12 februari 2019

Vill du veta mer om gymnasiets utbildningar?

Snart är det dags att välja gymnasieskola och utbildning till hösten.
Hör av dig till våra studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer om Tyresö gymnasiums yrkesutbildningar eller komma på besök.

Urban&Sofia

Hej, vi heter Urban och Sofia och arbetar som studie- och yrkesvägledare på Tyresö gymnasium. Du är alltid välkommen att höra av dig om du frågor eller funderingar.
Urban är ansvarig för våra nationella program, tel: 08-5782 99 68, e-post: urban.fredriksson@tyreso.se. Sofia är ansvarig för för Introduktionsprogrammen och Gymnasiesärskolan, tel: 073-092 90 12, e-post: sofia.lindgren@tyreso.se

Hur väljer jag rätt gymnasieprogram?
Att välja något som du är intresserad av gör det lättare att hålla motivationen uppe och resultatet blir bättre om man lägger ner tid på kurser du tycker är intressanta och meningsfulla.

Kan man söka till högskolan om man har gått ett yrkesprogram?
Ja! Fördelen med att välja ett yrkesprogram är att du får både en yrkesutbildning samtidigt som du kan lägga till kurser för att kunna söka till högskola/universitet.

Hur ser arbetsmarknaden ut för den som har gått ett yrkesprogram?
Elever med fullgjord gymnasieexamen från ett yrkesprogram har mycket god chans att få arbete direkt efter gymnasiet. Många av våra elever får jobb på sina praktikplatser.

Sidan publicerad av: Kristina Erdholm
Senast uppdaterad: 15 februari 2019
Upp