14 november 2019

Stina finalist i nationell makeuptävling

En mörkhårig glad tjej med färgglad sminkning.

Med denna fantasifulla sminkning lyckades Stina Hebda knipa en finalplats i tävlingen Silverpenseln. Bilden visar modellen som Stina stylat.

Tyresö gymnasiums stylistelev Stina Hebda är en av 8 finalister till tävlingen Silverpenseln som går av stapeln i Göteborg den 29 november. Vi håller tummarna för henne!

Silverpenseln är en årlig makeuptävling för gymnasielever som arrangeras av Makeupstudion, en av landets främsta makeupskolor. Gymnasieelever från hela Sverige är med och tävlar för att komma till final. I år är det andra året som Tyresö gymnasium är med i tävlingen. Stina Hebda går andra året på stylistprogrammet och hon lyckades med bedriften att komma till final i konkurrens med över 150 tävlanden.

- Eftersom att temat för årets silverpensel var ”Female power makeup look” så kände jag att kvinnor och tjejer i vår tid ska vara fria att vara hur de vill, som i pride, vi ska också kunna ha allt från ett fullt ansikte med smink till att inte ha något smink alls, säger Stina Hebda.

Hon fortsätter:

- Då det är en sminktävling och det måste vara en sminkad look så kände jag att jag ville lyfta fram en färgglad kreativ look som sticker ut från mängden men som ändå har inslag av en feminin klassisk sminkning.

Stinas lärare Emma Andersson tror att man behöver ett öppet sinne för att bli en bra stylist. Man behöver ha lätt för att möta och se människor för vad de är, ha känsla för färg och form, samt ha en stor kreativ förmåga.

Följ den spännande finalen på Tyresö gymnasiums Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 14 november 2019