära för livet handlar minst lika mycket om att ha rätt människor omkring sig, få det stöd som du behöver och kunna läsa i en trygg miljö där det är lätt att trivas och umgås. På Tyresö gymnasium jobbar vi hårt för att skapa en miljö där du känner dig bekväm och kan växa för att bli ditt bästa jag. Förutom våra utbildningar erbjuder vi dig även:

 • Kompetenta och erfarna lärare och mentorer som verkligen lyssnar på eleverna och ger dem det som de behöver får att nå sina mål
 • Ett duktigt elevhälsoteam med specialpedagoger som ser till att du mår så bra som möjligt när du läser hos oss
 • Ett nära samarbete med branscherna så att du kan få bra praktikplatser och möjlighet att knyta kontakter som kan leda till ett jobb
 • Vi erbjuder specialidrott med inriktning mot e-sport - världens snabbast växande sport - som individuellt val. Ta ditt spelande till en ny nivå!
 • Ett välfyllt bibliotek med de böcker som du behöver och en lugn plats att plugga
 • Ett mysigt café för sköna stunder med vänner eller för en stunds avkoppling
 • Stora välutrustade yrkeslokaler med alla de resurser du behöver
 • Vår egen matsal där du får både frukost och lunch helt gratis
 • En stark gemenskap där vi lär av varandra och utvecklas tillsammans. På Tyresö gymnasium hjälper vi varandra att nå våra mål.

Våra elever lyckas

Det som gör oss mest glada, och som vi verkligen ser som ett bevis på att vi lyckats med att skapa den skola där du och alla andra med en dröm om framtiden kan nå framgångar, är när vi ser hur bra det går för våra elever när de är klara med sin utbildning. Här är några exempel på hur tidigare elever på Tyresö gymnasium har lyckats efter sin utbildning.

Elvira som tog studenten från hantverksprogrammet, inriktning frisör:

”I dag jobbar jag som elev på frisörsalongen Studio54. Jag trivs väldigt bra med yrket och är väldigt tacksam över min utbildning. Det var tre lärorika år, både på skolan men även på mina APL-platser. Jag hade så otroligt kul under skoltiden. Lärarna är väldigt duktiga och erfarna. Med mindre klasser och eleven i fokus kan det inte bli bättre Jag rekommenderar verkligen frisörutbildningen på Tyresö gymnasium!”

Robin som tog studenten från el- och energiprogrammet, inriktning datorteknik:

“Jag fick direkt jobb på min APL-plats som supporttekniker på ett bolag som tillverkar och utvecklar brandlarmsystem. Numera är mina ansvarsområden väldigt breda, jag ansvarar för supporten i både Sverige och Norge. Det viktigaste som jag har fått med mig från Tyresö gymnasium är mina dator-, nätverks- och elkunskaper. Dessa kunskaper använder jag varje dag i mitt yrke. Jag rekommenderar verkligen utbildningen, man får mycket goda kunskaper inom data, nätverk och elteknik. Lärarna på Tyresö gymnasium är väldigt engagerade och bryr sig om elevens lärande. Jag tror att utan Tyresö gymnasium och deras lärare skulle jag inte vara där jag är i dag.”

Devran som tog studenten från fordons- och transportprogrammet:

“Efter studenten började jag i fast på en bilverkstad. Det var samma verkstad som jag gjorde min praktik på. Jag fick anställning direkt. Jag trivs jättebra och får bra betalt.

Under de tre år som jag gick fordonslinjen på Tyresö gymnasium skola fick jag mycket kunskap om både bilar och massa annat. Jag är genuint tacksam mot alla mina fordonslärare. Det som är bra på Tyresö gymnasium är att dina lärare blir dina bästa vänner, vilket innebär att du lättare förstår det som de försöker lära dig och du själv får viljan att nå målen. Tiden på Tyresö gymnasium var de roligaste tre åren jag har haft i mitt liv.”

Välkommen till Tyresö gymnasium – skolan där vi hjälper dig att omvandla dina drömmar till din framtid!

Sidan publicerad av: Lars Fuglesang
Senast uppdaterad: 18 mars 2020