06 april 2018

Tyresö gymnasiums elever lyckas väl!

Vi har sedan länge haft stora framgångar med våra yrkesprogram. Här kan du läsa om vad några av våra tidigare elever gör i dag.

Elvira Hilltomt

Elvira Hilltomt

Tog studenten 2016 från Hantverksprogrammet, inriktning Frisör.

Idag jobbar jag som trainee på frisörsalongen Studio54. Jag trivs väldigt bra med yrket och är väldigt tacksam över min utbildning. Det var tre lärorika år, både på skolan, men även på mina APL-platser. Jag hade så otroligt kul under skoltiden. Lärarna är väldigt duktiga och erfarna. Med mindre klasser och eleven i fokus kan det inte bli bättre!

Vi fick göra mycket roliga grejer som tävlingar, visningar och annat! Jag fick mycket kunskap med mig, allt från att klippa, färga hår till grundkunskap i sminkning och Extentions!

Jag rekommenderar verkligen frisörutbildningen på Tyresö gymnasium!

Robin Ruth

Robin Ruth

Tog studenten 2015 från El- och energiprogrammet, inriktning Datorteknik.

Jag fick direkt jobb på min APL-plats som supporttekniker på ett bolag som tillverkar och utvecklar brandlarmsystem. Numera så är mina ansvarsområden väldigt breda, jag ansvarar för supporten i både Sverige och Norge. Jag skriver manualer till våra produkter, samt att jag är ansvarig för alla våra tekniska utbildningar för våra ca 40 återförsäljare.

Det viktigaste som jag fått med mig från Tyresö gymnasium är mina dator- nätverks- och elkunskaper. Dessa kunskaper använder varje dag i mitt yrke.

Jag rekommenderar verkligen utbildningen. Man får mycket goda kunskaper inom data, nätverk och elteknik. Lärarna på Tyresö gymnasium är väldigt engagerade och bryr sig om elevens lärande. Jag tror att utan Tyresö gymnasium och deras lärare skulle jag inte vara där jag är idag. Jag håller just nu på att byta arbetsgivare för att klättra mig ännu mer i min karriärstege. En dag kanske jag är min egen arbetsgivare.

Devran

Devran Cetinkaya

Tog studenten 2016 från Fordons- och transportprogrammet.

Efter studenten började jag i fast jobb på en bilverkstad. Det var samma verkstad som jag gjorde min praktik på. Jag fick anställning direkt. Jag trivs jättebra och får bra betald.

Under de tre åren jag gick fordonslinjen på Tyresö gymnasium skola fick jag mycket kunskap både om bilar och massa annat. Jag är stor tacksam mot alla mina fordonslärare.

Det som är bra på Tyresö gymnasium är att dina lärare blir dina bästa vänner, vilket innebär att du lättare förstår det de försöker lära dig och du själv får viljan att nå målen.

Tiden på Tyresö gymnasium var de roligaste tre åren som jag haft i mitt liv. Alla lärare ställer upp och är hjälpsamma och anstränger så mycket som möjlig att du ska kunna nå mycket bättre och längre i alla ämnen än vad du själv tror du kan nå.

Sidan publicerad av: Anna Serratusell Wallin
Senast uppdaterad: 20 december 2023