29 maj 2019

Tyresö FF e-sportar på Tyresö gymnasium

Torsdagen den 23 maj var energinivån på Tyresö gymnasium extra hög. 15 ungdomar från Tyresö FF:s idrottsfritids tog chansen att e-sporta tillsammans i Eldataprogrammets gaming room.

Elever sitter vid datorer under ett e-sportevent.

Ungdomar från Tyresö FF:s idrottsfritids
e-sportar i gymnasiets gaming room.

Tyresö gymnasium har under läsåret profilerat sig mot e-sport. Elever på Eldataprogrammet har byggt speldatorer och ansvarat för e-sportevent. Dessutom har alla gymnasiets elever erbjudits att läsa idrottskurser med inriktning på e-sport. Under våren har olika grupper fått en chans att besöka gymnasiet och testa det gaming room elever och personal skapat tillsammans.

– Det är oerhört roligt att vårt fina gaming room nyttjas, säger Robert Lagnemo, en av lärarna som är engagerad i e-sportprojektet. Vi har haft en tjejkväll för högstadietjejer, grundskolelever från Stimmets skola har besökt oss och förra veckan var Tyresö FF:s idrottsfritids på besök.

Tyresö FF:s fritidsledare är lika entusiastiska och ser framemot ett framtida samarbete, kanske också inom den styrketräningsinriktning, som växer fram som ett parallellt alternativ i idrottskurser på Tyresö gymnasium.

– Egentligen är det en ganska enkel grundtanke. Om du läser en yrkesutbildning och kommer att använda kroppen i ditt framtida arbete, är det klokt att träna vid sidan av. Många av våra elever idrottar på fritiden, men för dem som inte gör det – eller vill komplettera träningen – erbjuder våra idrottsinriktningar ett bra alternativ, säger Lena Beskow, rektor på Tyresö gymnasium.

Två män tittar in i kameran. I bakgrunden sitter elever vid datorer och spelar.

Från vänster: Niclas Thomasson, A-lagspelare
och fritidsledare i Tyresö FF och Robert Lagnemo,
lärare och del av e-sportgruppen på Tyresö gymnasium.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 4 juni 2019