24 april 2018

Intervjuer med avgångselever

Här kan du läsa vad fyra av våra elever som tog studenten i år tycker om sina tre år hos oss.

Armin, Bygg- och anläggningsprogrammet

Jag kom till Sverige för fem år sedan och började då på introduktions-programmet som jag gick på i två år. Efter det sökte jag bygg-programmet eftersom jag gillar att jobba med händerna och hörde mycket bra om det programmet och dessutom tyckte jag de hade fantastiska lokaler. Jag har inte ångrat mitt val. Lärarna är mycket duktiga på att lära ut och de fixade även betalt sommarjobb åt alla elever både i årskurs ett och två. Det är det inte många skolor som gör! Byggprogrammet här är certifierat av BYN vilket gör att vi får specialkurser som gör att vi blir mer attraktiva på arbetsmarknaden. Under de tre åren jag har gått här så har jag även pluggat in flera kurser, bland annat i matte och svenska, så jag en dag skall kunna plugga vidare. Målet är att bli byggnadsingenjör. Jag praktiserar just nu på ett stort byggföretag och kommer jobba där efter att jag tagit studenten. Om du funderar på en utbildning som handlar om yrkesprogram skall du söka hit.

Simoni, Hantverksprogrammet inriktning frisör

Jag gick frisörprogrammet på en annan skola innan, men tyckte inte jag lärde mig tillräckligt där. När jag kom hit låg jag först efter, eftersom min klass kommit så långt fram i kurserna, men jag kom snabbt i kapp eftersom lärarna var så bra på att hjälpa mig och för att det var kul. Jag har aldrig ångrat att jag bytte skola! Det har känts jättebra att gå här. Det här är en riktig skola och allt finns. Jag har känt mig trygg här. Det som har varit bra med min utbildning är att jag har haft jättebra lärare. De har varit pedagogiska och det har varit intressant och bra. På min praktik får jag beröm för att jag är duktig både på frisörämnena och på kundbemötande. De tycker att jag är självgående och ser vad som behöver göras. Jag har fått erbjudande att vara kvar på den frisörsalongen om jag vill. Jag skulle verkligen rekommendera Tyresö gymnasium och frisörprogrammet om du vill bli frisör. Allt finns här för att du ska kunna bli en duktig frisör och lyckas med du vill göra i framtiden!

Alex, El- och energiprogrammet inriktning datorteknik

Jag bor i Handen och valde först en gymnasieskola nära där jag bor, men var inte nöjd med utbildningen jag fick där. Även om Tyresö gymnasium innebar att jag fick en timmes resväg var det helt klart värt det. Jag praktiserar som larmtekniker och trivs väldigt bra. Jag kommer börja arbeta i det företaget på heltid direkt efter att jag tagit studenten. I framtiden tänker jag starta ett eget företag inom larmteknik Det bästa med Tyresö gymnasium har varit alla kunniga och trevliga lärare samt miljön på skolan. Alla elever som verkligen vill satsa får jobberbjudande när man är ute på praktik. Om du går i årskurs 9 och vill gå en utbildning som leder till jobb tycker jag absolut du ska gå här.

Raija, Hotell- och turismprogrammet

Jag gick hit på öppet hus för att först kolla vilka program som verkade intressanta och när min kompis berättade om hotell och turism så blev jag såld direkt både på skolan och programmet. Tyresö gymnasium är en väldigt mysig skola där det är enkelt att skaffa nya kompisar och man känner sig alltid trygg och bekväm när man kommer hit på morgonen. Jag vill kunna välja mellan arbete och vidare studier och jag en ingång till båda eftersom jag har läst in högskolebehörigheten. Det är helt klart värt att göra det. Nu har jag just kommit hem efter att ha praktiserat på Teneriffa och kanske åker jag utomlands igen och jobbar när jag tagit studenten. I framtiden kommer jag troligen att plugga vidare.

Sidan publicerad av: Susanna Dafgård
Senast uppdaterad: 13 september 2018